اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

سرکه انگور به طور کلی از تخمیر میوه هایی که دارای گلوکز می باشند تهیه میشود .برای تهیه سرکه انگور ، آب انگور را گرفته و صاف کرده و یا بدون صاف کردن و به همراه تفاله ها، داخل ظرف چینی یا خم لعاب دار میریزیم و یک دهم این مقدار ، سرکه نوع مرغوب در آن ریخته و سر خم را محکم می بندیم و در جای گرم قرار میدهیم . دو تا سه هفته بعد سرکه آماده میشود

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:۱٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱۱/۳٠

 

سرکه سیب تهیه سرکه سیب به روش سنتی روش اول: 1- سیب را کاملاً بشویید. 2- سیب را به چهار قسمت نموده. و دم و هسته­های آن را جدا کنید. 3- سیب آماده را درون دبه می­ریزیم. و مقدار یک قاشق مخمر نانوایی را در آب ولرم آب نموده به مواد اضافه می­کنیم و یا مقدار یک کفه دست نان روی مواد قرار می­دهیم و 4/1 روی ظرف را خالی نگه می­داریم تا زمانی که براثر تخمیر بالا آمد جای کافی داشته باشد. 4- ظرف را در جای گرم نگهداری می­کنیم. 5- بعد از تخمیر شدن سیب­ها حدود 7-8 ماه سیب تخمیر شده را صاف می­کنیم. 6- مایه صاف شده را در ظرف در بسته می­ریزیم بعد از مدت 15 روز قابل مصرف می­باشد. توجه: در این روش از آب استفاده نشده­است. روش دوم: 1- سیب را تمیز مشویید. 2- سیب را به چهار قسمت تقسیم می­کنید و هسته و دم آن را جدا می­کنید. 3- سیب آماده شده را به وسیله آب میوه­گیری آب آن را می­گیرید. 4- آب سیب را درون ظرف ریخته به ازای هر یک کیلو آب سیب یک لیوان سرکه اضافه می­کنید. 5- در جای گرم نگهداری می­کنید. 6- مدت کمتر از 40 روز قابل استفاده می­باشد. توجه: در این روش از آب استفاده نمی­شود و نیاز به صاف کردن ندارد و اگر مدت طولانی نگهداری شود به عنوان سرکه مادر استفاده می­کنند. روش سوم: 1- سیب را کاملاً بشویید 2- سیب را به چهار قسمت تقسیم کنید. 3- به هر میزان که سیب داخل ظرف می­ریزید نصف ظرف را اب می­ریزید و هر سه کیلو سیب یک کیلو سرکه به آن اضافه می­کنید. 4- می­توانید از سرکه­های بهداشتی که در بازار وجود دارد استفاده کنیدو یا از سایر سرکه­ها مثل انگور گلابی که خودتان در منزل آماده دارید استفاده نمایید. 5- ظرف را کاملاً پر نکنید مقدار 4/1 ظرف را خالی نگهدارید تا جای کافی برا تخمیر داشته باشد. 6- در جای گرم ظرف آماده را قرار می­دهید. 7- هفته ای یکبار مواد را زیر و رو می­کنید تا تخمیر سریعتر انجام شود. 8- بعد از اینکه مواد کاملاً یک دست شد و آب بالا آمد با صافی تمیز صاف می­کنید. 9- مواد صاف شده را در جای تمیز قرار می­دهید بعد از مدت 15 تا 20 روز آماده مصرف می­باشد. روش چهارم: 1- سیب را کاملاً می­شویید. 2- سیب­ها را به چهار قسمت تقسیم می­کنید. 3- سیبها را چرخ می­کنید. 4- به میزان هر یک کیلو سیب چرخ شده یک لیوان سرکه به آن اضافه می­کنید. 5- مواد آماده را در جای گرم نگهداری می­کنید. 6- حدود دو ماه سیب­ها کاملا له و یک دست شد آن را صاف کنید. 7- مواد صاف شده را در ظرف می­ریزیم مواد را در جای بهداشتی و تمیز قرار می­دهید کمتر از 15 روز قابل مصرف می­باشد. روش پنجم 1- سیبها را کاملاً بشویید و به چهار قسمت تقسیم کنید. 2- سیب­ها در ظروف پلاستیکی یا لعابی بریزید و به ازاء هر کیلوگرم سیب که در فصل برداشت استفاده می­شود 5/1 لیتر آب به آن اضافه می­کنیم. 3- اگر سیبها چروکیده باشندو یک تا دو ماه از فصل برداشت آنها گذشته باشد به ازائ هر کیلوگرم سیب دو لیتر آب به آن اضافه می­شود. 4- مخلوط سیب و آب را به مدت 3 تا 4 روز در جای تمیز می­گذاریم وهر روز به هم می­زنیم. 5- مخلوط را در یک دبه پلاستیکی می ریزیم بطوری که 4/1 بالای دبه خالی باشد تا جای کافی برای تخمیر داشته باشد. 6- دبه را در جای گرم نگهداری می­کنیم تا زودتر تبدیل به سرکه شود و در مدت 5 تا 4 روز مرتب هر روز هم می­زنیم تا زمانی که درب ظرف را بر می داریم مواد ته نشین شده و آب روی آن قرار بگیرد درب ظرف را می­بندیم به مدت 30 تا 25 روز می­ماند تا تبدیل به سرکه شود پس از طی این مدت 25 روز، می­ماند مزه آن را می­چشیم اگر مزه مناسبی داشت سرکه را صاف می­کنیم تا مایع زلال سرکه بدست آید. روش ششم 1- سیب را کاملاً بشویید و دلگیری و توسط چرخ گوشت به پوره تبدیل کنید. 2- پوره حاصل مقدار یک تا دو قاشق مخمر نانوایی اضافه کنید (طریه آماده سازی مخمر نانوایی یک یا دو قاشق از مخمر را در نصف لیوان اب ولرم اضافه کنید تا حل شود) 3- محلول حاصل را بحدود 5 تا 10 کیلو پوره سیب­ آماده اضافه کنید. مخلوط حاصل را در یک جای که دمای آن حدود 27 درجه سانتی­گراد است بگذارید بماند. حدود 2 تا 3 هفته مرحله الکلی و به همین مدت مرحله ترش شدن زمان خواهد برد. 4- بعد ازترش شدن محصول حاصل ار صاف کرده و برای مدت چند هفته به حال خود بگذارید تا کاملاً برسد بعد ازاتمام مراحلفوق سرکه حاصل آماده مصرف خواهد بود. سرکه سیب با طعم مختلف گیاهان سرکه سیب با طعم نعناع 1- سرکه سیب یک لیتر 2- 60 گرم برگ نعناع 3- روی نعناع سرکه سیب بریزید و بگذارید به مدت 5 تا 4 هفته بماند سپس آن را از صافی رد کنید و داخل بطری بریزید یک شاخه نعناع را همراه سرکه به داخل بطری بیندازید. (یک لیوان آب و دوقاشق چای خوری سرکه نعناع و یک قاشق چای خوری عسل بهترین دارو برای درمان سوء هاضمه خفیف است) .............................................................................................................................. سرکه سیب مواد لازم برای تولید سرکه سیب، معمولاً در هر خانه ای وجود دارد، ترتیب مراحل کار بسیار مهم است: در مرحله اول آب سیب مرغوب تهیه کنید و سپس از آن سرکه بسازید. در صورت امکان از سیب وحشی و یا سیب های پرورشی اصلاح شده استفاده کنید. شکل ظاهری سیب اهمیت چندانی ندارد بلکه بیشتر تازگی و همچنین عدم آلودگی به سموم دفع آفات مهم است. شربت سیب یا آب سیب آماده که در فروشگاه ها به فروش می رسد، به علت موادی که هنگام کنسرو کردن به آن افزوده می شود، برای تخمیر مناسب نیستند. طرز تهیه: تهیه سرکه سیب دارای مراحل زیر است: مرحله اول: ـ حدود پنج کیلوگرم سیب را بشویید. سیب ها را به چهار قسمت تقسیم کنید و آبگیری کنید. ـ آب سیب را همراه تفاله های آن در ظرف بزرگی از جنس شیشه یا سفال لعابدار بریزید. با کمی آب آن را رقیق کنید و مقدار کمی (به اندازه یک سر چاقو) مخمر و یک تکه نان سیاه (نان جو) به آن بیفزایید تا روند تخمیر الکلی سریع تر صورت گیرد. ـ روی در ظرف یک بادکنک بکشید تا کاملا و بدون هرگونه منفذی بسته شود. وقتی قند میوه تبدیل به الکل شود گاز دی اکسید کربن تولید می شود و رفته رفته بادکنک باد می کند. کفی که روی آن دیده می شود به علت وجود مخمر است. ـ ظرف را چهار هفته به همان حال بگذارید تا قند میوه تخمیر شود. پس از طی این مدت، محصول مرحله اول آماده است. اگر هوا خیلی گرم باشد این روند بین یک تا دو هفته طول می کشد. البته گرمای بسیار شدید آب سیب را فاسد و خراب می کند. در دمای بیش از 60 درجه سانتی گراد سلول های مخمر از بین می روند واین امر مانع از تخمیر می شود. در سرمای شدید نیز تخمیر صورت نمی گیرد. مرحله دوم: ـ محصول مرحله اول را داخل ظرف پهن و مسطحی بریزید که تا حد امکان سطح آن زیاد باشد. سه چهارم از ظرف باید پر شود. ـ اگر سرکه سیب یا کپک سرکه ساز (باکتری سرکه ساز) درد سترس دارید کمی از آن را داخل مایع به دست آمده بریزید. این کار باعث تسریع عمل تخمیر می شود. برخی از تولیدکنندگان سرکه استارتر یا باکتری سرکه ساز را در بطری های صدمیلی لیتری، برای تولید سرکه در خانه می فروشند. ـ ظرف را با پارچه کتانی درشت بافت یا پشه بند بپوشانید. باکتری های سرکه ساز برای عملکرد خود به اکسیژن نیاز دارند. ـ دمای مناسب برای تولید سرکه بین 28 ـ 26 درجه سانتیگراد است. در دمای بالاتر از 35 درجه سانتیگراد باکتری سرکه ساز از بین می رود. در دمای بسیار پایین نیز باکتری ها عمل نمی کنند. زمانی که باکتری ها الکل را به سرکه تبدیل می کنند بویی شبیه به بوی چسب به مشام می رسد. به محض رسیدن سرکه این بو از بین می رود. ـ رسیدن کامل سرکه بین (3 ـ 2) ماه طول می کشد. قبل از اینکه سرکه را داخل بطری بریزید باید آن را با پارچه کتانی جوشانده شده و یا در صورت لزوم با ف.ی.ل.تر مخصوص قهوه صاف کنید، تا قطعات بزرگ و معلق داخل آن مثل تکه های سیب، بقایای مخمر و چربی از آن جدا شوند. سرکه را در بطری های نیم لیتری بریزید و در آن ها را با چوب پنبه ببندید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:۱۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱۱/۳٠

 

موادلازم:برنج نیم دانه(خورد)4پیمانه
هویج فرنگی 2عدد
گوجه فرنگی میکس شده:حدود2کیلو
سبزی آش تزش:نیم کیلو(تره جعفری شوید گشنیز نعناع)
گوشت چرخ کرده :200گرم
پیاز:1عددبزرگ
فلفل ونمک  :به میزان لازم
آبغوره :2پیمانه
نعناداغ وپیازداغ برای تزیین
لوبیا ونخود:هرکدام یک پیمانه
طرزتهیه:
دریک قابلمه مناسب وبزرگ روغن ریخته پیازرانگینی خرد کرده به آن اضافه میکنیم گوشت چرخ کرده رابه شکل کوفته های ریز درآورده همراه باهویج نگینی شده به قابلمه می افزاییم و  تفت میدهیم درابتدای کار 2عددفلفل قرمزتند به آش اضافه کنید. حبوبات راقبلا پخته به آش می افزاییم.سبزی آش رااضافه کرده وآب جوش  میریزیم.هنگامی که سبزی پخت برنجی را که ازشب قبل خیس کرده ایم به آن اضافه میکنیم وقتی که برنج نیزپخت آب گوجه فرنگی را به آن اضافه میکنیم مقدارآب گوجه بستگی به نوع آن دارداصولا این آش باید قرمز خوش رنگ باشد که شمامجازید کمتر یابیشترازمقدارذکرشده برای رسیدن به این کیفیت استفاده کنید .درضمن این آش نسبتا تند است بازهم بستگی به ذائقه شمادارد .درنهایت وقتی که آش کاملا جاافتادآبغوره رااضافه کرده میگذاریم چند غل بزند آش آماده است درکاسه مناسب بریزیدوباپیازداغ ونعناداغ میل بفرمایید نوش جان .
درضمن این آش به دلیل دارابودن همه گروه هرم غذایی بسیار مناسب برای تغذیه همه افراد خانواده است .اینمقدار آش مناسب برای 6الی 8نفراست..   فزستنده :ستایش نیازی.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:٤٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱۱/٢٧

 

برنج را دوباره در داخل دیگ یا قابلمه ریخته ،روی حرارت ملایم دم می کنند. پس از دم کشیدن شکر پلو ، خلال بادام پسته و خلال نارنگی را شیرین کرده ...

 

مواد لازم :
 

برنج یک کیلو

شکر یک کیلو

روغن  

زعفران

مغز پسته و بادام و خلال نارنگی 

 
طرز تهیه:
 

 برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده اند، با آب در ظرفی روی اجاق گذاشته کمی زردچوبه به آن اضافه می کنند و یکی دو جوش می دهند . شکر را با دو لیوان آب جوشانده، به صورت شیره شکر در می آورند و درضمن یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کرده، به شیره شکر اضافه می کنند و دو قاشق روغن نیز به آن می افزایند . برنج را دم می کنند و قبل از دم کشیدن کامل، با کفگیر به داخل سینی یا چلوصافی ( ترش باله ) ریخته، شیره شکر را روی آن پاشیده ، با هم مخلوط می کنند. سپس برنج را دوباره در داخل دیگ یا قابلمه ریخته ،روی حرارت ملایم دم می کنند. پس از دم کشیدن شکر پلو ، خلال بادام پسته و خلال نارنگی را شیرین کرده را روی آن ریخته مصرف می کنند. 

شکر پلو را در شیراز همیشه با خورشت قیمه صرف می کنند.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٢٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱۱/۱٥
تگ ها : شکر پلو

 

شکر قهوه ای از ملاس چقندر قند تهیه میشه یا همون شیره چقندر قند
2 نوع شکر قهوه ای وجود داره یکیش رنگش روشنتر از نوع دیگش هست که رنگ روشنش ملاس کمتری داره

شکر قهوه ای مزش با شکر سفید خیلی فرق داره
و در بعضی از شیرنی ها همون مزه خاص شکر قهوه ای هست که اونو متمایز میکنه و اگه نداشته باشه اون طعم که باید رو به اون شیرنی نمیده

به خصوص در تهیه کیک های میوه ای کریسمس - مافین سبوس - کوکی زنجبیلی شکر قهوه ای طعم فوق العاده ای داره

شکر قهوهای هم گرون هست و هم همه جا پیدا نمیشه
مگه جاهایی که لوازم شیرنی پزی می فروش
هر 500 گرمش بین 5000 تومن تا 9000 تومن قیمتش هست
اونم بستگی به انصاف فروشنده داره

چیز دیگه که وجود داره و باید بگم اینه که شکر قهوه ای حالت مرطوب داره و وقتی از بسته خارج میشه باید جوری محکم اونو بست جون سریع رطوبت به خودش جذب میکنه و بعد مدتی اضافه باقی مانده مثل سنگ بهم میچسبه

پس بعد استفاده باقی مونده اونو باید خوب بست تا از هوا دور باشه و در جای خشک و خنک نگهداری بشه

برای جایگزین کردن شکر سفید به جای شکر قهوه ای باید
هر 150 گرم شکر قهوه ای 100 گرم شکر سفید در نظر گرفت
که من همین 3/4 لیوان اندازه میگیرم میگم معادلش چقدر هست البته با گرم که جایگزین کنن
شیرنی شکر سفید خیلی بیشتر از شکر قهوهای هست
و زیادیش شیرنی یا زیاد شیرین میشه و حتما میسوزه


غیر از طعم که متفاوت هست با شکر سفید رنگش هم هست که شیرینی رو متفاوت میکنه
و اون رنگ و طعم الان میگم که چگونه میتونن اگه شکر قهوهای نداشتن میتونن بدست بیارن
که تقریبن معالش در بیاد
و مشکل نداشتنش رو بتونن حل کنن
طعم شکر قهوای تقریبا معادل شکر کارامل شد هستش
یعنی همان مقدار شکر سفید را باید کاراملیزه کرده و استفاده کنید. چزاکه طعم شکر قهوه ای نسبت به شکر معمولی شیرینی کمتری دارد. و با کاراملیزاسیون رنگ قهوه ای هم به دست می آید.
راه بعدی که اونم خوب جواب میده
مقدار شکر سفیدی که میشه معادل شکر قهوه ای رو با 2 قاشق یا یک قاشق شیره انگور یا خرما مخلوط کنید در حدی که شکرتون مرطوب بشه نه اینکه به صورت مایه در بیاد بعد رنگش هم قهوه ای میشه و میتونن ازش استفاده کنن

یا میتونن معادل شکر قهوای که شکر سفید استفاده میکنن  1 قاشق کاکائو یا 1/2 قهوه((نسکافه اضافه کنن به مواد ولی در این دو مورد باید بگم که اون رنگ دلخواه که شکر قهو ه ای میده نمیشه یه چیزی نزدیک بهش میشه

---------
در جایگزینی حرفه ای . شکر قهوه ای را با پایه 1 بر 1 یعنی برابر با شکر سفید جایگزین میکنند سپس 4 قاشق سوپخوری از مایعات دستور کاسته و 3 قاشق سوپخوری ملاس به آن میافزایند. اما برای ما معمولا دسترسی به ملاس مشکل میباشد بنابراین با آگاهی به 2 مورد زیر ما میتوانیم شکر سفید را به نسبت مساوی جایگزین شکر قهوه ای کنیم.
1.شکر سفید طعمی جز شیرین بودن ندارد و در واقع این جایگزینی. باعث از بین رفتن طعم خاص شکر قهوه ای میشود و
2.شکر قهوه ای خاصیت نگهداری رطوبت را دارد بنابراین جایگرینی آن باعث میشود که شیرینی ما تا حدی خشک تر از معمول بشود.

در مورد زیر من خودم یک بار چون شکر قهوه ایم تموم شده بود
استفاده کردم خیلی خوب هم جواب داده بود

یک پیمانه شکر سفید را با 3-2 قاشق سوپخوری شیره انگور مخلوط کرده روی سطح صافی پهن کنید تاشیره جذب انگور بشه وبعد از اون استفاده کنید .
از روش بالا من شکر قهوه ای را درست کردم و در چند شیرینی وبیسکوئیت هم اون رابه کار بردم که طعم خیلی خوبی به اونها داده بود .
شما هم می تونید استفاده کرده ولذت ببرید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:۱٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱۱/۱٥

 

مواد لازم:

 

گوشت چرخ کرده        500 گرم

ماش                       500 گرم

برنج                        700 گرم

کدو حلوایی               500 گرم

پیاز                         1 عدد بزرگ

رب گوجه فرنگی           1 قاشق غذاخوری

ادویه پلویی               1 قاشق مرباخوری

زعفران حل شده        3 قاشق غذاخوری

روغن و نمک              به میزان لازم

 

طرز تهیه:

 

تابه را روی حرارت میگذاریم گرم شود روغن را اضافه میکنیم پیاز را داخل روغن میریزیم. میتوان پیاز را ساطوری یا نگینی خرد کرد یا میتوان رنده هم کرد.

 

پیاز را داخل روغن تفت میدهیم زیاد نباید طلایی شود فقط باید سبک شود که عطر و طعم خودش را از دست ندهد.

 

ماش را نیم پز میکنیم مثل عدس پلو که ماش له نشود 3 پیمانه ماش را با 7 پیمانه آب میپزیم.

 

نکته خیلی مهم در پختن ماش این است که هر غذایی که ماش دارد نمک را اول کار اضافه نکنید چون سیاه میشود.

 

2 قاشق غذاخوری روغن مایع داخل آبی که ماش را با آن میپزیم میریزیم این روغن باعث میشود ماشهایی که زود میپزند له نشوند و ماشهایی که پخته نمیشوند راحت تر بپزند.

 

ماش طبع خیلی گرمی دارد برای کسانی که لرزش بدن دارند یا مشکل عصبی دارند یا سکته کرده اند خیلی مناسب است برای نور چشم هم مناسب است.

 

میتوان از گوشت گوساله هم استفاده کرد.

 

وقتی پیاز سبک شد گوشت را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.

 

به جای گوشت میتوان از فیله مرغ یا سینه مرغ خلالی کبریتی شده استفاده کرد میتوان حبه ای هم خرد کرد و حتی میتوان از گوشت چرخ کرده قلقلی مثل فسنجان هم استفاده کرد.

 

رب را به مواد اضافه میکنیم. رب باید خیلی تفت بخورد.

 

میتوانید رب به اندازه مصرف یک هفته را داخل روغن یا روغن زیتون تفت دهید و داخل یخچال نگه دارید تا وقتی در غذا استفاده میکنید نیاز به تفت زیاد نداشته باشد و خوش رنگ تر هم باشد.

 

ادویه پلویی را اضافه میکنیم ادویه شامل : پودر فلفل قرمز، زردچوبه، پودر دارچین و یک دوم قاشق چایخوری جوز هندی و یک دوم قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز است.

 

کدو حلوایی را میتوانید رنده خیلی درشت کنید تا به هم زیاد نچسبد داخل برنج. حلقه های کدو را هم برای ته چین استفاده میکنیم. میتوان از پیاز، نان، کدو مسمایی برای ته چین استفاده کرد.

 

ما کدوها را خلالی کبریتی یا جولین برش زده ایم.

 

برنج را قبلاً آبکش کرده ایم.

 

داخل قابلمه مورد نظر که روی حرارت گذاشتیم روغن مایع میریزیم و روغن را داغ میکنیم برای هر نوع ته دیگ مقداری پودر فلفل قرمز و نمک میریزیم داخل روغن و اگر در دسترس بود کمی هم زعفران حل شده اضافه میکنیم کدوها را داخل قابله میچینیم.

 

میتوان از خیار سبز هم برای ته چین استفاده کرد که آنها را ورقه میکنیم باید زیاد کوچک نباشد و زیاد هم ضخیم نباشد.

 

کدوها را تفت میدهیم اگر ته دیگ را خوب دو طرفش را طلایی نکنیم آبی که روی برنج میدهیم برای دم کشیدن این آب ته دیگ را خمیر میکند. پس کدوها را کمی سرخ میکنیم وقتی یک طرف آنها سرخ شد طرف دیگر را هم سرخ میکنیم.

 

تا این مرحله به غذا نمک اضافه نکردیم همیشه در گوشتهای قرمز نمک را در آخر به غذا اضافه میکنیم. بعضی سبزیجات مثل قارچ و نخود سبز و کدو و لوبیا سبز اگر در غذا باشد و زود نمک بزنیم آب می اندازند.

 

وقتی دو طرف کدوها طلایی شد زعفران را اضافه میکنیم کمی برنج میریزیم و ماش و مواد را میریزیم و بقیه برنج را میریزیم و با دمی را میگذاریم.

دمی را همیشه خیس کرده و فشار میدهیم تا آبش گرفته شود تا زودتر بخار بپیچد و باعث شود عرق قابلمه داخل غذا نرود و رنگ آن را تیره نکند و غذا زودتر دم بکشد.

 

نکته مهم این که آبی که برای روی برنج استفاده میکنیم را با کره یا روغن که میخواهیم روی برنج بدهیم میگذاریم بجوشد چون اگر آب خام روی برنج بریزیم برنج خراب میشود و اگر برنج داخل آبکش شل شده باشد این آب جوش باعث میشود برنج دوباره خودش را جمع کند.

 

این غذا با سبزی خوردن و لیته مصرف میشود.

 

این غذا پر حجم است و بیشتر برای نهار استفاده میشود

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:۱٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱۱/۸

 

مواد لازم برای 4 نفر:
1- کدو حلوایی رسیده نصف یک کدو حلوایی کوچک ( من اگه بخام درست کنم کدو بیشتر از برنج میریزم تو غذا )
2- زیره مقداری
3- پیاز 2 عدد بزرگ
4- کره 50 گرم
5-زعفرون مقداری
فلفل و نمک و رزدچوبه
شکر در صورت نیاز

روش تهیه :
برنج رو که به اندازه 4 نفر برداشتین خیس میدین و میذارین کنار.
پباز رو کاملا ریز خرد میکنیم و با کره تفت میدیم. کدو حلوایی رو هم مربع مربع خرد میکنیم و اضافه میکنیم . اگه کدو شیرین نبود 1 2 ق غذاخوری شکر ه میریزیم.
میذاریم تا کردو توی کره و پیاز حسابی تفت بخوره اما له نشه . نمک و فلفل و زردچوبه میزنیم. نمک خیلی کم باید باشه.
حالا برنج رو میذاریم بجوشه و آبکش میکنیم. و مواد کدو رو لا به لای برنج میریزیم و زیره رو هم می پاشیم رو هر لایه . میذاریم دم بکشه . آخر کار یه مقدار ررعفرون آبکرده هم میریزم روش. تخم مرغ رو هم به تعداد نیمرو میکنیم با کره و میذاریم روی برنج.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:۱٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱۱/۸

 

گوشت چرخ کرده 250 گرم

پیاز درشت 1 عدد

رب گوجه 3 ق س

نصف یه کدوی متوسط

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه

دارچین 1 ق غ

برنج 3 لیوان
شکر 1 ق س




پوست کدو رو بگیرید و اونو به مکعبهای 2 سانتی برش بزنید و بگذارید کنار.پیاز رو تفت بدید و وقتی طلایی شد زردچوبه اضافه کنید و بعدم گوشت چرخ شده رو بریزید و با هم خوب تفت بدید.

رب گوجه رو هم اضافه کنید و تفت بدید .




در آخر کدوها و شکر رو بریزید و نمک و دارچین و یه هم کوچولو بزنید.




حالا برنجتون رو که از قبل خیس کرده بودین بدون آب بهش اضافه کنید و یه کم هم بزنید.





2 تا لیوان آب داغ بریزید توش و بگذارید مثل کته دم بکشه.


ادویه اصلی این غذا دارچین و فلفل سیاهه نکنه یه وقت فلفل قرمز بریزین که طعمش خراب میشه.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:۱٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱۱/۸