اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم: آرد سفید=1 کیلو روغن=450 گرم پودر قند=450 گرم طرز تهیه: آرد را با روغن و پودر قند خوب مخلوط می کنیم و با دست ورز می دهیم تا خمیر نرم و یکدستی بدست آید.در صورتکه خمیر سفت بود کمی روغن به ان اضافه می کنیم.سپس خمیر را با وردنه روی سینی پهن کرده به طوریکه قطر آن بیشتر از 1 سانتیمتر نشود و سپس قالب می زنیم.در صورتیکه قالی مخصوص موجود نباشد می توانید با استفاده از یک لیوان خمیرها را بشکل دایره قالب بزنیم. کمی زعفران را در آب جوش حل کرده و با قلم مو روی شیرینی ها می کشیم.شیرینی ها را در سینی فر که قبلا چرب کرده ایم و آرد پاشیده ایم می گذاریم.سپس شیرینی ها را به مدت 20 الب 25 دقیقه با حرارت 170 درجه سانتیگراد می پزیم.شیرینی ها پس از پختن کمی خشک هستند   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٤۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٦

 

مواد لازم : آرد 1/2-1 پیمانه تخم مرغ 6 عدد کرم تارتار 1 قاشق چایخوری رنده پوست پرتقال 2 قاشق چایخوری وانیل شکری 1/4 قاشق چایخوری شکر 1 پیمانه نمک 1/8 قاشق چایخوری بیکینگ پودر 1قاشق چایخوری طرز تهیه : فر را روی 350 درجه فارنهایت روشن کنید , سفیده و زرده تخم مرغ را جدا نموده , زرده ها را با نصف شکر , وانیل شکری و رنده پوست پرتقال مخلوط کرده با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شود . سفیده تخم مرغ و کرم تار تار را جداگانه زده تا کف کند . سپس مابقی شکر را اضافه نموده و زدن را ادامه می دهیم تا زمانی که جای پره های همزن روی آن محو نشود و هنگامیکه ظرف سفیده را بر می گردانیدنریزد . سفیده را به زرده ها اضافه نموده یکی دو بار با قاشق چوبی یا لیسک بصورت دورانی مخلوط کنید و آرد , نمک و بیکینگ پودر را الک نموده به مایه فوق الذکر اضافه کنید , به آرامی مواد را مخلوط نموده . یک قالب گرد به قطر 25 سانتی متر که کف آن را کاغذ روغنی انداخته اید و کف آن را با روغن مایع چرب کرده اید مایه آماده را در قالب بریزید, و در پنجره وسط فر قرار داده به مدت 45 الی 50 دقیقه بماند.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٤٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٦
تگ ها : کیک تولد

 

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر: گوشت چرخ‏ کرده 200 گرم پیاز رنده شده 1 عدد لوبیا سفید 130 گرم نخود 100 گرم هویج نگینی 3 عدد کشمش پلویی 150 گرم قیصی 8 عدد چغندر 1 عدد سبزی* 500 گرم آرد برنج 100 گرم شکر 3 قاشق‏ غذاخوری سرکه 3 قاشق غذاخوری آبغوره یک دوم لیوان نمک، فلفل به میزان لازم نعنا داغ به میزان لازم *خالولش، نعنا، تره، جعفری، گشنیز طرز تهیه: * نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس کرده‏ اید با 1 لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا پخته شود. * سپس آرد برنج را با 1 پیمانه آب مخلوط نموده و به لوبیا اضافه کنید. * هویج و چغندر را شسته، پوست گرفته، نگینی خرد کنید و به آش اضافه نمایید. * گوشت چرخ‏ کرده را با 1 عدد پیاز رنده شده ورز دهید و کمی فلفل و نمک افزوده با آن سر گنجشکی آماده کنید و به همراه سبزی به آش بیفزایید. * قیصی و کشمش را نیم ساعت خیس کنید. قیصی را خرد نموده با کشمش در روغن تفت دهید و در آش بریزید. * سپس شکر، آبغوره و سرکه را مخلوط کنید و به آش اضافه کنید. * در آخر نمک و فلفل را نیز اندازه نموده، آش را در ظرف بکشید و مطابق تصویر روی آن را تزیین نمایید.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:۳٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٦

 

مواد لازم رشته آشی 1 بسته سبزی آش 2 کیلو گرم ( تره – شبد – اسفناج – جعفری – گشنیز و برگ چغندر ) حبوبات 1 کیلو گرم ( عدس – نخود – لوبیا سفید و چیتی از هر کدام 250 گرم ) کشک بیرجندی یا سفید 300 گرم گیاهان داروئی محلی 2 قاشق ( زیره – کرابیه – بادیان – تخم گل پونه – شوت ) پیاز داغ و نعنا داغ( از هر کدام 4 قاشق) آب قلم یا گوشت 400 گرم یا 2 لیوان روغن 200 گرم چگونگی تهیه را پس از پاک کردن 2 الی 3 ساعت خیس کرده تا هم ( زودتر پخته شود و هم برای جلوگیری از نفخ ) و می پزیم ، سبزیجات را خوب خرد کرده در صورتیکه از سبزی خشک خواستیم استفاده کنیم هر 100 گرم سبزی خشک برابریک کیلو سبزی تازه می باشد 0 فقط کافی است یکی دو ساعت خیس کرده و بعد کمی تفت داده سپس آب را جوش آورده سبزیجات را در آن ریخته بدون اینکه درب آن را ببندیم تا سبز بودن خود را حفظ کند سپس حبوبات پخته شده را اضافه کرده تا جوش بخورد0 روغن را هم اضافه کرده سپس رشته ها را ریخته در این فاصله آب قلم و گیاهان محلی ( کرابیه – زیره – بادیان – شوت – تخم گل پونه ) را اضافه کرده سپس با حرارت ملایم قرار داده تا رشته ها نرم شود و آش غلیظ گردد و سپس در پایان مقداری از کشک بیرجندی را اضافه کرده در ظرف دلخواه کشیده و رویش را با پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ و کشک تزئین می کنیم   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:۳٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٦

 

مواد لازم : نخود ( نخود خیس خورده ) : 200 گرم گوشت گوسفند ( تکه تکه شده ) : 200 گرم رب گوجه فرنگی : 2 قاشق سوپخوری لیمو عمانی : 5 عدد روغن : 1 فنجان زعفران دم کرده : 1 چهارم فنجان سیب زمینی : 200 گرم پیاز داغ عسلی : 4 قاشق سوپخوری زردچوبه : به مقدار لازم نمک و فلفل : به مقدار لازم طرز تهیه : ابتدا مقداری آب روی گوشت تکه تکه شده بریزید و آنها را نیم پز کنید . نخود ها را دو روز قبل خیس و آب آن را عوض کنید . زعفران دم کرده را به آن بیفزایید و به هم بزنید . وقتی گوشت نیم پز شد نخود ، پیاز سرخ شده ، نمک ، فلفل و لیمو عمانی را اشافه کنید و بگذارید به طور کامل بپزد حرارت را کم کنید که غذا جا بیفتد . می توان به جای لیمو عمانی از آبلیمو استفاده کرد . هنگام کشیدن غذا سیب زمینی های سرخ شده را اضافه کنید .   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:۳۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٦

 

شیرینی قطاب یکی از خوشمزه ترین شیرینی های محلی یزدی است .طرز تهیه ی قطاب بسیار ساده می باشد و با کمی دقت می توان این شیرینی خوشمزه را تهیه کرد . مواد لازم برای تهیه خمیر قطاب : زرده تخم مرغ ۲ عدد روغن جامد آب شده ۱۰۰ گرم ماست ۱۰۰ گرم آرد به مقدار لازم پودر قند به مقدار لازم مواد لازم برای درون قطاب : پودر بادام ۲۰۰ گرم پودر شکر ۱۰۰ گرم پودر هل ۱ قاشق غذاخوری طرز تهیه: ابتدا روغن جامد و پودر شکر را مخلوط کنید و با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شود. سپس زرده های تخم مرغ را بیفزایید و مخلوط را با همزن بزنید. بعد پودر هل را با ماست و بیکینگ پودر به مواد اضافه کنید. در این مرحله همزن را کنار بگذارید و آرد را کم کم به مواد بیفزایید و این کار را به آرامی انجام دهید تا خمیر به دست نچسبد. توجه داشته باشید خمیر قطاب را نباید با افزودن آرد بیش از حد سفت و خشک کرد. خمیر را به قطر 3 میلیمتر روی سطح آردپاشی شده پهن کنید و با قالب گرد آن را قالب بزنید. سپس خمیر برش زده را بردارید و یک قاشق چایخوری از مواد میانی قطاب وسط خمیر قرار دهید. دقت داشته باشید که از مواد میانی به اطراف خمیر مالیده نشود، زیرا دو لبه خمیر به هم نمی چسبد. دو لبه خمیر را به هم بچسبانید و با استفاده از دو انگشت لبه های خمیر را به سمت داخل برگردانید تا به شکل کُنگره درآید. قطاب های آماده را به اندازه گنجایش یک شیر جوش کوچک در روغن داغ فراوان غوطه ور کنید و دو طرف آن را سرخ کنید. برای تهیه قطاب حتماً باید به این نکته توجه کرد که قطاب ها را نباید یکباره پیچید و بعد سرخ کرد، چون پوسته خمیری قطاب در مجاورت طولانی با هوا، خشک می شود و بعد از آنکه در روغن سرخ شود لبه های خمیر از هم باز می شود. پس از اینکه رنگ آن قهوه ای روشن شد، قطاب را از روغن خارج کنید و در یک سبد فلزی قرار دهید. بعد از 10 دقیقه قطاب ها را در یک ظرف پُر از پودر شکر قرار دهید تا قطاب ها به پودر شکر آغشته شود. قطاب ها را بعد از خروج از روغن نباید خیلی سریع در پودر شکر غلتاند، زیرا سبب می شود پودر شکر در اثر حرارت، کمی رطوبت بگیرد و به اطراف شیرینی نچسبد. اگر هم خیلی سرد باشد پودر قند به قطاب نمی چسبد. سپس قطاب ها را به ظرف مخصوص سرو منتقل کنید. این شیرینی را حتماً باید در ظرف در بسته نگهداری کنید. طرز تهیه مواد میانی قطاب: در ظرفی ابتدا پودر گردو، پودر شکر و دارچین را مخلوط کنید. در صورتی که بخواهید مواد به شکل خمیر درآید تا بهتر بتوانید درون خمیر آن را بگذارید می توانید 2 تا 3 قاشق سوپخوری گلاب را کم کم به مواد بیفزایید تا حالت خمیری بگیرد و بتوانید راحت آن را در دست گلوله کنید و میان خمیر بگذارید.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:۳٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٦