ژلو - اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

ژلو

استانبولی

من اینو فهمیده ام که هر کسی روی این غذا یه اسمی گذاشته. ما که بچه بودیم می گفتیم « برنج قرمز» ! در سایت چنچنه از این غذا به نام « پوف» یاد شده. اسمهای دیگر این غذا : پلوگوجه،کته گوجه فرنگی و برنج زرد … است.

کافیه هوس کنید و توی خونه هم گوجه و سیب زمینی داشته باشید.

مواد لازم :

سیب زمینی نگینی خرد شده

گوجه فرنگی خرد شده یا رنده شده

برنج

طرز تهیه :

این غذا به صورت کته درست می شه. بهتره ابتدا در روغن داغ توی قابلمه ، سیب زمینی های نگینی خرد شده رو تفت بدیم . احتیاج نیست کامل سرخ بشه. همین که تفت داده بشه بسه. بعدش گوجه رو اضافه می کنیم. اینو خوب می ذاریم توی روغن سرخ بشه تا خوب رنگ پس بده. بعدش برنج رو که با یه کمی نمک خیس کرده ایم می ریزیم. آبی که روی برنج قرار داره، نباید بیشتر از یک بند انگشت باشه ؛ وگرنه کته خمیر می شه. آبش که ورچیده شد، دم کنی می اندازیم.



نکته 1 : بهتره برای پخت این کته و بقیه برنج ها، قبل از انداختن دم کنی، برنج رو وسط قابلمه جمع کنیم تا به دیواره ها نچسبه.

نکته 2 : می توان به همراه این غذا سبزی، ماست، سالاد یا ترشی لیته میل نمود.

نکته 3 : در صورت نداشتن گوجه می توانید از رب استفاده کنید ولی به یاد داشته باشید که رب باید حسابی سرخ شود و به صورت گلوله باقی نماند.

نکته 4 : بر همگان واضح و مبرهن است که گوجه فرنگی از رب بهتر و خوش طعم تر است !

 یا سیر باشه

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:۱٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٦/۱۸
تگ ها : انواع پلو