robabnaz2 - اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

دال عدس طالقانی‌

 

 

 

 

 

طالقانی‌ها شیرینی خانگی به نام «اردک» دارند که برای تهیه آن مقداری آرد گندم را با شیر و شکر، خمیر و روغن حیوانی، تخم‌مرغ، زردچوبه، زنجبیل، هل و دارچین هم به آن اضافه می‌کنند و می‌گذارند تا خمیر وربیاید. بعد آن را به اشکال مختلفی درمی‌آورند و در ماهیتابه با روغن سرخ می‌کنند. وقتی شیرینی‌ها آماده شد روی آن‌ها خاک قند می‌پاشند.

 

 

 

 

مـواد لازم (برای4 نفر)

 

عدس قرمز 2 لیوان 480 کیلوکالری

سیر 5 حبه 10 کیلوکالری

زنجبیل تازه 1/3 لیوان 10 کیلوکالری

گوجه‌فرنگی  لیوان 75 کیلوکالری

 

گشنیز تازه 1 لیوان 25 کیلوکالری

 

روغن ذرت 2 قاشق غذا خوری 180 کیلوکالری

نمک، فلفل قرمز، زیره و زردچوبه به میزان دلخواه 0 کیلو کالری

 

 

 

طـرز تـهـیـه

ابتدا سیر را ساطوری کنید و در روغن تفت دهید.

 

زنجبیل، گوجه‌فرنگی و ادویه‌ها را اضافه کنید.

بعد از چند دقیقه تفت دادن، عدس را همراه یک لیوان آب بیفزایید و اجازه دهید که با حرارت ملایم بپزند.

در لحظات پایانی، گشنیزهای خردشده را نیز اضافه کنید.

این غذا را می‌توان با برنج سرو کرد.

 

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:۳٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧

 

کنگرپلو؛

 

این غذا را می‌توانید به جای گوشت قیمه‌ای با تکه‌های مرغ نیز میل کنید. البته با این تفاوت که مرغ را باید جداگانه پخته و هنگام سرو در لابه‌لای برنج قرار دهید.

 

 

مـواد لازم (برای 4 نفر)

گوشت گوساله قیمه‌ای 300 گرم 370 کیلوکالری

کنگر خرد شده 3 لیوان 75 کیلوکالری

پیاز خرد شده 1 لیوان 25 کیلوکالری

برنج 3 لیوان 720 کیلوکالری

روغن ذرت  قاشق غذاخوری 270 کیلوکالری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران به میزان دلخواه 0 کیلوکالری

 

 

طـرز تـهـیـه:

ابتدا پیازهای خردشده را در روغن ذرت تفت دهید، سپس کنگرها را که از قبل شسته و خرد کرده‌اید، افزوده و بعد از اضافه کردن ادویه‌های یاد شده، تکه‌های گوشت را نیز به این محتویات بیفزایید.

بعد از افزودن کمی آب به این مخلوط، بگذارید تا تمامی اجزای تشکیل‌دهنده آن پخته شوند. در قابلمه‌ای دیگر نیز برنج را به مرحله آبکشی رسانده و در لابه‌لای آن از مایه‌ای که آماده کرده‌اید، بریزید. به این ترتیب با گذشت چند دقیقه و دم بردن برنج، کنگرپلوی شما آماده خوردن خواهد بود.

 

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:۳٠ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧
تگ ها : کنگرپلو

 

نان سوروک یزد

 

 

نان سوروک نان بسیار خوشمزه و سالمی است چون با روغن کنجد درست می شود مخصوصاً اگر داغ باشد ولی سردش هم خوشمزه است.

در اصل روی آن شکر می‌ریختند ولی برخی آن را با پنیر و سبزی دوست دارند.

 

 

مواد لازم

 

آرد نان سنگک یک کیلو و صد گرم

آب دو لیوان

شکر یک قاشق غذاخوری

نمک یک قاشق چای‌خوری

تخم گشنیز 3 قاشق غذاخوری

گل‌رنگ یک قاشق غذاخوری

مایه خمیر 20 گرم

روغن کنجد به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه

 

ابتدا یک قاشق شکر و مایه خمیر را با آب ولرم (حدود نصف استکان) مخلوط می‌کنیم. سپس کمی آرد به آن اضافه می‌کنیم و آن را در محیط گرم به مدت ۱۵ دقیقه قرار می‌دهیم تا حجم آن سه برابر شود.

آرد و آب و نمک را مخلوط می‌کنیم.

گل‌رنگ و تخم گشنیز را آسیاب می‌کنیم (البته نه در حدی که پودر شود) و به آن اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم.

 

 

در آخر مایه خمیر را به آن اضافه می‌کنیم. در این موقع به جان خمیر می‌افتیم حدود ده دقیقه آن را ورز می‌دهیم. در کنار دستمان آرد اضافه می‌گذاریم تا اگر نیاز شد تا زمانی که خمیر به دست نچسبد از آن استفاده کنیم.

 

 

بعد روی آن را می‌کشیم و در جای گرم (مثلاً زیر پتو) قرار می‌دهیم.

حدوداً یک ساعت بعد به آن سری می‌زنیم اگر جای انگشت‌مان روی خمیر ماند یعنی ورآمده است.

بعد مجدداً خمیر را ورز می‌دهیم و چانه می‌گیریم و مجدداً نیم ساعت دیگر کنار می‌گذاریم تا وربیاید.

با وردنه چانه‌ها را با ضخامت حدود نیم سانتی‌متر باز می‌کنیم.

 

 

روغن کنجد (همان روغن ارده است) را در تابه می‌ریزیم تا داغ شود و نان را در ماهیتابه می‌اندازیم.

وقتی یک طرف آن طلایی شد آن را بر می‌گردانیم.

صبر می‌کنیم تا سمت مقابل هم طلایی شود.

در قدیم وسط نان را کمی شکر می‌ریختند ولی بدون شکر با پنیر هم خیلی خوشمزه است.

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٢٩ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧

 

شیرین‌قورمه؛ غذای محلی گیلانی‌ها

 


 

در صورت تمایل می‌توانید به جای قیسی از مخلوط ۱۰۰ گرم آلو و ۵۰ گرم کشمش پلویی با قیسی استفاده کنید تا خورش کمی مزه‌ی ملس پیدا کند.

 


 

 

 

مواد اولیه

گوشت خردشده ۵۰۰ گرم

قیسی ۲۵۰ گرم

پیاز ریز شده یک عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم

زعفران در صورت تمایل به میزان لازم

 

 

طرز تهیه

گوشت را به همراه سه پیمانه آب روی حرارت بگذارید. زمانی که جوش آمد کف روی آن را گرفته و بعد با حرارت ملایم سه ساعت بپزید.

 

پس از دو ساعت نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده تا یک ساعت هم با نمک و فلفل بپزد.

سه قاشق غذاخوری روغن را در تابه‌ای گرم کرده، پیاز را در آن تفت داده، کمی که طلایی شد قیسی‌ها را به پیاز اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.

پس از دو و نیم ساعت که گوشت پخت مخلوط پیازداغ، قیسی و زعفران را به آن اضافه کرده و بگذارید خورش جا بیفتد.

 

 

نکته

در صورت تمایل می‌توانید ۱۰۰ گرم آلو و ۵۰ گرم کشمش پلویی را با قیسی به خورش اضافه کنید تا خورش کمی مزه ملس پیدا کند.

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٢٧ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧

 

شیرین‌قورمه؛ غذای محلی گیلانی‌ها

 


 

در صورت تمایل می‌توانید به جای قیسی از مخلوط ۱۰۰ گرم آلو و ۵۰ گرم کشمش پلویی با قیسی استفاده کنید تا خورش کمی مزه‌ی ملس پیدا کند.

 


 

 

 

مواد اولیه

گوشت خردشده ۵۰۰ گرم

قیسی ۲۵۰ گرم

پیاز ریز شده یک عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم

زعفران در صورت تمایل به میزان لازم

 

 

طرز تهیه

گوشت را به همراه سه پیمانه آب روی حرارت بگذارید. زمانی که جوش آمد کف روی آن را گرفته و بعد با حرارت ملایم سه ساعت بپزید.

 

پس از دو ساعت نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده تا یک ساعت هم با نمک و فلفل بپزد.

سه قاشق غذاخوری روغن را در تابه‌ای گرم کرده، پیاز را در آن تفت داده، کمی که طلایی شد قیسی‌ها را به پیاز اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.

پس از دو و نیم ساعت که گوشت پخت مخلوط پیازداغ، قیسی و زعفران را به آن اضافه کرده و بگذارید خورش جا بیفتد.

 

 

نکته

در صورت تمایل می‌توانید ۱۰۰ گرم آلو و ۵۰ گرم کشمش پلویی را با قیسی به خورش اضافه کنید تا خورش کمی مزه ملس پیدا کند.

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٢٧ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧

 

خورش بامیه به سبک جنوبی

 

 

 

مواد لازم برای شش نفر

 

بامیه ریز یک و نیم کیلوگرم

گوشت خورشی 500 گرم

گوجه فرنگی یک کیلو (یا رب گوجه فرنگی؛ 3 قاشق غذاخوری)

تمبر هندی 300 گرم (یک بسته)

پیازبزرگ 2 عدد

سیر یک بوته

زردچوبه 2 قاشق مرباخوری

ادویه یک قاشق مرباخوری

فلفل یک دوم قاشق مرباخوری

روغن مایع به مقدار لازم

 

روش تهیه

 

1- ابتدا تمبر هندی را در کاسه مناسب ریخته، روی آن آب کتری سرد شده بریزید؛ آن را بار گذاشته و اجازه دهید تا خیس بخورد.سپس پیازها را پوست گرفته و بعد از شستن به صورت خلالی خرد کنید. گوشت خرد شده را هم بشویید و داخل سبدی بریزید و اجازه دهید تا آب اضافی آن خارج شود. در این فاصله بوته‌ی سیر را داخل کاسه‌ای حاوی آب سرد خیس کنید.

 

2- در یک قابلمه‌ی مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، پیاز را داخل روغن ریخته و اجازه دهید تا طلایی شود. حالا زرد چوبه را به آن اضافه کرده و بعد از تفت دادن، تکه‌های گوشت را بیندازید و همراه با پیاز تفت دهید.

 

3- سیرها را پوست گرفته، به همراه زردچوبه و فلفل و ادویه توسط هاون بکوبید و سپس آن را داخل گوشت در حال سرخ شدن بریزید و با آن تفت دهید. حالا گوجه فرنگی‌ها را رنده کرده، داخل قابلمه بیفزایید تا همراه گوشت کمی سرخ شوند. بعد یک لیوان آب جوشیده سرد شده را داخل قابلمه بریزید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود.

 

نکته

اگر می‌خواهید از رب استفاده کنید، ابتدا رب را در روغن گوشت تفت داده و سپس یک و نیم لیوان آب اضافه کنید.

 

4- در این فاصله بامیه‌ها را شسته و برای آن که له نشود، آن‌ها را به صورت کله قندی برش دهید. بعد از آن که گوشت پخته شد، بامیه‌ها را داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا همراه گوشت و سیر و پیاز و گوجه فرنگی یا رب کمی بپزد.

 

5- در مراحل آخر پخت، تمبر هندی را از صافی عبور دهید و شیره‌ی صاف شده را داخل قابلمه بریزید و بعد از آن که خورش جا افتاد، شعله را خاموش کنید.

 

نکته 1: با توجه به این که تمبر هندی شور است از صاف کردن نمک در مرحله‌ی اول پخت جلوگیری کنید.

نکته 2: از تمبر هندی‌ای استفاده کنید که رنگ آن روشن باشد در غیر این صورت رنگ خورش تیره می‌شود.

نکته 3: این خورش نباید خیلی آبکی باشد؛ پس، از اضافه کردن آب زیاد خودداری کنید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٢٦ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧

 

ترحلوا با هویج؛ افطاری همدانی‌ها

 


دستور غذایی زیر یکی از غذاهای سنتی استان همدان است که معمولاً بر سر سفره افطار همیشه همراه دارند. به دستور زیر توجه کنید.

 

 

مواد لازم

هویج نیم کیلو

شکر یک استکان

زعفران نصف استکان

گلاب یک استکان

روغن نصف استکان

آرد برنج یک پیمانه

هل آسیاب شده 3 عدد

دارچین به مقدار لازم

 

طرز تهیه

ابتدا هویج رنده شده را پخته و آن را از صافی پارچه‌ای رد کنید تا آب درون هویج خارج شود سپس آرد و روغن را با هم تفت داده و خوب که طلایی شد زعفران، آب، روغن و شکر را به هویج‌ها اضافه کنید و مواد را خوب به هم زده تا کمی سفت شود.

حال گلاب و هل آسیب شده را نیز به آن اضافه کرده و پس از کمی سرد شدن آن را داخل ظرف ریخته و با دارچین و پودر نارگیل آن را تزئین کنید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٢٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧

 

ترحلوا با هویج؛ افطاری همدانی‌ها

 


دستور غذایی زیر یکی از غذاهای سنتی استان همدان است که معمولاً بر سر سفره افطار همیشه همراه دارند. به دستور زیر توجه کنید.

 

 

مواد لازم

هویج نیم کیلو

شکر یک استکان

زعفران نصف استکان

گلاب یک استکان

روغن نصف استکان

آرد برنج یک پیمانه

هل آسیاب شده 3 عدد

دارچین به مقدار لازم

 

طرز تهیه

ابتدا هویج رنده شده را پخته و آن را از صافی پارچه‌ای رد کنید تا آب درون هویج خارج شود سپس آرد و روغن را با هم تفت داده و خوب که طلایی شد زعفران، آب، روغن و شکر را به هویج‌ها اضافه کنید و مواد را خوب به هم زده تا کمی سفت شود.

حال گلاب و هل آسیب شده را نیز به آن اضافه کرده و پس از کمی سرد شدن آن را داخل ظرف ریخته و با دارچین و پودر نارگیل آن را تزئین کنید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٢٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧

← صفحه بعد صفحه قبل →