اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

نکات تغذیه ای :
خوردن ترشی به همراه غذا باعث افزایش اشتها می شود. همچنین به علت دارا بودن سرکه باعث هضم بهتر غذا و چربی ها میشود.

 اگر در صورت خوردن یک غذای چرب احساس سنگینی کردید، با خوردن مقداری ترشی یا آبلیمو یا آبغوره که همگی خاصیت اسیدی دارند، حالتان بهبود خواهد یافت.
تذکر:
در مصرف ترشی نباید زیاده روی کرد.همانطور که اشاره شد ترشی خاصیت اسیدی دارد ، بنابراین افرادی که دچار ناراحتی معده هستند نباید آن را مصرف کنند.
این ترشی به علت دارا بودن بادنجان، برای افرادی که به آن حساسیت دارند مناسب نیست.

مواد لازم:

۱/۵ کیلوسبزترشی
یک قاشق سوپخوری ادویه
یک قاشق سوپخوری نمک
۳ کیلوبادنجان قلمی کوچک
سرکه به اندازه لازم

طرز تهیه:
سبزی ترشی شامل جعفری، نعناع، ترخون و در صورت امکان کمی سبزیهای معطر محلی است. سبزیها را پس از پاک کردن و شستن روی یک پارچه تمیز پهن کرده و می گذاریم یک شبانه روز بماند تا آب آنها کاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد می کنیم.
برای تهیه این ترشی از بادنجانهای کوچک استفاده می کنیم. اگر بادنجان ها خیلی ریز و کوچک باشد، کلاهک سبز آن را بر نمی داریم و به همین ترتیب آنها را در حالیکه یک برش۳ سانتیمتری در وسط بادنجان ها ایجاد کرده ایم، در سرکه می جوشانیم. به طوری که برای هر یک کیلو، یک لیوان سرکه لازم است. ظرف را روی حرارت ملایم قرارمی دهیم تا بادنجان ها کمی بپزد، ولی له نشود.
سبزی ترشی خرد شده را درظرف تقریباً بزرگی می ریزیم وسیر، نمک و ادویه را به آن اضافه می کنیم . بعد ازمخلوط کردن آنها، شکم بادنجان ها را ازاین مخلوط پرمی کنیم و در ظروف مخصوص ترشی می ریزیم . سپس روی مواد سرکه می ریزیم تا سرکه روی بادنجان ها را بگیرد. در آنها را محکم می بندیم و در جای خنک نگه می داریم.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:٠٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/٦

 

مواد لازم:

آلوی سیاه و زردآلو مجموعا یک کیلو

شکر ۷۵۰ گرم

پودر ژلاتین ۱ قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

هسته زرد آلو رو جدا کنید و به همراه آلو سیاه داخل قابلمه بریزید و ۱ استکان آب بریزید و بگذارید تا بجوشه.

بگذارید تا میوه ها کاملا پخته بشه.

 

صبر کنید تا خنک بشه بعد از صافی رد کنی.

توی قابلمه بریزید و شکر رو روی اون بریزید و روی حرارت بگذارید تا قوام بیاید.

پودر ژلاتین رو با ۱.۴ فنجان آب سرد به روش بن ماری حل کنید.و داخل مارمالاد بریزید و ۱۰ دقیقه هم بجوشانید.مارمالاد  شما آماده است.

 

نکته:

برای پخت مارمالاد و مربا بهترین ظروف لعابی است.

نسبت زردآلو به آلو بسته به ذائقه شماست اگه زردآلو بیشتر بشه مارمالاد شیرینتر و اگه آلو زیاد بشه مارمالاد شما ترشتر میشه.من خودم بیشتر آلو میریزم.

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۱٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/۳

 

مواد لازم:
 

آلوی سیاه/ 2 کیلوگرم
آب/ 1 لیتر(4 پیمانه)
آبلیمو/ 80 میلی لیتر(یک سوم پیمانه)
شکر/ 1/5 کیلوگرم                                              روش تهیه:
 

هسته ی آلوها را در بیاورید و هر آلو را 4 قسمت کنید. آن گاه آن ها را در قابلمه ی بزرگی بریزید، آب را بیفزائید و روی اجاق قرار دهید. سپس صبر کنید تا به مدت تقریبی یک ساعت بجوشد. حالا آبلیمو و شکر را به آلو بیفزائید و مخلوط کنید تا شکر حل شود. بعد شربت را به مدت 20دقیقه بجوشانید تا قوام بیاید. اکنون مربا را در ظرف استریل کرده ی داغ بریزید و در ظرف را محکم ببندید.
یادآوری:مربا را در جای خنک نگه دارید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۱٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/۳

 

مواد لازم:
 

آلوی سیاه/ 2 کیلوگرم
آب/ 1 لیتر(4 پیمانه)
آبلیمو/ 80 میلی لیتر(یک سوم پیمانه)
شکر/ 1/5 کیلوگرم

روش تهیه:
 

هسته ی آلوها را در بیاورید و هر آلو را 4 قسمت کنید. آن گاه آن ها را در قابلمه ی بزرگی بریزید، آب را بیفزائید و روی اجاق قرار دهید. سپس صبر کنید تا به مدت تقریبی یک ساعت بجوشد. حالا آبلیمو و شکر را به آلو بیفزائید و مخلوط کنید تا شکر حل شود. بعد شربت را به مدت 20دقیقه بجوشانید تا قوام بیاید. اکنون مربا را در ظرف استریل کرده ی داغ بریزید و در ظرف را محکم ببندید.
یادآوری:مربا را در جای خنک نگه دارید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۱٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/۳
تگ ها :

 

مواد لازم برای 4تا 6 نفر :

ماهیچه ساقه مرغ 12عدد
آلوی سیاه تازه 1کیلوگرم
سرکه سیب 1 تا 2 قاشق چایخوری
روغن زیتون 1 قاشق سوپخوری
سماق (قرمز) 2 قاشق چایخوری
تخم گشنیز 1قاشق،چایخوری ساییده
زردچوبه یک دوم قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
آب گوشت و مرغ یک دوم پیمانه
آرد سیب زمینی یک چهارم پیمانه

طرز تهیه:

1-ماهیچه های مرغ(ساق) را بشویید،با نمک مزه دار کرده و در یخچال قرار دهید.
آلو های شسته را دونیم کرده ، هسته های آن را خارج کرده، درون قابلمه بچینید. ماهیچه ها را روی آلوها چیده، مواد سس (سرکه سیب، سس سویا،زیتون،سماق، تخم گشنیز،ادویه مخلوط، زردچوبه ، نمک، فلفل سیاه و آب گوشت یا مرغ)را با هم مخلوط کرده ،روی قابلمه ها ریخته ،در قابلمه را گذاشته،خوراک را روی حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزید تا ماهیچه ها نیم پز شوند.
2- پس از نیم پز شدن ماهیچه ها،آن را از قابلمه خارج نموده، مواد باقی مانده را بوسیله دستگاه غذا ساز یا مخلوط کن بصورت پوره در آورید تا سس خوش رنگی به دست آید. ماهیچه ها را کاملا آغشته به این سس نموده و درون روغن مایه تفت دهید ،برای پخت کامل ماهیچه ها را به قابلمه برگردانده، سس را روی آن ریخته، بگذارید مغز پخت شود.
3- فتو چینی را در آبجوش (بدون اضافه نمودن روغن)پخته،آبکش کنید ( بدون اضافه نمودن آب ولرم). رشته ها را در یک ظرف لبه دار که قبلا آن را با محافظ پوشانده اید و کف آن را هم با آرد سیب زمینی پوشش داده اید قرار دهید و با پشت قاشق بفشارید تا به هم بچسبند. اجازه دهید تا فتوچینی سرد شود، سپس به اشکال و ابعاد دلخواه برش داده و با کمی کره و روغن مایه سرخ کنید.
4- ماهیچه های آماده شده را در ظرف مورد نظر قرار داده و همراه با سس و فتوچینی سرخ شده سرو نمایید.
نکته:
1-انرژی کل این غذا1327 کیلوکالری می باشد61درصد از کربوهیدرات، 15 درصد آن از پروتئین و 24 درصد آن از چربی تامین می گردد.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۱٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/۳