اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مربای تمشک و شاتوت

مربای تمشک

 

مواد لازم:

 

 تمشک           یک کیلو

 

 شکر               یک کیلو

 

طرز تهیه:

 

قبلاً نکاتی کلی درباره تهیه انواع مربا برای شما بیان کرده بودم. برای شستن تمشک ها بهتر است در ظرف بزرگی آب سرد بریزید. سپس تمشک ها را در آن بریزید و ظرف را کمی حرکت دهید تا خاک آنها گرفته شد. این کار را دو یا سه بار انجام دهید تا بدین طریق خاک آنها گرفته شود. تمشک را در صافی ریخته تا آب اضافی آن کشیده شود. تمشک ها را همراه با شکر در قابلمه بریزید و چند ساعتی در جای خنک بگذارید. سپس آن را روی حرارت یکنواخت اجاق قرار دهید تا بجوشد. بعد از 20 دقیقه جوشیدن به شکل ژله در می آید. یک یا دو بار مربا را به آرامی هم بزنید تا ته نگیرد. ظرف مربا را از روی حرارت بردارید تا سرد شود. سپس آن را در شیشه بریزید.

 

 

 

مربای شاتوت

 

مواد لازم:

 

شاتوت            یک کیلو

 

 شکر               یک کیلو

 

طرز تهیه:

 

شاتوت ها را همراه با شکر در قابلمه بریزید و چند ساعتی در جای خنک بگذارید. سپس آن را روی حرارت یکنواخت اجاق قرار دهید تا بجوشد. بعد از 20 دقیقه جوشیدن به شکل ژله در می آید. یک یا دو بار مربا را به آرامی هم بزنید تا ته نگیرد. ظرف مربا را از روی حرارت بردارید تا سرد شود. سپس آن را در شیشه بریزید.

 

در صورتی که بخواهید از این مقدار شاتوت یک بطری شربت نیز تهیه کنید، می توانید بعد از اولین جوش مربا به اندازه یک بطری از شربت مربا را جدا کنید و بقیه را بگذارید 20 دقیقه بجوشد تا آماده شود.

 

 

 

 

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:٠۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : مربا ها

 

ترشی چغاله بادام

 

مواد لازم:

 

 چغاله بادام         نیم کیلو

 

سیر                   4-3 حبه

 

موسیر               نصف فنجان

 

 نعنا خشک         1 قاشق غذاخوری

 

 سرکه                به میزان لازم

 

طرز تهیه:

 

در ابتدا باید پرزهای چغاله بادام را جدا کنیم ( البته اگر از چغاله بادام های آماده در بازار استفاده کنیم، نیازی به این کار نیست). روش جدا کردن پرزهای چغاله بادام ها به این صورت است که :

 

1- چغاله ها را درون آب کش ریخته و آبکش را درون یک لگن آب قرار می دهیم. چغاله های انباشته شده ی درون آبکش را با فشار دست به ته آبکش می ساییم. در حین این عمل چغاله ها به هم سائیده شده و پرزهای آن ها جدا می شوند. لازم است چندین بار آب درون لگن را که زیر آبکش قرار دارد، عوض کنیم.

 

2- برای این که چغاله ها سبز بمانند و تغییر رنگ ندهند، به اندازه نوک قاشق چایخوری ( به اندازه یک عدس ) کات کبود، به همراه 5 قاشق نمک در یک لیتر آب حل کرده و سپس چغاله ها را درون آب می ریزیم، به طوری که محلول آماده شده، روی چغاله ها را فرا بگیرد. پس از آن می گذاریم تا 24 ساعت بماند. آن گاه چغاله ها را از محلول موردنظر خارج کرده و در صافی می ریزیم تا آب آنها به طور کامل خارج شود.

 

3- اگر بخواهیم چغاله ها ترد و شکننده شوند، یک قاشق غذاخوری آهک را در یک لیتر آب ریخته و به هم می زنیم. بعد می گذاریم تا به طور کامل ته نشین شود. آب زلال روی آن را صاف می کنیم تا آهک های اضافی آن گرفته شود. سپس چغاله ها را درون آب صاف شده ریخته و به مدت یک روز می گذاریم بمانند. بعد آب آن را هر 3-2 ساعت یک بار عوض می کنیم تا آهک درون چغاله ها خارج شود. این کار را سه مرتبه تکرار می کنیم. پس از آن چغاله ها را روی پارچه ای پهن می کنیم تا آب آنها به طور کامل گرفته شود. بعد آن ها را درون شیشه می ریزیم و از چغاله ها می چشیم. اگر نمک آن کم بود، کمی نمک اضافه می کنیم زیرا اگر نمک چغاله کم باشد، پس از مدتی شل می شود. بعد چند حبه سیر و موسیر را لابلای چغاله ها قرار می دهیم. وقتی شیشه به طور کامل پر شد، درون آن به اندازه ای سرکه می ریزیم که به طور کامل روی چغاله ها را بگیرد. کمی نعنا خشک نیز به آن اضافه کرده، درب آن را به طور کامل می بندیم و درون یخچال قرار می دهیم. بعد از دو هفته ترشی آماده است

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:٠۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩

 

سالاد قارچ

 

 

 

مواد لازم :

 

 کنسرو قارچ               یک قوطی 

 

 خیار شور                   4 عدد

 

 سیب زمینی آب پز      4 عدد متوسط

 

 نخود سبز پخته           دو سوم فنجان

 

 تخم مرغ آب پز            یک عدد

 

 کره                           50 گرم

 

 هویج آب پز                 2 عدد

 

 سس مایونز               4 قاشق سوپخوری

 

 آب لیمو                     3 قاشق سوپخوری 

 

 روغن زیتون                 3 قاشق سوپخوری

 

 نمک و فلفل               به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه :

 

ابتدا قارچ ها را بشویید. سپس آنها را ورقه ورقه کرده و با کره تفت دهید تا آب قارچ ها کشیده شود. ظرف را از روی حرارت بردارید . هویج ، خیار شور و سیب زمینی را خرد کنید و با نخود سبز مخلوط کنید. سس مایونز، آب لیمو ، روغن زیتون ، نمک و فلفل را مخلوط کرده و مرتب به هم بزنید تا یکدست شود.

 

سپس قارچ را به مواد مخلوط شده اضافه کنید و سس را هم روی آنها بریزید . سالاد را کاملاً به هم بزنید و آن را در ظرف سالاد ریخته و اطراف ظرف را با چند برگ ریحان یا نعناع و جعفری و گوجه فرنگی گل شده تزئین کنید. سپس تخم مرغ آب پز شده را رنده کرده و روی سالاد بریزید.

 

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:٠٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : انواع سالاد

 

سالاد تن ماهی

 

مواد لازم :

 

 تن ماهی                                           یک قوطی

 

 کرفس خرد شده                                  یک فنجان

 

 مغز کاهوی خرد شده                            یک فنجان

 

سس مایونز                                         3 قاشق سوپخوری

 

 سیب زمینی استانبولی آب پز و حلقه حلقه شده          یک فنجان

 

 گوجه فرنگی ورقه ورقه شده                   2 عدد متوسط

 

 آب لیمو                                              3-2 قاشق سوپخوری

 

 روغن زیتون                                         3-2 قاشق سوپخوری

 

 نمک و فلفل                                       به مقدار کافی 

 

طرز تهیه :

 

در یک دیس گرد یا بیضی شکلی کرفس ، مغز کاهو و سیب زمینی خرد شده را لابه لای هم قرار دهید. تن ماهی را تکه تکه کرده و روی سالاد بریزید. دور سالاد را با گوجه فرنگی ورقه ورقه شده تزئین کنید. آب لیمو ، روغن زیتون ، کمی نمک و فلفل را مخلوط کرده و روی سالاد بریزید. سپس سس مایونز را در قیف ریخته و روی سالاد را با آن تزیین کنید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:٠٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : انواع سالاد

 

مربای بالنگ

 

مواد لازم :

 

بالنگ تازه و درشت           4 عدد

 

 شکر                             هم وزن بالنگ ها

 

 آب لیمو یا آب بالنگ         نصف استکان کوچک

 

طرز تهیه :

 

بالنگ ها را شسته و پوست آنها را خیلی نازک بر می داریم. سپس آنها را از وسط نصف کرده و مغز آنها را کنار می گذاریم . بالنگ ها را به اندازه دلخواه خرد می کنیم . ابتدا آنها را در آب سرد قرار می دهیم و بعد در آبکش ریخته و بعد در آب آهک می ریزیم و می گذاریم یک شبانه روز در آب آهک بماند. سپس آنها را از آب آهک خارج کره و در آب سرد می ریزیم و می گذاریم بجوشد. بالنگ ها را از آب سرد خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه می کنیم. یکی دو جوش که زد، بلافاصله آب زرد مرحله اول آنها را خارج می کنیم. چون آب مرحله اول تلخ تر از دفعات دیگر است. دوباره در قابلمه آب ریخته ، می گذاریم تا جوش بیاید و بالنگ ها را که در آب سرد قرار داده بودیم ، در آب جوش می ریزیم . این بار می گذاریم بالنگ ها 20 دقیقه بجوشد. این عمل را چهار بار و هر بار به مدت 20 الی 25 دقیقه تکرار می کنیم و می گذاریم بالنگ ها بجوشید تا تلخی آنها گرفته شود و پوست آنها هم بپزد. برای این که رنگ مربا و بالنگ ها سفید شده و تلخی آنها کاملاً گرفته شود، حتماً آب بالنگ ها را که کنار گذاشته اید بگیرید و در مرحله چهارم در حال جوشیدن بالنگ ها آن را اضافه کنید تا رنگ بالنگ ها کاملاً سفید شود. سپس آنها را در آب سرد بریزید و شکر را با 2 لیوان آب بگذارید بجوشد تا غلیظ شود. پس از سرد شدن شربت ، بالنگ ها را از آب سرد خارج کرده و به شربت اضافه کنید. پس از 2 ساعت قابلمه را روی حرارت یکنواخت اجاق قرار دهید تا مربا جوش بیاید.

 

بعد از یکی دو جوش ، آب لیمو یا آب بالنگ را برای خوش طعم شدن مربا و جلوگیری از احتمال شکرک زدن آن به مربا اضافه کنید. پس از قوام آمدن شربت، آن را امتحان کنید و پس از آماده شدن آن بگذارید مربا خنک شود. سپس آن را در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

 

یادآوری:

 

1- شما می توانید برای جلوگیری از شکرک زدن مربا ، آب بالنگ یا آبلیمو را در مراحل آخر پخت مربا، به آن اضافه کنید و بقیه آب بالنگ را همان طور که ذکر شد، برای خوش رنگ شدن بالنگ به کار ببرید.

 

2- در صورت تمایل می توانید برای ترد شدن این مربا از آب آهک استفاده کنید.

 

طرز تهیه آب آهک :

 

یک کیلو آهک را در لگن بزرگی بریزید و در حدود 14 تا 15 لیوان آب به آن اضافه کرده و آن را خوب هم بزنید تا آهک به صورت دوغ غلیظی درآید. سپس صبر کنید تا آب در سطح لگن کاملاً زلال بایستد. از این آب آهک زلال می توانید برای ترد کردن میوه های مورد نظرتان در تهیه مربا استفاده کنید.

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:٠۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : مربا ها

 

دسر آلبالو

 

مواد لازم :

 

 سفیده تخم مرغ          یک عدد

 

 پودر قند                      1 فنجان

 

 شیر                          3 فنجان

 

 خامه                         200 گرم

 

 ژلاتین                        8 ورق

 

 وانیل                          نصف قاشق چایخوری

 

 کمپوت آلبالو                یک قوطی

 

 شکر                         2 قاشق سوپخوری 

 

طرز تهیه :

 

به جای یک قوطی کمپوت آلبالو می توانید از یک لیوان آلبالوی هسته گرفته به همراه یک لیوان آب آلبالو استفاده کنید.

 

6 ورق از ژلاتین ها را در آب گرم خیس می کنیم . سپس به شیر داغ اضافه می کنیم و به هم می زنیم تا کاملاً حل شود. سپس سفیده تخم مرغ را با وانیل خوب به هم می زنیم تا سفت شود. بعد نصف فنجان پودر قند را به آن اضافه می کنیم و مجدداً به هم زدن ادامه می دهیم تا سفیده کاملاً سفت شود . خامه را با بقیه پودر قند هم می زنیم تا خامه نیز سفت شود. سپس آن را با سفیده مخلوط می کنیم و شیر سرد شده را به تدریج به آنها اضافه می کنیم. مایع مخلوط شده ( کرم ) را در قالب گردی که وسط آن سوراخ باشد می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم تا بسته شود. آب کمپوت یا آب آلبالو را با 2 ورق ژلاتین و 2 قاشق سوپخوری شکر مخلوط کرده و ظرف را روی بخار آب قرار می دهیم تا ژلاتین و شکر حل شود. صبر می کنیم تا آب آلبالو کمی سرد شود. سپس آلبالو به آن اضافه می کنیم و می گذاریم ژله نیم بند شود. ظرف کرم را از یخچال درمی آوریم و در دیس گرد برمی گردانیم و ژله نیم بند شده آلبالو را در وسط کرم می ریزیم و آن را مجدداً در یخچال قرار می دهیم تا ژله کاملاً بسته شود . بعد اطراف دسر را با خامه و آلبالو تزئین می کنیم.

 

تذکر :

 

هیچ وقت ژلاتین را در شیر در حال جوش اضافه نکنید، زیرا باعث بریده شدن آن می شود. بهترین طریقه حل کردن ورقه ژلاتین و یا پودر ژلاتین به طریقه بن ماری ( روی بخار آب ) می باشد.

 

یک ورق ژلاتین مساوی با یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین می باشد.

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:٠۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : انواع دسر

 

کیک بستنی

 

مواد لازم :  کیک اسفنجی  1 عدد  

 

 بستنی دلخواه         به میزان لازم

 

 مواد تزئینی دلخواه   شکلات ، خامه ، قهوه ، کاکائو ، انواع میوه ها و.....  

 

طرزتهیه:

 

ابتدا یک کیک اسفنجی تهیه نمایید. سپس آن را از وسط به 2 قسمت تقسیم کنید ( برش افقی ). قسمت رویی کیک را به 6 تا 8 و یا 12 قسمت تقسیم نمایید ( هراندازه که خودتان تمایل دارید ). روی قسمت اول را از بستنی بصورت گنبدی پر کنید که این بستنی می تواند از ترکیب چند رنگ بستنی باشد و بعد از اینکه بستنی ها را روی هم قرار دادید ، برش هایی از کیک را که قبلا آماده کرده بودید از کنار کیک به صورت عمودی قرار دهید. بعد هم آن را خیلی سریع با انواع مواد تزئینی که مورد دلخواه و سلیقه خودتان می باشد ، تزئین نمایید و بلافاصله در فریزر قرار دهید.

 

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی :

 

 تخم مرغ         6 عدد

 

 شکر              130 گرم

 

 آرد                 150 گرم

 

 وانیل              یک هشتم قاشق چایخوری

 

 بیکینگ پودر    نصف قاشق چایخوری

 

 آب جوش        یک سوم پیمانه

 

طرزتهیه:

 

ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید . زرده را به همراه شکر و آب جوش به مدت 10 دقیقه هم بزنید. سفیده را هم جداگانه در ظرف دیگر بزنید ( دقت کنید تا ظرف سفیده تمیز و خشک باشد) . سپس زرده و سفیده را با هم مخلوط کرده و خیلی آرام به حالت دورانی با هم مخلوط کنید . وانیل ، آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و الک کرده و کم کم به مواد فوق اضافه کنید و هم بزنید ( در یک جهت ). سپس در یک قالب 23 سانتی که کف آن کاغذ پهن کرده و چرب کرده اید ریخته و درفر 170 درجه سانتیگراد ( در پنجره وسط فر) به مدت 50 دقیقه بپزید.

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:٠٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : کیک بستنی