اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم برای 4 نفر            کوکو سیب زمینی شکم پر

نیم کیلو سیب زمینی پخته و رنده شده
4 قاشق آرد سیب زمینی یا آرد سفید
تخم مرغ یکعدد

نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه کمی

250 گرم گوشت چرخ کرده
پیاز


در صورت تمایل قارچ و یا تخم مرغ آبپز رنده شده – هویج رنده شده – جعفری و فلفل دلمه ای خردشده

روغن سرخ کردنی
کمی آرد سوخاری برای آغشته کردن کوکو ها پس از فرم دادن

طرز تهیه :
پیازرا تفت بدین و بعد گوشت چرخ شده رو توش اضافه کنین و سرخش کنین ورب گوجه رو اضافه کنین . با کمی آب بپزین . در انتها قارچ ( خرد شده ) و هویج رو اضافه کنین . یک جوش بزنه کافیه . این مایه نباید آبدار باشه . پس بذارین خوب آبش به خوردش بره .

سیب زمینی و آرد و تخم مرغ و نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه رو ورز بدین و


از این مایع میتونین انواع کروکت های ساده ( گرد و استوانه ای ) رو برای تزیین غذاهای گوشتی یا (برای سرو کنار سبزیجات )تهیه کنین .




به اندازه یک نارنگی بردارین و وسطش رو گود کنین ...




و میونش مایه گوشت چرخ کرده بذارین و


توی دست صافش کنین و



به آرد سوخاری آغشته کنین و


بعد یا نوک چنگال دو طرف رو چند سوراخ تعبیه کنین که روغن داغ داخلش جریان پیدا کنه .




بعد توی روغن فراوون سرخش کنین ... و پس از سرخ شدن روی حوله کاغذی آشپزخونه بذارین تا روغن اضافی جذب بشه ..


این تقریبا همون کوکو سیب زمینی خودمونه ولی مجلسی تره ... با انواع سس و دیپ های متنوع سرد و گرم میشه استفاده کرد ... اگه خواستین سرد سرو کنین فقط کافیه کمی بیرون از یخچال باشه تا به دمای اتاق برسه ...

تزیینش هم با خودتون ... اینهم برای نادره خانوم عزیز که میگه مایه سیب زمینی اش وا میره ... اگه تناسب بین مواد رو رعایت کنی اصلا وا نمی ره ...
نوش جون

سس یا دیپ .
رب گوجه فرنگی یک پیمانه ( البته زیاد غلیط نباشد ... اگه غلیظه بهتره مقدارش رو کمتر کنین تا مزه رب گوجه نده )
سرکه سیب نصف پیمانه
آب نصف پیمانه یا بیشتر (میزان غلظت سس به تمایل شما بستگی دارد و میتوان از آب بیشتر برای رقیق تر کردن سس استفاده کرد )
نمک کمی فلفل سیاه یا قرمز (به دلخواه)
شکر یک الی 2 قاشق غذاخوری برای از بین بردن تیزی سرکه
پیاز کوچک رنده شده یکعدد
سیر رنده شده 3 حبه ( اگه زیاد سیر دوست ندارین – کمتر بریزین یا حذف کنین )
پودرآویشن یا ارگانو 1 الی 2 ق چ
فلفل دلمه یکعدد رنده شده
در صورت تمایل میتونین کمی روغن زیتون یا کنجد بهش اضافه کنین .
بجای رنده میتوان از دستگاه گوشکوب برقی برای ریز کردن این مواد استفاده کرد . همه را با هم مخلوط کنید و روی شعله ملایم گاز 15 دقیقه بجوشانید . حالا آماده است .
میتوان از این سس برای چیپس و انواع ساندویچ های گرم و پیراشکی و ماکارونی و انواع اسپاگتی و خوراک ها و غذاهای گوشتی مثل مرغ و ماهی و یا انواع فست فودها مثل مرغ سوخاری و کوکو ها و .............. استفاده کرد .

من خودم این سس رو تا بحال بیش از 2 روز نگهداری نکردم .ولی چون این سس در حین آماده شدن جوشیده فکر نمیکنم نگهداری اون غیر بهداشتی باشه . در هر صورت مواد نگهدارنده نداره . به نظر من اگر برنامه و یا مهمانی دارین و میخواهین کارتون راحت بشه میتونین از یک روز قبل اونو تهیه و در ظرف در دار داخل یخچال نگهداری کنین و پودر آویشن اونو موقع استفاده بهش اضافه کنین . ولی در مواقع غیر ضروری بهتره که تازه به تازه اونو درست کنین .
* - سس ها و چاشنی ها معمولا برای خوشمزه تر شدن غذاها بکار میروند و تمامی حسن آنها « عطر و بو و مزه تازه » آنهاست . خصوصا که پودر آویشن و سیر و پیاز داره و سیر و پیاز مانده هم لطف زیادی نداره .
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٤٠ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱/٢٥
تگ ها : انواع کوکو

 

 


مواد لازم:
- بادمجان قلمی 8 عدد
- گوجه فرنگی 3 عدد متوسط
- فلفل سبز دلمه ای 2 عدد متوسط
- هویج 2 عدد متوسط
- سیر 1 بوته
- ترخان خشک 2 قاشق غذاخوری
- شوید خشک 1 قاشق غذاخوری
- سرکه سیب به مقدار لازم
- گلپر یا سیاه دانه در صورت تمایل
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

* طرز تهیه:
1- پوست بادمجانها را بگیرید و آنها را حلقه حلقه کرده، در قابلمه لعابی ریخته روی آن سرکه سیب بریزید به حدی که روی بادمجانها را بگیرد. سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا بادمجانها پخته شده و نرم گردد. پس از آن که بادمجانها سرد شد آنها را با ته قاشق له کنید.
2- گوجه فرنگی ها را شسته، کاملاً خشک کنید و آنها را ریز خرد نمایید.
3- فلفل های دلمه ای را بشویید و با دقت آنها را خشک کنید و به صورت نگینی یا خلال خرد نمایید.
4- پوست سیرها را بگیرید و آنها را از رنده درشت رد کنید.
5- پوست هویجها را بگیرید و آنها را از رنده درشت رد کنید.
6- هویج، گوجه فرنگی، فلفل سبز دلمه ای، سیر، ترخان و شوید را به بادمجان اضافه کنید. به آن کمی نمک و زردچوبه بزنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. سپس سرکه سیب را روی مواد بریزید تا حدی که روی مواد را کاملاً بگیرد و آنها را در شیشه های در دار بریزید. (برای آن که ترشی کپک نزند باید سرکه خالص باشد. اگر از خالص بودن سرکه اطمینان ندارید، بهتر است بگذارید سرکه چند جوش بزند، پس از آن که سرد شد آن را به مواد اضافه کنید.) در صورت تمایل مقداری گلپر یا سیاه دانه به ترشی اضافه کنید.
نکته (1): برای تهیه یک ترشی خوب اولاً مواد باید کاملاً تازه باشد، ثانیاً مواد باید کاملاً خشک باشد و به هیچ وجه آب نداشته باشد تا ترشی کپک نزند.
نکته (2): در صورتیکه طعم بادمجان کبابی را می پسندید، به جای این که بادمجانها را با سرکه سیب بجوشانید آنها را کبابی کنید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٠٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/٢٤

 

ترشی بندری          ...............مواد لازم:یک بسته

تمرهندی


پنجاه گرم

موسیر


سه عدد

هویج


سه عدد

خیار


یک لیوان

رب انار ترش


سه عدد

بادمجان متوسط


یک بوته

سیر


3-2 شاخه

کرفس


یک کیلو

گل کلم


پنجاه گرم

فلفل سبز ریز


نیم کیلو

سیب زمینی ترشی


یک تا دو قاشق سوپ خوری

ادویه ترشی


پنج عدد

گوجه فرنگی کال


یک لیوان

آب گوجه فرنگی غلیظ


یک لیوان

سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون)

 


طرز تهیه :

- فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.

- تمرهندی را درون ظرفی ریخته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را درون یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.

- گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید.

- هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بـِکـَنید و ریز خرد کنید.

- برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد کنید.

- خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3-2 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.

- موسیرهای خشک را به مدت 6- 5 ساعت در آب خیس کنید، 3-2 بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید.

- بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز کنید.

- سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.

- بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید.

- ادویه ترشی ، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.

- مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.

- نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیفزایید. استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٠٢ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/٢٤

 

ترشی پوست لیمو ترش
مواد لازم:
پوست لیمو=1 کیلوگرم
سرکه=3 کیلوگرم
طرز تهیه:
برای تهیه این ترشی می توانیم از پوستهای لیموترش که آب آنرا گرفته ایم استفاده کنیم.داخل پوستهای لیمو را کاملا خالی و تمیز می کنیم و برای هر یک کیلو پوست لیمو سه کیلو سرکه در نظر می گیریم.پوست های لیمو را دو بار در آب می جوشانیم و یکی دو روز در آب سرد قرار می دهیم و چند بار آب آنرا عوض می کنیم تا تلخی آن کاملا گرفته شود. بعد لیموها را در صافی می ریزیم و روی پارچه پهن می کنیم و دو سه روز می گذاریم بماند تا رطوبت آن کاملا گرفته شود ممکن است کمی نمک روی پوست لیمو بپاشیم که رطوبت آن بهتر گرفته شود و احیانا پوست لیموترش خراب نشود،بعد پوست لیمو را در شیشه می ریزیم و سرکه را چند جوش می دهیم و داخل شیشه را از سرکه مزبور پر می کنیم.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٠۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/٢٤

 

مواد لازم:
سیب درختی =نیم کیلو
گوجه فرنگی =یک کیلو
به=نیم کیلو
بادمجان=یک کیلو
گلابی =نیم کیلو
سیر =250گرم
هویج فرنگی =نیم کیلو
نعناع=250گرم
خیار =1کیلو
فلفل تند=100گرم
ادویه ترشی=شامل زیره سیاه ، زیره سبز، گلپر، تخم گشنیز، تخم شوید، اجغو،تخم رازیانه ،سیاه دانه
سرکه=به مقدار لازم
نمک =نصف قاشق غذاخوری
زعفران ساییده =نصف قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
بادمجانها راتکه کرده( با پوست) درون سرکه بجوشانید و پس از سرد شدن چرخ کنید بقیه مواد را نیز شسته و خشک و چرخ کنید و پس ازمخلوط کردن بابادمجانها سرکه و نمک وادویه ترشی وزعفران را به آن اضافه کنید. این ترشی نیاز به زمان برای رسیدن ندارد
به این نکات توجه داشته باشید :
1-آب میوه ها را بیرون نریزید .
2-ادویه ترشی را پس از آسیاب کردن به مقدار 2 قاشق غذاخوری پر اضافه کنید.
( سیاه دانه نباید آسیاب شود)
3-اجغودراصطلاح محلی به زنیان گفته میشود

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:٥٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/٢٤

 

ماکارونی با پنیـر پیتـزا

مواد لازم برای 4 نفر

ماکارونی نازک: یک بسته
 گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم
 پیاز متوسط: یک عدد
 رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
پودر سیر: یک قاشق چایخوری
نمک، فلفل و روغن: به میزان لازم
روغن زیتون: دو قاشق مرباخوری
پنیر پیتزا: 50 گرم رنده شده

طرز تهیه:
شاید به خودتان بگویید ماکارونی را که خیلی‌ها بلدند درست کنند. چرا دستور طبخ آن را داده‌اید، در پاسخ باید بگویم که ماکارونی غذای راحتی است، اما گاهی اوقات چاشنی آن خوشمزه نمی‌شود از خودتان می‌پرسید که چرا ماکارونی که در رستوران‌ها به خصوص رستوران‌های ایتالیایی می‌خوریم آنقدر خوشمزه است، به این دلیل که چاشنی آن بادقت خاصی درست می‌شود، حال طرز تهیه این ماکارونی را بخوانید…
ابتدا پیاز را با رنده ریز، رنده می‌کنیم سپس آن را در روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود، بعد گوشت را داخل پیاز می‌ریزیم و هم می‌زنیم تا گوشت هم سرخ شود. پس از این مراحل زردچوبه، رب‌گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل را به آن اضافه و هم می‌زنیم و کمی آب روی مواد می‌ریزیم و می‌گذاریم تا با حرارت ملایم بپزد، دقت کنید که خوشمزگی چاشنی ماکارونی به این نکته است که گوشت چرخ‌کرده آن باید بدون چربی باشد، مزه چربی است که مایه گوشت ماکارونی را پس از پخت خوش‌طعم نمی‌کند سپس همان طور که می‌دانید داخل ظرف حاوی آب جوش، به همراه نمک و روغن ماکارونی‌ها را می‌ریزیم و پس از ده دقیقه ماکارونی را آبکش می‌کنیم، خیلی از شماها عادت دارید که پس از آبکشی، ماکارونی و مایه گوشت را داخل قابلمه می‌ریزید و نیم ساعت روی حرارت می‌گذارید تا ملایم دم بکشد، همین مسئله باعث می‌شود که ماکارونی پس از پختن خوشمزه نشود، بهترین روش این است که این کار را انجام ندهید بلکه ماکارونی را پس از آبکشی زیر شیر آب گرم داخل آبکش قرار داده، سپس آن را در قابلمه بریزید و کمی به آن روغن مایع (دو قاشق غذاخوری)، روغن زیتون (دو قاشق غذاخوری) و پودر سیر (یک قاشق چایخوری)، زردچوبه (نصف قاشق چایخوری) اضافه کنید و هم بزنید همین طور که ماکارونی را با قاشق‌های مخصوص هم می‌زنید، شعله هم روشن باشد (در حدود دو دقیقه) سپس ماکارونی را به میل خود در دیس یا بشقاب بکشید…. و روی آن مایه گوشت را که باید حتما داغ باشد بریزید. پس از این مرحله اگر دوست داشتید پنیر پیتزای رنده شده را مانند تصویر، روی گوشت بریزید. حال ماکارونی خوشمزه شما آماده است، البته فکر نکنید که این ماکارونی مزه زیاد سیر را به خود خواهد گرفت بلکه تنها کمی چاشنی سیر را با خود به همراه دارد.

ماکارونی قارچ و میگو | اسپاگتی و ماکارونی



مواد لازم برای 6 نفر:

یک بسته ماکارونی
1 کیلو گوجه فرنگی
یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
نیم کیلو میگو
100 گرم کره
یک تا دو قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
یک تا دو بوته سیر
250 گرم قارچ
به مقدار لازم نمک و فلفل

طرز تهیه:
ظرفی را آب می کنیم و می گذاریم جوش بیاید. میگوها را در آب جوش می اندازیم و یکی دو جوش می دهیم. ماکارونی را در ظرف دیگری جداگانه طبخ و آماه می کنیم. برای تهیه سس، قارچ را خرد می کنیم و می شوییم و با 50 گرم کره سرخ می کنیم و همراه با پیاز و سیر سرخ شده در ظرفی می ریزیم و روی آتش می گذاریم. رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و میگو را در داخل این سس می ریزیم و کمی به هم می زنیم. پوست گوجه فرنگی را گرفته، آن را قطعه قطعه کرده و داخل مایه قارچ و میگو می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند. کمی فلفل و نمک هم می ریزیم.
ماکارونی را با سایر مواد مخلوط می کنیم و در دیس می کشیم و با کمی جعفری خرد شده تزئین می نماییم.

نکات تغذیه ای :
میگو یکی از لذیذترین غذاهای دریایی است. از نظر مقایسه ای نسبت به سایر غذاهایی که پروتئین زیادی دارند، نظیر گوشت ماهی و گروه ماکیان ، میگو کالری کمتری دارد. پروتئین موجوددر میگو کیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسیدآمینه های لازم جهت رشد می باشد. پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایی به دلیل نداشتن بافت همبند به راحتی هضم می شود. برای گروههایی از مردم نظیر افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند، غذای حاوی میگو گزینه مناسبی برای تأمین پروتئین روزانه آنها است. میگوها در کل دارای چربی کمی می باشند. اسیدهای چرب امگا-3 که از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع بوده و برای سلامتی مفید هستند، در میگوها به وفور یافت می شوند. این دسته از اسیدهای چرب می توانند در کاهش خطر بیماریهای قلبی مؤثر واقع شوند.



 ماکارونی با سویا و قارچ | اسپاگتی و ماکارونی



مواد لازم :

سویا: یک بسته
پیاز: دو عدد متوسط
قارچ: چهار عدد
ذرت: پنج قاشق غذاخوری
گوجه‌فرنگی: یک عدد متوسط
رب گوجه‌فرنگی: سه قاشق غذاخوری
ماکارونی: یک بسته
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

شما بانوان ایرانی می‌دانید که برای درست کردن رشته‌های ماکارونی باید آب را جوش بیاورید و سپس ماکارونی‌ها را در آن بریزید تا جوش بخورد، سپس آن را آبکش کنید، بهتر است، ماکارونی با سویا را به شکل دم شده میل نکنید، بلکه پس از این که مایه آماده شد، آن را روی ماکارونی بریزید و میل کنید. اما طرز تهیه مایه ماکارونی. ابتدا پیاز را خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شود، پس از آن سویا را با گوجه‌فرنگی رنده شده، رب گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل و در صورت تمایل کمی زردچوبه، به پیاز اضافه کنید و هم بزنید، پس از دقایقی‌ ذرت و قارچ‌ را به آن اضافه کنید. حالا مایه ماکارونی آماده است. در بین بعضی خانواده‌ها مصرف گوشت محدود است و از طرفی اعضای خانواده این غذا را دوست دارند، پس با جایگزینی سویا به جای گوشت می‌توانید غذایی خوشمزه و متنوع میل کنید.


 ماکارونی با میگو | اسپاگتی و ماکارونی



ماکارونی از جمله غذاهایی است که با روش معمول پخت هم سریع درست می‌شود؛
چه برسد به آنکه آن را در مایکروفر آماده کنید. البته ماکارونی‌ای که در اینجا دستور پخت آن را داده‌ایم – با توجه به آنکه همراه میگو طبخ می‌شود – زمان پختش کمی متفاوت‌تر از ماکارونی‌های معمولی است.

  مواد لازم:
- 250 گرم ماکارونی رشته‌ای
- 1/5 لیتر یا 6  پیمانه آب جوش
- یک کیلوگرم میگو
- یک‌چهارم پیمانه روغن مایع گیاهی
- یک عدد فلفل دلمه‌ای قرمز
- یک‌سوم پیمانه یا 50 گرم بادام زمینی خردشده
- 2 قاشق سوپ‌خوری سس شیرین فلفلی
- یک‌سوم پیمانه آب لیموترش
- نصف پیمانه گشنیز خردشده
- نمک و فلفل به میزان لازم

 طرز تهیه:

1 – ماکارونی‌های رشته‌ای را با دست نصف کنید. یک ظرف پیرکس گود یا هر ظرف دیگری که امکان قرار گرفتن آن در مایکروفر  وجود دارد را آماده کنید و آب جوش را در آن بریزید. سپس ماکارونی‌های نصف‌شده را به آن اضافه کنید و به مدت 12 دقیقه  روی قدرت 100 درصد یا ماکزیمم بپزید. اگر ماکارونی پس از گذشت این مدت، همچنان سفت بود و مغزپخت نشده بود، این زمان را بیشتر کنید. فقط توجه داشته باشید که در طول این مدت 2بار در مایکروفر را باز کنید و ماکارونی را در آب هم بزنید. پس از پخت ماکارونی، ظرف حاوی ماکارونی و آب را از مایکروفر بیرون آورید و ماکارونی را آبکش کنید.
2 – حالا میگوها را پاک کنید و فقط پوست انتهای دم آن را باقی بگذارید. سپس نیمی از روغن را در ظرف گود دیگری - که مخصوص مایکروفر باشد– بریزید و میگوهای پاک‌شده، خلال فلفل قرمز و بادام‌زمینی خردشده را به آن اضافه کنید و بدون در، ‌روی حداقل قدرت مایکروفر، به مدت 5 دقیقه تا زمانی که میگوها تغییر رنگ پیدا کند، حرارت دهید. در این مدت یک‌بار مواد را هم بزنید.
3 – پس از اینکه میگو، فلفل و بادام در روغن تفت داده و پخته شد،‌ ماکارونی و بقیه روغن را همراه آب لیموترش و سس فلفل شیرین به مخلوط اضافه کنید و مواد را بدون در به مدت 4 دقیقه روی حداکثر قدرت مایکروفر بپزید؛ یک‌بار هم‌زدن در این مدت را از یاد نبرید. در پایان، گشنیز خردشده را با کمی نمک و فلفل به این مخلوط اضافه کنید و 2دقیقه دیگر نیز حرارت دهید. حالا غذا آماده است.
نکته: به جای سس فلفل شیرین، می‌توانید یک قاشق رب گوجه‌فرنگی را در نیم پیمانه آب مخلوط کرده و به غذا اضافه کنید.
توضیح: این غذا تقریبا پس از 45 دقیقه آماده خواهد شد.



 سوپ‌ گوجه‌فرنگی با ماکارونی پیچ | سوپ ها



در سال‌های اخیر، دیگر گوجه‌فرنگی سبزی‌ای تابستانی نیست و آن را می‌توان در تمام  فصول سال با کمی تغییررنگ و طعم پیدا کرد.
برای درست‌کردن این سوپ  مقداری گوجه فرنگی و یک بسته ماکارونی از نوع پیچ لازم دارید.
با استفاده از این 2 ماده و چند ماده دیگر که ذکر خواهد شد، در  35 دقیقه می‌توانید یک کاسه سوپ خوشمزه و داغ درست کنید.
البته نقش دستگاه مایکروفر را در این میان نمی‌توان نادیده گرفت. درضمن، در کتاب‌های آشپزی این سوپ را به کشور ایتالیا و به‌خصوص شهر رم نسبت می‌دهند.

مواد لازم:

- یک قاشق سوپ‌خوری، روغن زیتون
- 2 حبه سیر (له شود)
- یک عدد پیاز (ریز خرد شود)
- یک کیلو و100 گرم، گوجه فرنگی ( ریز خرد شود)
- 3 پیمانه آب جوشیده
- 2 پیمانه یا 210 گرم ماکارونی پیچ
- یک قاشق سوپ‌خوری برگ ریحان خردشده
- 3  برگ کالباس مرغ یا گوشت

نکته: به جای ریحان از جعفری هم می‌توانید استفاده کنید.

طرز تهیه:

1 – کالباس‌ها را جدا جدا روی بشقاب چیده و به مدت 2 دقیقه با قدرت 100درصد داخل مایکروفر قرار دهید تا کالباس‌ها بر اثر حرارت، حالت خشک‌شده پیدا کنند.
2 – روغن، سیر و پیاز را در ظرف توگود مخصوص مایکروفر ریخته و بی‌آنکه در آن را بگذارید، به مدت 4 دقیقه با قدرت 100 درصد در مایکروفر قرار دهید و آن را روشن کنید.
در طول این مدت، یک‌بار در مایکروفر را باز کنید و مواد را هم بزنید تا پیاز و سیر در روغن تفت داده شوند.
3 – گوجه فرنگی‌های خرد و له‌شده را همراه آب جوشیده و ماکارونی پیچ به مخلوط سیر و پیاز سرخ‌شده اضافه کنید و بدون در، با حداکثر قدرت یا قدرت 100 درصد، به مدت 15 دقیقه حرارت دهید تا ماکارونی، خوب بپزد. در طول این مدت 2‌ بار مواد را هم بزنید.
نکته: درصورتی که پخت سوپ و به‌خصوص ماکارونی با این مدت کامل نشد، 5 تا 10 دقیقه دیگر آن را اضافه کنید.
4 – حالا ریحان یا جعفری خردشده را به سوپ اضافه کرده و مدت یک دقیقه دیگر حرارت دهید. در پایان سوپ را داخل ظرف موردنظر بریزید و با چند برگ ریحان و کالباس خردشده تزئین کنید.
نکته: برای اینکه پوست گوجه‌فرنگی‌ها راحت‌تر از گوشت آنها جدا شود، قابلمه‌ای را تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید و بگذارید بجوشد، سپس گوجه‌فرنگی‌ها را به مدت یک دقیقه در آب درحال جوش بیندازید و سپس در سبدی در زیر آب سرد آبکشی کنید. با این کار به راحتی می‌توانید  پوست گوجه‌فرنگی‌ها را بکنید.


ماکارونی با تن‌ماهی | اسپاگتی و ماکارونی



ماکارونی معمولا از جمله غذاهایی است که سریع درست می‌شود؛ به‌خصوص‌که به روش ایتالیایی، دم‌کردنی هم نباشد؛
بنابراین بیشترین زمان لازم برای پخت آن، صرف سرخ کردن گوشت چرخ کرده و درواقع آماده‌سازی سس می‌شود؛ که در این غذا به جای گوشت چرخ کرده، از تن ماهی استفاده شده است. فقط نیاز به چند نوع سبزی معطر است که به احتمال قوی در یخچال خانه شما کدبانوی خانه این 3-2 قلم سبزی  پیدا می‌شود. درصورت آماده‌بودن مواد لازم در مدت 35دقیقه ماکارونی شما آماده خواهد شد.

  مواد لازم برای 6 نفر:

- یک عدد پیاز متوسط (ریز خرد شود)
- یک ساقه کرفس (ریز خرد شود)
- یک عدد فلفل دلمه‌ای قرمز یا سبز (نگینی خرد شود)
- یک حبه سیر (له شود)
- دو سوم پیمانه آب
- نصف قرص عصاره مرغ یا سبزیجات
- 400 گرم گوجه‌فرنگی (خرد شود)
- یک قاشق سوپ‌خوری رب گوجه‌فرنگی
- 2قاشق چای‌خوری شکر
- یک قاشق سوپ‌خوری ریحان تازه
- یک قاشق سوپ‌خوری جعفری تازه
- 450 گرم ماکارونی صدفی
- یک عدد کنسرو تن ماهی
- فلفل سیاه به مقدار لازم

  طرز تهیه:

1 ‌- پیاز، کرفس، فلفل دلمه‌ای و سیر را در قابلمه نچسبی ریخته و آب و عصاره مرغ را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آمده و همزمان با بخار شدن آب، مواد نیز کمی بپزد. برای این منظور، 5دقیقه زمان کافی است.
2 -گوجه‌فرنگی خردشده، رب گوجه‌فرنگی، پودر قند و سبزیجات خردشده (شامل ریحان و جعفری) را به آن اضافه کرده و با پودر فلفل سیاه کمی طعم‌دار کنید؛ سپس آن را به مدت 30 دقیقه حرارت دهید تا سس غلیظ شود. در این مدت مواد را مرتب هم بزنید.
3 - در این فاصله، آب را به جوش آورده و پاستاها را به مدت 15 دقیقه در آب جوش – که با کمی نمک طعم‌دار شده است – بپزید؛ سپس آبکشی کرده و کنار بگذارید.
4 - بعد از اینکه سس آماده شد، تن‌ماهی را همراه روغن آن، داخل سس ریخته و با قاشق خوب هم بزنید تا ماهی‌ها از هم جدا شده و به سس آغشته شود. سپس به‌مدت یک الی 2 دقیقه مخلوط سس را حرارت دهید.
5 - در پایان پاستا (ماکارونی) را داخل ظرف موردنظر کشیده و سس را روی آن بریزید.
نکته: پیش از اضافه کردن تن‌ماهی، آن را به مدت 20 دقیقه در آب‌جوش بجوشانید.


 ماکارونی قارچ و میگو | اسپاگتی و ماکارونی



مواد لازم برای 6 نفر:

یک بسته    ماکارونی
1 کیلو       گوجه فرنگی
یک قاشق سوپخوری      رب گوجه فرنگی
نیم کیلو     میگو
100 گرم     کره
یک تا دو قاشق سوپخوری     پیاز سرخ کرده
یک تا دو بوته     سیر
250 گرم     قارچ
به مقدار لازم     نمک و فلفل

طرز تهیه:

ظرفی را آب می کنیم و می گذاریم جوش بیاید. میگوها را در آب جوش می اندازیم و یکی دو جوش می دهیم. ماکارونی را در ظرف دیگری جداگانه طبخ و آماه می کنیم. برای تهیه سس، قارچ را خرد می کنیم و می شوییم و با 50 گرم کره سرخ می کنیم و همراه با پیاز و سیر سرخ شده در ظرفی می ریزیم و روی آتش می گذاریم. رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و میگو را در داخل این سس می ریزیم و کمی به هم می زنیم. پوست گوجه فرنگی را گرفته، آن را قطعه قطعه کرده و داخل مایه قارچ و میگو می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند. کمی فلفل و نمک هم می ریزیم.
ماکارونی را با سایر مواد مخلوط می کنیم و در دیس می کشیم و با کمی جعفری خرد شده تزئین می نماییم.

 نکات تغذیه ای :
میگو یکی از لذیذترین غذاهای دریایی است. از نظر مقایسه ای نسبت به سایر غذاهایی که پروتئین زیادی دارند، نظیر گوشت ماهی و گروه ماکیان ، میگو کالری کمتری دارد. پروتئین موجوددر میگو کیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسیدآمینه های لازم جهت رشد می باشد. پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایی به دلیل نداشتن بافت همبند به راحتی هضم می شود. برای گروههایی از مردم نظیر افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند، غذای حاوی میگو گزینه مناسبی برای تأمین پروتئین روزانه آنها است. میگوها در کل دارای چربی کمی می باشند. اسیدهای چرب امگا-3 که از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع بوده و برای سلامتی مفید هستند، در میگوها به وفور یافت می شوند. این دسته از اسیدهای چرب می توانند در کاهش خطر بیماریهای قلبی مؤثر واقع شوند.

ماکارونی با سس قارچ | اسپاگتی و ماکارونی



مواد لازم :

400 گرم     ماکارونی
400 گرم      قارچ
100 گرم     کره
نصف قاشق چایخوری     نمک
به مقدار دلخواه     فلفل
1 عدد     پیاز
500 گرم     گوجه‌فرنگی
2 قاشق سوپ‌خوری     جعفری خرد شده
100 گرم     پنیر رنده شده
1 عدد     لیمو ترش

طرز تهیه :

قابلمه‌ی پر از آبی را روی اجاق گاز بگذارید. نمک به آن اضافه کنید. بعد از جوش آمدن آب، ماکارونی را داخل آن بریزید. سپس ماکارونی را آبکش کرده و دم کنید.
برای تهیه سس قارچ ، ابتدا قارچ ها را شسته و خرد کرده و داخل ماهیتابه ای که حاوی کمی کره است، تفت دهید. وقتی آب قارچ تبخیر شد، نمک و فلفل بزنید. پیاز خرد شده را به قارچ افزوده و کمی تفت دهید. گوجه‌فرنگی‌ها را خرد کرده و به مخلوط بیافزایید. بگذارید به مدت 15 دقیقه مواد آرام آرام بجوشد. جعفری را اضافه کرده و پنیر را به مواد بیافزایید. حال سس قارچ آماده است.
ماکارونی را در یک دیس بکشید و از سس قارچ روی آن بریزید و سرو نمایید. در صورت دلخواه می توانید آب لیمو ترش نیز روی غذای خود بریزید.

منبع : ماهنامه تغذیه و سلامتی



 ماکارونی قالبی | اسپاگتی و ماکارونی



مواد لازم برای 6 نفر:

ماکارونی  1 بسته
گوشت چرخ کرده  750 گرم
تخم مرغ  5-4 عدد
جعفری خرد شده  3-2 قاشق سوپخوری
کره یا روغن آبکرده  3-2 قاشق سوپخوری
سس گوجه فرنگی  1 پیمانه
پیاز سرخ کرده  4-3 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی  2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

ماکارونی را با آب و کمی نمک می پزیم و آماده می کنیم. بعد گوشت را با پیاز کمی سرخ می کنیم. رب گوجه فرنگی را در یک لیوان آب حل می کنیم و داخل گوشت می ریزیم. کمی نمک و فلفل به گوشت می زنیم و می گذاریم آب گوشت کمی تبخیر شود.
تخم مرغ را در ظرفی می شکنیم و با کمی نمک و فلفل بهم می زنیم. ماکارونی آماده شده را با تخم مرغ مخلوط می کنیم.
ته ظرف نسوزی 3-2 قاشق روغن یا کره آب کرده می ریزیم و یک سوم از ماکارونی را در این ظرف می ریزیم و نصفی از گوشت و کمی جعفری را روی آن می ریزیم. دوباره نیمی از بقیه ماکارونی را روی گوشت می ریزیم و بقیه گوشت را روی آن می ریزیم. روی گوشت را با بقیه ماکارونی می پوشانیم و در ظرف را می گذاریم. ظرف را در فر با درجه حرارت 350 درجه برای مدت نیم ساعت تا سه ربع قرار می دهیم.
بعد ظرف را از فر بیرون می آوریم و ماکارونی را در ظرف برمی گردانیم و کمی از سس گوجه فرنگی را روی ماکارونی می ریزیم. اطراف ماکارونی را با جعفری تزئین می کنیم.
جعفری خرد شده را با بقیه سس مخلوط می کنیم و در سس خوری می ریزیم.



 ماکارونی با تن‌ماهی | ماهی میگو و غذاهای دریا



ماکارونی معمولا از جمله غذاهایی است که سریع درست می‌شود؛ به‌خصوص‌که به روش ایتالیایی، دم‌کردنی هم نباشد.
بنابراین بیشترین زمان لازم برای پخت آن، صرف سرخ کردن گوشت چرخ کرده و درواقع آماده‌سازی سس می‌شود؛ که در این غذا به جای گوشت چرخ کرده، از تن ماهی استفاده شده است. فقط نیاز به چند نوع سبزی معطر است که به احتمال قوی در یخچال خانه شما کدبانوی خانه این 3-2 قلم سبزی  پیدا می‌شود. درصورت آماده‌بودن مواد لازم در مدت 35 دقیقه ماکارونی شما آماده خواهد شد.

مواد لازم برای 6 نفر:

- یک عدد پیاز متوسط (ریز خرد شود)
- یک ساقه کرفس (ریز خرد شود)
- یک عدد فلفل دلمه‌ای قرمز یا سبز(نگینی خرد شود)
- یک حبه سیر(له شود)
- دو سوم پیمانه آب
- نصف قرص عصاره مرغ یا سبزیجات
- 400 گرم گوجه‌فرنگی (خرد شود)
- یک قاشق سوپ‌خوری رب گوجه‌فرنگی
- 2قاشق چای‌خوری شکر
- یک قاشق سوپ‌خوری ریحان تازه
- یک قاشق سوپ‌خوری جعفری تازه
- 450 گرم ماکارونی صدفی
- یک عدد کنسرو تن ماهی
- فلفل سیاه به مقدار لازم

  طرز تهیه:

1 ‌- پیاز، کرفس، فلفل دلمه‌ای و سیر را در قابلمه نچسبی ریخته و آب و عصاره مرغ را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آمده و همزمان با بخار شدن آب، مواد نیز کمی بپزد. برای این منظور، 5دقیقه زمان کافی است.
2- گوجه‌فرنگی خردشده، رب گوجه‌فرنگی، پودر قند و سبزیجات خردشده(شامل ریحان و جعفری) را به آن اضافه کرده و با پودر فلفل سیاه کمی طعم‌دار کنید. سپس آن را به مدت 30 دقیقه حرارت دهید تا سس غلیظ شود. در این مدت مواد را مرتب هم بزنید.
3- در این فاصله، آب را به جوش آورده و پاستاها را به مدت 15 دقیقه در آب جوش – که با کمی نمک طعم‌دار شده است – بپزید. سپس آبکشی کرده و کنار بگذارید.
4- بعد از اینکه سس آماده شد، تن‌ماهی را همراه روغن آن، داخل سس ریخته و با قاشق خوب هم بزنید تا ماهی‌ها از هم جدا شده و به سس آغشته شود. سپس به‌مدت یک الی 2 دقیقه مخلوط سس را حرارت دهید.
5- در پایان پاستا(ماکارونی) را داخل ظرف مورد نظر کشیده و سس را روی آن بریزید.

نکته: پیش از اضافه کردن تن‌ماهی، آن را به مدت 20 دقیقه در آب‌جوش بجوشانید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٢٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦

 

سالاد پنج رنگ

مواد لازم
▪ چهار فنجان کلم
▪ یک عدد هویج بزرگ
▪ دو عدد تربچه ورقه شده
▪ یک چهارم فنجان گشنیز خرد شده
▪ یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
▪ یک قاشق غذاخوری سرکه
▪ نمک و فلفل


طرز تهیه
کلم را شسته و خرد کنید. سپس هویج را ورقه ورقه کرده و روی کلم‌ها بریزید. سپس پیازچه و گشنیز خرد شده را به آن اضافه کنید. در کاسه‌ای کوچک روغن زیتون را با سرکه و نمک و فلفل بخوبی مخلوط کرده و آن را به سالاد بیفزایید.


  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٢٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦
تگ ها : انواع سالاد

 

سالاد پاستا

مواد لازم


▪ پاستای فرمی=۳۰۰ گرم
▪ لوبیا قرمز=۱۵۰ گرم
▪ پیاز قرمز=۱ عدد
▪ فلفل دلمه ای زرد و قرمز=۱ عدد
▪ زیتون سیاه=۵ عدد
▪ سس خردل=۳ قاشق غذاخوری
▪ ماست موسیر=۲ قاشق غذاخوری
▪ سرکه=۱ قاشق چایخوری
▪ روغن زیتون=۳ قاشق چایخوری
▪ پودر پونه=۱ قاشق چایخوری
▪ نمک و فلفل=بمقدار دلخواه


طرز تهیه


۱) پاستا را در آب جوش بجوشانید،آبکش کرده و کنار بگذارید.
۲) لوبیا قرمز را که از شب قبل خیس کرده اید در آب بپزید و کنار بگذارید.
۳) فلفل دلمه را ریز خرد کنید. پیازها را خلال کنید و آنها را در کاسه ای با پاستا مخلوط کنید.
۴) برای درست کردن سس در کاسه ای جداگانه ماست را همراه با سس خردل،پودر پونه،سرکه،نمک،فلفل و روغن زیتون مخلوط کنید.
۵) سس بدست آمده را روی سالاد بریزید و هم بزنید.
۶) زیتون ها را با هسته به سالاد اضافه کنید و سالاد را در ظرف بکشید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٢۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦
تگ ها : انواع سالاد

 

سالاد پنیر


مواد لازم :
پنیر 1 فنجان
کرفس خرد شده 1 فنجان
سیب 1 فنجان
هندوانه 1 فنجان
کشمش 0.5 فنجان
ماست ساده پر چرب 1 فنجان
خامه 0.5 فنجان
جعفری ساطوری شده قدری
آب لیموترش 3 قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی 1 عدد
فلفل قدری
نمک قدری




طرز تهیه :
مخلوطی از یک لیوان پنیر رنده شده و یک لیوان خلال مغز کرفس , یک لیوان سیب درختی خلال شده یا ورقه شده یک لیوان هویج خلال شده خیلی نازک نصف لیوان کشمش سبز برای سس این سالاد یک لیوان ماست آب گرفته , نصف لیوان خامه کمی جعفری خرد شده دو سه قاشق سوپخوری آبلیمو کمی نمک و فلفل .
مواد سس را مخلوط کرده سبزیجات را داخل آن می نمائیم نصف از پنیر را اضافه کرده در ظرف گردی بشکل مخروط می کشیم بقیه پنیر را روی آن پاشیده و با یک عدد گوجه فرنگی که بشکل گل درست شده تزئین میکنیم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این سالاد برای 4 تا 6 نفر کافیست
 
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٢۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦
تگ ها : انواع سالاد

 

سالاد بیکن پیچ پیچی

مواد لازم


▪ پیاز کوچولو (مثل پیاز ترشی) ۲۰ عدد
▪ کره ۲ قالب ۵۰ گرمی
▪ سیر یک حبه
▪ بیکن ۱۰ تکه
▪ آویشن ۲ قاشق چایخوری
▪ کاهو پیچ چند برگ

● سس مخصوص :
▪ سرکه قرمز یک قاشق غذا خوری
▪ سس سویا نصف قاشق چای خوری
▪ عصاره مرغ ۱ عدد یا آب مرغ نصف فنجان
▪ نمک و فلفل به مقدار لازم


طرز تهیه


ابتدا فر رو روشن کنید و بگذاریدش رو دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت .بعد کره ها رو بگذارید تو یه سینی نسوز آب کنبد و پیاز ها رو بگذارید روش و حدود ۳ دقیقه بگذارید تو فر.

خب حالا سیر رو رنده کنین و ته همون ظرفتون (سینی نسوز) که کره بورد بریزین و بیکن ها رو به دور پیازها بپیچید و بگذارید دوباره تو همون ظرف و و بعدش هم تو فر ....

اونقدری بگذارین کمتر از نیم ساعت فکر کنم کافیش باشه..روی حرارت ملایم مواد مخصوص سس رو با هم مخلوط و ۲ دقیقه هم بزنید تا یکدست بشه و بعدش تو یه ظرف اول بیکن بعدش روش سس و بعدش دورش کاهو پیچ بگذارید و روی همه اونا آویشن بپاشید.

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٢٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦
تگ ها : انواع سالاد

 

سالاد برنج و میگو

مواد لازم
– برنج پخته سرد 2 فنجان

– فلفل سبز نازک خلال شده 1 عدد متوسط

– زیتون سبز بدون هسته 1 فنجان

– میگوی پخته خرد شده 250 گرم

– جعفری خرد شده 2 قاشق سوپخوری

– پیازچه خرد شده 2 قاشق سوپخوری

– روغن زیتون 2/1 فنجان

– سرکه 2/1 فنجان

– آب لیمو ترش 1 قاشق سوپخوری

– سیر له شده یا پودر سیر 1 حبه یا 1 قاشق چایخوری

– پودر کاری 2/1 قاشق چایخوری

– فلفل سیاه 2/1 قاشق چایخوری

– کاهو جهت تزیین

– گوجه فرنگی جهت تزیین


طرز تهیه
برنج پخته ، فلفل سبز ، زیتون ، میگو ، جعفری و پیازچه را در یک کاسه بریزید. روغن زیتون ، سرکه ، آب لیمو ترش ، سیر ، پودر کاری و فلفل را داخل کاسه کوچکی ریخته نمک را نیز اضافه کنید و بهم بزنید و در کاسه سالاد ریخته با چنگال خوب زیر و رو کنید و مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم بگیرد.در زمان سرو ظرف دلخواه تان را با کاهو و گوجه فرنگی تزیین کنید و سالاد میگو را روی کاهو قرار داده و سرو کنید .
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:۱٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦
تگ ها : انواع سالاد

 

سالاد برنج گرم



مواد لازم


- آب مرغ 2 فنجان

- سیر1 حبه

- برنج1 فنجان

- پیازریزشده 2 قاشق سوپخوری

- روغن زیتون3 قاشق سوپخوری

- سرکه2 قاشق سوپخوری

- مرغ پخته خردشده2 فنجان

- قارچ ورقه شده120 گرم

- زیتون سیاه ورقه4/1 فنجان

- زیتون سبز ورقه4/1 فنجان

- بادام پوست شده3/1 فنجان

- نمک وفلفل

- برگ کاهوو مایونز کمی


طرز تهیه


آب مرغ وسیرراروی حرارت تندبجوشانیدسپس مرغ رااضافه کرده درظرف رابگذاریدحرارت راملایم کنیدتامرغ بپزدوآب آن بخوردش برود،حال مرغ راازحرارت دورکنید، بعدپیازوسرکه وروغن زیتون رااضافه کرده کمی زیروروکنیدبعدمرغ قارچ،زیتون سبزوسیا ه بادام ورقه،نمک وفلفل رااضافه کنیدوروی حرارت بگذاریدتافقط گرم شود.
داخل ظرف سالادراباکاهو ومایونزتزیین کنیدوسالادگرم راروی کاهوبگذاریدونوش جان کنید. چنانچه علاقه ای به مصرف گوشت نداشته باشیدمیتوانیدازسالادحذف کنیدکه دراین صورت بازهم بسیارسالادخوشمزه ای است

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:۱۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦
تگ ها : انواع سالاد

 

سالاد براکلی

مواد لازم
– کلم براکلی خرد شده 500 گرم

– کشمش 6 ق س

– مغز تخمه آفتابگردان 6 ق س

– پیاز مرنیت شده قرمز 6 ق س

– جوانه 6 ق س

– سس مایونز 1 ق س

– روغن زیتون 6 ق س

– آب لیمو ترش 3 ق س


طرز تهیه
ابتدا براکلی را کاملاً شستشو کرده و بگذارید تا آب آن خارج گردد. پیاز را خرد کرده (پیاز قرمز) و در سرکه و نمک و فلفل حداقل به مدت یک روز بخوابانید تا تندی و بوی نامطبوع پیاز گرفته شود.
براکلی ، کشمش ،مغز تخمه، پیاز ، جوانه، سس، روغن زیتون و آب لیمو ترش و نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و در ظرف مناسبی ریخته و سرو کنید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:۱٦ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦
تگ ها : انواع سالاد

 

سالاد باقالا و پنیر

مواد لازم

برای ۴تا ۶نفر
- باقالای ریز؛ ۹۰۰گرم (پوست دوم آن نیز جدا شود)
- روغن زیتون؛ ۴قاشق سوپ‌خوری
- گوجه‌فرنگی؛ ۱۷۵ گرم (هرکدام به ۴قسمت تقسیم شود)
- سیر؛ ۴حبه (رنده شود)
- پنیر فتا؛ ۱۱۵ گرم (خرد شود)
-شوید تازه خردشده؛ ۳قاشق سوپ‌خوری
-زیتون ساده؛ ۱۲عدد
-نمک و فلفل به مقدار کافی
-شوید تازه خردشده؛ مقداری برای تزیین


طرز تهیه


۱) باقالا را در قابلمه‌ای حاوی آب و کمی نمک بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا بپزد؛ سپس باقالای پخته را در سبدی آبکش کنید و کنار بگذارید.
▪ نکته: می‌توانید ابتدا باقالا را با پوست دوم پخته و سپس مغز آن را جدا کنید.
۲) تابه‌ای آماده کرده و روغن را در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید؛ سپس گوجه‌فرنگی و سیر را به آن اضافه کرده و آن‌قدر حرارت دهید که گوجه‌فرنگی‌ها تغییر رنگ پیدا کنند.
۳) پنیر خرد شده را به مخلوط گوجه‌فرنگی و سیر اضافه کنید و مدت یک دقیقه حرارت دهید. در پایان کاسه‌ای بلوری آماده کرده و باقالا را به‌همراه مخلوط گوجه‌فرنگی، سیر، پنیر و همچنین شوید و زیتون در آن بریزید. کمی هم نمک و فلفل اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و سپس مقداری شوید تازه روی سالاد بریزید و آن را خالی یا با کمی نان میل کنید.
ـ نکته یک : برای آنکه این سالاد کمی ترش‌مزه شود، مقداری آبلیمو ترش هم به آن اضافه کنید.
ـ نکته۲ با توجه به اینکه در این سالاد از پنیر فتا استفاده شده است، ابتدا آن را بچشید. در صورتی که شور بود دیگر لازم نیست نمک اضافه کنید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:۱٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦
تگ ها : انواع سالاد

 

مواد لازم
بادمجان کباب شده بدون پوست 500 گرم
برنج پخته 200 گرم
فیله گوجه فرنگی 3 عدد
نعناع خرد شده یک قاشق سوپخوری
خامه در صورت دلخواه 100 گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
تخم مرغ آب پز 3 عدد
خیار 2 عدد
سیر رنده شده 1 تا 2 حبه
سس مایونز یک پیمانه
آب لیمو ترش تازه یک قاشق سوپخوری


طرز تهیه
بادمجان ها را بعد از شستن روی سینی گذاشته و در فر 35 درجه طبقه وسط بمدت 45 دقیقه می گذاریم و بعد پوست و دانه های بادمجان را درآورده و روی تخته ساطوری کرده و در ظرف می ریزیم و برنج پخته شده و تخم مرغ آب پز خرد شده و خیار خرد شده را به آن اضافه کرده و گوجه فرنگی ها را هم پوست و دانه های آن را درآورده و خرد می کنیم و به مواد اضافه کرده و در یک کاسه سس مایونز و نعناع خرد شده سیر رنده شده آب لیمو ترش تازه و نمک و فلفل را مخلوط کرده و اگر خواستیم خامه را نیز می افزاییم و این سس را به سالاد اضافه کرده و در ظرف می ریزیم و سپس آن را تزئین کرده و سرو می کنیم

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:۱۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦
تگ ها : انواع سالاد

 

خوراک ماهی سوف - گیلانی

مواد لازم :

ماهی سوف 1 عدد
آب نارنج 1 فنجان
تخم مرغ 2 عدد
روغن قدری
نمک قدری

طرز تهیه :

پوست ماهی سوف را کنده و استخوانش را بیرون آورده قطعه قطعه اش کنید ، زرده تخم مرغ و آب نارنج را جداگانه هم زده ، قطعات ماهی را مدت یکساعت در آن بخوابانید سپس بدو طرف آن آرد زده ، در روغن سرخش کنید.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:۱٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦

 

فیش فینگر با ماهی
مواد لازم:

▪ ماهی پاک شده، شسته شده و چرخ کرده: نیم کیلو،

▪ فلفل و نمک: به میزان لازم،

▪ سیب زمینی آب پز چرخ شده: ۳۰۰ گرم،

▪ پیاز: ۲۵ گرم،

▪ تخم مرغ: ۲ عدد

طرز تهیه

مواد فوق را با یکدیگر خوب مخلوط کنید و به صورت خمیر در آورید، سپس روی تخته ای تمیز خمیر را به یک اندازه مانند سوسیس در آورید و آن ها را در روغن داغ نیم ساعت قبل از صرف غذا سرخ کنید و دور آن را با سبزیجات و ... تزئین کنید.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٠٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦

 

طبخ ماهی بدون استفاده از روغن برای افراد با کلسترول بالا





مواد لازم




ماهی قزل آلا 1عدد (به تعداد نفرات)
گوجه فرنگی حلقه شده 2 عدد
لیمو ترش تازه حلقه شده 1 عدد
نمک به مقدار لازم
پودر زنجبیل به مقدار لازم
سیر و شوید تازه به مقدار لازم





طرز تهیه

بهترین روش برای طبخ ماهی قزل آلا به این نحو است که ماهی را شسته و بعد از تمیز کردن داخل شکم آن ، کمی سیر تازه بمالید ، مقداری پودر زنجبیل و نمک به آن بزنید و مقداری شوید تازه درون شکم قرار داده ، بگذارید یک ساعت داخل یخچال بماند .
بعد از یک ساعت ماهی را از یخچال در آورده و با استفاده از برس آشپزخانه کمی روغن (حدود نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون) روی آن بمالید.
روی کاغذ آلومینیوم چند حلقه گوجه فرنگی بگذارید ، بعد چند حلقه لیمو ترش ، سپس ماهی را روی گوجه و لیمو ترش قرار دهید و بعد دوباره چند حلقه لیمو ترش و گوجه فرنگی روی ماهی بچینید و سپس کاغذ را محکم ببندید و در فر روی میله های وسط با درجه حرارت 250- 220 درجه سانتیگراد قرار دهید ؛ در مدت نیم ساعت یا 45 دقیقه ماهی آماده می شود ، عصاره گوجه و لیمو ترش به خورد ماهی می رود که بسیار خوشمزه است .

نکته قابل توجه :
افراد با کلسترول بالا نباید پوست ماهی را استفاده کنند
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٠۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦

 

قلیه میگو

مواد لازم :
میگوی پاک شده نیم کیلو
سیر یک بوته
گشنیز 150 گرم
شنبلیله 150 گرم
تمبرهندی نصف بسته
پیاز یک عدد
نمک ، فلفل و زرد چوبه به میزان دلخواه
رب گوجه فرنگی
یا آب گوجه فرنگی

یک قاشق سوپخوری
یک فنجان



طرز تهیه :
میگوها را کاملاً پاک کرده و می شوییم . پیاز را خرد می کنیم و با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر ، شنبلیله و گشنیز را خرد کرده و با پیاز کمی تفت می دهیم . میگوها را با کمی زرد چوبه ، پودر فلفل و نمک به همراه سبزی ها تفت می دهیم . بعد شیره تمبرهندی و رب گوجه فرنگی ( یا آب گوجه فرنگی ) را به مواد قبلی اضافه می کنیم . قلیه میگو را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه می پزیم . غذا آماده ی سرو است.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٠٦ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦

 

ماهی متو و مهیاوه

اول توضیح درباره ماهی مُتو
متو نام ماهی ریزی است که فقط اندکی از چوب کبریت بزرگ تر می شود و در سواحل جنوبی خلیح فارس بسیار فراوان است. اسم این ماهی ظاهرا از فعلا "مت مت کردن" گرفته شده است که در لهجه های جنوبی به معنای جهش و پرش کوتاه است. این ماهی، که در فرانسه آنشوا (anchois) و در انگلیس اَنچووی (anchovy) نامیده می شود، در سواحل مدیترانه هم به دست می آید و در شمار غذاهای نغز و گران قیمت محسوب می شود. مصرف آن به شکل نمک سود در آب است، و به واسطه شوری و بوی تندی که دارد به مقدار کم در سس ماهی یا روی سالاد یا پیتزا و مانند این ها به کار می رود.



در کشور ما قدر ماهی متو هنوز شناخته نشده است، و به جز مردم محلی دیگران به این ماهی رغبتی نشان نمی دهند، حتی آن را نمی شناسند. محصول صید این ماهی گاهی بسیار زیاد بوده است، به طوری که در گذشته گاهی آن را روی ماسه های ساحل دریا خشک می کردند و متوی خشک را همراه با علوفه به خورد چارپایان می دادند.
مردم سواحل جنوبی خلیح فارس از ماهی متو مایه شور مزه ای درست می کنند به مهیاوه که سس یا غذای نغزی است و با سس آنشوای فرانسوی قابل قیاس است.

مهیاوه
ماهی متو نیم کیلو
تخم خردل نیم کیلو
کنجد نیم کیلو
تخم گشنیز 250 گرم
زیره سبز 250 گرم
رازیانه 250 گرم
نمک 200 گرم

توضیح
مهیاوه (ماهی آبه) سس تیره رنگ شور مزه ای است که ماهی متو درست می شود. درباره مهیاوه، که از غذای خاص مردم سواحل ایرانی جنوب خلیح فارس است، مردم شمالی تر این سواحل که این غذا را نمی شناسند افسانه های زیادی ساخته اند، که بعضی از آن ها در ردیف مهملات است. از جمله اینکه می گویند درست کنندگانمهیاوه ماهی متو را خمره می اندازند تا خوب بگندد و کرم بگذارد و سپس می خورند. حتی شیخ بسحاق اطمعه که در ستایش هیچ غذایی کوتاهی نمی کند درباره مهیاوه می گوید: "اصلش از آب ماهی است و مهملاتی چند که مرده شویان لار می دانند." و اضافه می کند: "الضایع: نانی که با آن خورند، الباطل: سعیی که در آن کنند".
واقعیت این استکه ماهی متو در خمره نمی گندد، بلکه به واسطه آنزیم هایی که دارد تغییر شکل می دهد و عطر و طعم مخصوص مهیاوه را پیدال می کند و این روندی است که با روند رسیدن پنیر های فرانسوی قابل قیاس است. البته مردم سواحل جنوب روش مهیاوه انداختن را با بررسی عمل آنزیم ها بلکه با تجربه پیدا کرده اند، ولی این امر در واقع ارزش کشف آن ها را بیشتر می سازد. .

روش درست کردن مهیاوه یک جور نیست. در بعضی جاها مواد آن منحصر است به ماهی متو، تخم خردل و نمک. در جاهای دیگر مقداری ادویه (تخم گشنیز، رازیانه، زیره سبز، فلفل سیاه، و دارچین) و نیز کنجد ساییده (ارده) هم به آن اضافه می شود. در مورد خواباندن ماهی متو در آفتاب هم نظر کارشناسان از 1 هفته تا 3 ماه تفاوت دارد. باید در نظر داشت که آفتاب جنوب کشور بسیار شدید تر از آفتاب مرکز و شمال است. خردلی که در مهیاوه به کار می رود تخم خردل قهوه ای رنگی است که در جنوب "خندل" نامیده می شود.



روش تهیه
سر هر دانه ماهی متو را جدا کنید. تنه متوی خشک را 1 2 ساعت در آب سرد بخیسانید و کمی لای دست بمالید تا ماسه ای که به آن چسبیده است جدا شود. سپس آن را از آب بگیرید، در 3 4 آب بشویید و در آب کش بریزید تا آب آن برود.

ماهی شسته را در شیشه با دهانه گشاد بریزید، نمک را اضافه کنید و آب بریزید تا روی ماهی را بپوشاند. هم بزنید تا نمک در آب حل شود. روی دهانه شیشه یک پارچه متقال بکشید و با نخ ببندید. شیشه را 1 2 هفته در آفتاب بخوابانید. سپس ماهی را در مخلوط کن ریخته و سپس از صافی رد کنید. و تفاله را دور بریزید.

تخم خردل را با تخم گشنیز و رازیانه و زیره سبز و کنجد در تابه بریزید و اندکی تفت دهید (نسوزد!) این ترکیب را با فلفل سیاه و دارچین به مایه ماهی اضافه کنید و باز یک هفته بخوابانید.

نوعی اردور با مهیاوه: روی چند برش نان سفید یا لواش کره نرم بمالید، اندکی مهیاوه روی هر برش بریزید و روی میز اردور بگذارید. مردم جنوب مهیاوه را با نان تیری - نوعی لواش تابه ای- و روغن زرد برای صبحانه یا عصرانه میخورند
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٠٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦

 

 

دوپیازه میگو

این غذا، بوشهری هست و طعم بسیار خوبی داره. خصوصا برای کسانی که میگو دوس ندارن. پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید. نظرتون در مورد میگو عوض میشه.

مواد لازم
میگو 20 تا درشت (حدودا 300 گرم) (میتونید از میگوی ریز هم استفاده کنید که دیگه احتیاجی به خرد کردن نداره. من هر میگو رو 4 قسمت کردم.)
سیب زمینی پوست کنده و خرد شده 2 تا متوسط
فلفل دلمه ای کوچیک خرد شده 1 دونه
پیاز بزرگ رنده شده 1 دونه
سیر رنده شده 2 3 حبه
ادویه کاری 1 قاشق مرباخوری (میتونید از ادویه معمولی استفاده کنید اگه نداشتید.)
زردچوبه نصف قاشق مربا خوری
آب لیمو یک قاشق غذاخوری
فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری (پیشنهاد میکنم به هیچ عنوان حذفش نکنید. اما اگه خواستید نصف این مقدار استفاده کنید.)
روغن و نمک

روش تهیه
روغن رو توی تابه داغ کنید، پیاز رو بریزید و تفت بدید.



یکم که رنگش تغییر کرد، فلفل دلمه ای رو اضافه کنید و حدود 5 دقیقه تفت بدید.



سیر رو اضافه کنید و بعد از حدود 1 دقیقه شعله رو خاموش کنید (می دونید که سیر زود میسوزه). رنگش در آخر باید مثه این بشه.



حالا توی یه تابه دیگه روغن بریزید، داغ که شد، سیب زمینی های خرد شده رو اضافه کنید و در حدود 10 دقیقه تا زمانی که یکم رنگش تغییر کنه تفت بدید.



حالا میگو رو هم اضافه کنید و 7 8 دقیقه تفت بدید.



بعدش نمک، فلفل قرمز، ادویه و زردچوبه رو اضافه کنید و یکم تفت بدید تا رنگشون آزاد بشه.



و حالا پیاز و فلفل دلمه ای و سیر رو که قبلا تفت دادیم به میگو و سیب زمینی اضافه می کنیم.



1 لیوان آب اضافه می کنیم و درش رو می بندیم تا حدود 20 دقیقه بجوشه. بعد آبلیمو رو اضافه کنید و از روی شعله برش دارید و سرو کنید.



حالا دو تا حالت داره. هم میتونید این غذا رو با برنج سرو کنید و هم با نون. اگه خواستید با نون سرو کنید، اجازه بدید که همه آبش تبخیر بشه وگرنه، یه مقدار آب دار باشه تا مثل خورشت بتونید روی برنج بریزید.

یه نکته دیگه ام اینکه میتونید به این غذا رب هم بزنید. اگه خواستید، وقتی که یک لیوان آب رو اضافه کردید، یک قاشق پر رب اضافه کنید، یکم هم بزنید و بعد درش رو بذارید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٠۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦

 

خرچنگ با بادام

گوشت خرچنگ خام نیم کیلو
بادام پوست گرفته دو نیم شده 1 پیمانه
جفعری ساطوری 2 3 قاشق
خامه نیم پیمانه
کره 50 گرم
نمک و فلفل
خرچنگ با بادام

گوشت خرچنگ خام نیم کیلو
بادام پوست گرفته دو نیم شده 1 پیمانه
خرچنگ با بادام

گوشت خرچنگ خام نیم کیلو
بادام پوست گرفته دو نیم شده 1 پیمانه
جفعری ساطوری 2 3 قاشق
خامه نیم پیمانه
کره 50 گرم
نمک و فلفل

نیمی از کره را در ماهی تابه روی آتش ملایم داغ کنید و گوشت خرچنگ را در آن تفت بدهید تا اندکی رنگ بگیرد. در ماهی تابه دیگری به همین ترتیب بادام را در بقیه کره تفت بدهید تا طلایی شود. اندکی نمک و فلفل بپاشید، روی گوشت خرچنگ بریزید و هم بزنید. خامه را اضافه کنید و 2 دقیقه روی حرارت زیاد تفت دهید. سپس از روی شعله برداشته در ظرف بکشید و جفعری را روی آن بپاشید.



این خرچنگ رو با نان سفید برشته یا برنج ساده میشه سرو کرد. همین طور میشه مثل تصویر، اون رو به همراه نان و با کمی کاهو به همراه کمی سیب زمینی سرخ کرده سر میز آورد.

جفعری ساطوری 2 3 قاشق
خامه نیم پیمانه
کره 50 گرم
نمک و فلفل

نیمی از کره را در ماهی تابه روی آتش ملایم داغ کنید و گوشت خرچنگ را در آن تفت بدهید تا اندکی رنگ بگیرد. در ماهی تابه دیگری به همین ترتیب بادام را در بقیه کره تفت بدهید تا طلایی شود. اندکی نمک و فلفل بپاشید، روی گوشت خرچنگ بریزید و هم بزنید. خامه را اضافه کنید و 2 دقیقه روی حرارت زیاد تفت دهید. سپس از روی شعله برداشته در ظرف بکشید و جفعری را روی آن بپاشید.



این خرچنگ رو با نان سفید برشته یا برنج ساده میشه سرو کرد. همین طور میشه مثل تصویر، اون رو به همراه نان و با کمی کاهو به همراه کمی سیب زمینی سرخ کرده سر میز آورد.


نیمی از کره را در ماهی تابه روی آتش ملایم داغ کنید و گوشت خرچنگ را در آن تفت بدهید تا اندکی رنگ بگیرد. در ماهی تابه دیگری به همین ترتیب بادام را در بقیه کره تفت بدهید تا طلایی شود. اندکی نمک و فلفل بپاشید، روی گوشت خرچنگ بریزید و هم بزنید. خامه را اضافه کنید و 2 دقیقه روی حرارت زیاد تفت دهید. سپس از روی شعله برداشته در ظرف بکشید و جفعری را روی آن بپاشید.



این خرچنگ رو با نان سفید برشته یا برنج ساده میشه سرو کرد. همین طور میشه مثل تصویر، اون رو به همراه نان و با کمی کاهو به همراه کمی سیب زمینی سرخ کرده سر میز آورد.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:٥٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦

 

کوکتل میگو با کلم
مواد لازم : میگو تاره 500 گرم


سس مایونز 0.5 فنجان

کالباس 150 گرم

سس گوجه فرنگی 2 قاشق مرباخوری

کلم 400 گرم

سوسیس 200 گرم

پودر کاری 1 قاشق مرباخوری

فلفل قدری

نمک قدری


طرز تهیه :

یک عدد کلم بزرگ را در کاغذ مخصوص آلومینیوم میپیچیم طوری که کلم دیده نشود, به چوب های مخصوص میگوی درشت پخته شده حلقه های سوسیس سرخ شده و قطعات کوچک ژامبون لوله شده و زیتون سبز و سیاه میزنیم و سطح کلم را بطور منظم با انها میپوشانیم و مقداری پودر کاری در ظرف مخصوص میپاشیم و کوکتل را با آن سرو میکنیم. این کوکتل شکل قشنگ و جالبی دارد و در پذیرائیهای کوکتل گردانده میشود.

این غذا برای 4 نفر کافیست اگه به همین مقدار مواد لازم بکار بره

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:٥٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦

 

عدس پلو با میگو
مواد لازم:

برنج=500 گرم

عدس پخته=250 گرم

میگوی تمیز شده=200 گرم

پیاز متوسط=2 عدد

نمک و فلفل و زردچوبه=به مقدار لازم

گوجه فرنگی=3 عدد

زعفران=به میزان لازم

روغن مایع=به میزان لازم

کره=25 گرم

طرز تهیه:

1. پیاز را خلال کرده با روغن سرخ کنید سپس گوجه فرنگی را نگینی خرد کنید و با پیاز مخلوط کنید.

2. عدس پخته شده+ ادویه را اضافه کرده هم بزنید سپس میگوی تمیز کرده را به آن اضافه کنید. مواد را به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی بپزد.

3. برنج را آبکش کنید و سپس لابلای برنج آبکش شده از مخلوطی که آماده کرده اید بریزید و کره و زعفران آبکرده را روی برنج بدهید.

4. قابلمه برنج را به مدت 1 و نیم ساعت الی 2 ساعت روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشید.

نکته: دقت کنید عدس آنقدر نپزد که له شود.
در صورت تمایل می توانید کمی زرشک را سرخ کرده و موقع کشیدن برنج به آن اضافه کنید.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:٤٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦