اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

ماکارونی با پنیـر پیتـزا

مواد لازم برای 4 نفر

ماکارونی نازک: یک بسته
 گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم
 پیاز متوسط: یک عدد
 رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
پودر سیر: یک قاشق چایخوری
نمک، فلفل و روغن: به میزان لازم
روغن زیتون: دو قاشق مرباخوری
پنیر پیتزا: 50 گرم رنده شده

طرز تهیه:
شاید به خودتان بگویید ماکارونی را که خیلی‌ها بلدند درست کنند. چرا دستور طبخ آن را داده‌اید، در پاسخ باید بگویم که ماکارونی غذای راحتی است، اما گاهی اوقات چاشنی آن خوشمزه نمی‌شود از خودتان می‌پرسید که چرا ماکارونی که در رستوران‌ها به خصوص رستوران‌های ایتالیایی می‌خوریم آنقدر خوشمزه است، به این دلیل که چاشنی آن بادقت خاصی درست می‌شود، حال طرز تهیه این ماکارونی را بخوانید…
ابتدا پیاز را با رنده ریز، رنده می‌کنیم سپس آن را در روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود، بعد گوشت را داخل پیاز می‌ریزیم و هم می‌زنیم تا گوشت هم سرخ شود. پس از این مراحل زردچوبه، رب‌گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل را به آن اضافه و هم می‌زنیم و کمی آب روی مواد می‌ریزیم و می‌گذاریم تا با حرارت ملایم بپزد، دقت کنید که خوشمزگی چاشنی ماکارونی به این نکته است که گوشت چرخ‌کرده آن باید بدون چربی باشد، مزه چربی است که مایه گوشت ماکارونی را پس از پخت خوش‌طعم نمی‌کند سپس همان طور که می‌دانید داخل ظرف حاوی آب جوش، به همراه نمک و روغن ماکارونی‌ها را می‌ریزیم و پس از ده دقیقه ماکارونی را آبکش می‌کنیم، خیلی از شماها عادت دارید که پس از آبکشی، ماکارونی و مایه گوشت را داخل قابلمه می‌ریزید و نیم ساعت روی حرارت می‌گذارید تا ملایم دم بکشد، همین مسئله باعث می‌شود که ماکارونی پس از پختن خوشمزه نشود، بهترین روش این است که این کار را انجام ندهید بلکه ماکارونی را پس از آبکشی زیر شیر آب گرم داخل آبکش قرار داده، سپس آن را در قابلمه بریزید و کمی به آن روغن مایع (دو قاشق غذاخوری)، روغن زیتون (دو قاشق غذاخوری) و پودر سیر (یک قاشق چایخوری)، زردچوبه (نصف قاشق چایخوری) اضافه کنید و هم بزنید همین طور که ماکارونی را با قاشق‌های مخصوص هم می‌زنید، شعله هم روشن باشد (در حدود دو دقیقه) سپس ماکارونی را به میل خود در دیس یا بشقاب بکشید…. و روی آن مایه گوشت را که باید حتما داغ باشد بریزید. پس از این مرحله اگر دوست داشتید پنیر پیتزای رنده شده را مانند تصویر، روی گوشت بریزید. حال ماکارونی خوشمزه شما آماده است، البته فکر نکنید که این ماکارونی مزه زیاد سیر را به خود خواهد گرفت بلکه تنها کمی چاشنی سیر را با خود به همراه دارد.

ماکارونی قارچ و میگو | اسپاگتی و ماکارونی



مواد لازم برای 6 نفر:

یک بسته ماکارونی
1 کیلو گوجه فرنگی
یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
نیم کیلو میگو
100 گرم کره
یک تا دو قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
یک تا دو بوته سیر
250 گرم قارچ
به مقدار لازم نمک و فلفل

طرز تهیه:
ظرفی را آب می کنیم و می گذاریم جوش بیاید. میگوها را در آب جوش می اندازیم و یکی دو جوش می دهیم. ماکارونی را در ظرف دیگری جداگانه طبخ و آماه می کنیم. برای تهیه سس، قارچ را خرد می کنیم و می شوییم و با 50 گرم کره سرخ می کنیم و همراه با پیاز و سیر سرخ شده در ظرفی می ریزیم و روی آتش می گذاریم. رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و میگو را در داخل این سس می ریزیم و کمی به هم می زنیم. پوست گوجه فرنگی را گرفته، آن را قطعه قطعه کرده و داخل مایه قارچ و میگو می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند. کمی فلفل و نمک هم می ریزیم.
ماکارونی را با سایر مواد مخلوط می کنیم و در دیس می کشیم و با کمی جعفری خرد شده تزئین می نماییم.

نکات تغذیه ای :
میگو یکی از لذیذترین غذاهای دریایی است. از نظر مقایسه ای نسبت به سایر غذاهایی که پروتئین زیادی دارند، نظیر گوشت ماهی و گروه ماکیان ، میگو کالری کمتری دارد. پروتئین موجوددر میگو کیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسیدآمینه های لازم جهت رشد می باشد. پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایی به دلیل نداشتن بافت همبند به راحتی هضم می شود. برای گروههایی از مردم نظیر افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند، غذای حاوی میگو گزینه مناسبی برای تأمین پروتئین روزانه آنها است. میگوها در کل دارای چربی کمی می باشند. اسیدهای چرب امگا-3 که از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع بوده و برای سلامتی مفید هستند، در میگوها به وفور یافت می شوند. این دسته از اسیدهای چرب می توانند در کاهش خطر بیماریهای قلبی مؤثر واقع شوند.



 ماکارونی با سویا و قارچ | اسپاگتی و ماکارونی



مواد لازم :

سویا: یک بسته
پیاز: دو عدد متوسط
قارچ: چهار عدد
ذرت: پنج قاشق غذاخوری
گوجه‌فرنگی: یک عدد متوسط
رب گوجه‌فرنگی: سه قاشق غذاخوری
ماکارونی: یک بسته
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

شما بانوان ایرانی می‌دانید که برای درست کردن رشته‌های ماکارونی باید آب را جوش بیاورید و سپس ماکارونی‌ها را در آن بریزید تا جوش بخورد، سپس آن را آبکش کنید، بهتر است، ماکارونی با سویا را به شکل دم شده میل نکنید، بلکه پس از این که مایه آماده شد، آن را روی ماکارونی بریزید و میل کنید. اما طرز تهیه مایه ماکارونی. ابتدا پیاز را خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شود، پس از آن سویا را با گوجه‌فرنگی رنده شده، رب گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل و در صورت تمایل کمی زردچوبه، به پیاز اضافه کنید و هم بزنید، پس از دقایقی‌ ذرت و قارچ‌ را به آن اضافه کنید. حالا مایه ماکارونی آماده است. در بین بعضی خانواده‌ها مصرف گوشت محدود است و از طرفی اعضای خانواده این غذا را دوست دارند، پس با جایگزینی سویا به جای گوشت می‌توانید غذایی خوشمزه و متنوع میل کنید.


 ماکارونی با میگو | اسپاگتی و ماکارونی



ماکارونی از جمله غذاهایی است که با روش معمول پخت هم سریع درست می‌شود؛
چه برسد به آنکه آن را در مایکروفر آماده کنید. البته ماکارونی‌ای که در اینجا دستور پخت آن را داده‌ایم – با توجه به آنکه همراه میگو طبخ می‌شود – زمان پختش کمی متفاوت‌تر از ماکارونی‌های معمولی است.

  مواد لازم:
- 250 گرم ماکارونی رشته‌ای
- 1/5 لیتر یا 6  پیمانه آب جوش
- یک کیلوگرم میگو
- یک‌چهارم پیمانه روغن مایع گیاهی
- یک عدد فلفل دلمه‌ای قرمز
- یک‌سوم پیمانه یا 50 گرم بادام زمینی خردشده
- 2 قاشق سوپ‌خوری سس شیرین فلفلی
- یک‌سوم پیمانه آب لیموترش
- نصف پیمانه گشنیز خردشده
- نمک و فلفل به میزان لازم

 طرز تهیه:

1 – ماکارونی‌های رشته‌ای را با دست نصف کنید. یک ظرف پیرکس گود یا هر ظرف دیگری که امکان قرار گرفتن آن در مایکروفر  وجود دارد را آماده کنید و آب جوش را در آن بریزید. سپس ماکارونی‌های نصف‌شده را به آن اضافه کنید و به مدت 12 دقیقه  روی قدرت 100 درصد یا ماکزیمم بپزید. اگر ماکارونی پس از گذشت این مدت، همچنان سفت بود و مغزپخت نشده بود، این زمان را بیشتر کنید. فقط توجه داشته باشید که در طول این مدت 2بار در مایکروفر را باز کنید و ماکارونی را در آب هم بزنید. پس از پخت ماکارونی، ظرف حاوی ماکارونی و آب را از مایکروفر بیرون آورید و ماکارونی را آبکش کنید.
2 – حالا میگوها را پاک کنید و فقط پوست انتهای دم آن را باقی بگذارید. سپس نیمی از روغن را در ظرف گود دیگری - که مخصوص مایکروفر باشد– بریزید و میگوهای پاک‌شده، خلال فلفل قرمز و بادام‌زمینی خردشده را به آن اضافه کنید و بدون در، ‌روی حداقل قدرت مایکروفر، به مدت 5 دقیقه تا زمانی که میگوها تغییر رنگ پیدا کند، حرارت دهید. در این مدت یک‌بار مواد را هم بزنید.
3 – پس از اینکه میگو، فلفل و بادام در روغن تفت داده و پخته شد،‌ ماکارونی و بقیه روغن را همراه آب لیموترش و سس فلفل شیرین به مخلوط اضافه کنید و مواد را بدون در به مدت 4 دقیقه روی حداکثر قدرت مایکروفر بپزید؛ یک‌بار هم‌زدن در این مدت را از یاد نبرید. در پایان، گشنیز خردشده را با کمی نمک و فلفل به این مخلوط اضافه کنید و 2دقیقه دیگر نیز حرارت دهید. حالا غذا آماده است.
نکته: به جای سس فلفل شیرین، می‌توانید یک قاشق رب گوجه‌فرنگی را در نیم پیمانه آب مخلوط کرده و به غذا اضافه کنید.
توضیح: این غذا تقریبا پس از 45 دقیقه آماده خواهد شد.



 سوپ‌ گوجه‌فرنگی با ماکارونی پیچ | سوپ ها



در سال‌های اخیر، دیگر گوجه‌فرنگی سبزی‌ای تابستانی نیست و آن را می‌توان در تمام  فصول سال با کمی تغییررنگ و طعم پیدا کرد.
برای درست‌کردن این سوپ  مقداری گوجه فرنگی و یک بسته ماکارونی از نوع پیچ لازم دارید.
با استفاده از این 2 ماده و چند ماده دیگر که ذکر خواهد شد، در  35 دقیقه می‌توانید یک کاسه سوپ خوشمزه و داغ درست کنید.
البته نقش دستگاه مایکروفر را در این میان نمی‌توان نادیده گرفت. درضمن، در کتاب‌های آشپزی این سوپ را به کشور ایتالیا و به‌خصوص شهر رم نسبت می‌دهند.

مواد لازم:

- یک قاشق سوپ‌خوری، روغن زیتون
- 2 حبه سیر (له شود)
- یک عدد پیاز (ریز خرد شود)
- یک کیلو و100 گرم، گوجه فرنگی ( ریز خرد شود)
- 3 پیمانه آب جوشیده
- 2 پیمانه یا 210 گرم ماکارونی پیچ
- یک قاشق سوپ‌خوری برگ ریحان خردشده
- 3  برگ کالباس مرغ یا گوشت

نکته: به جای ریحان از جعفری هم می‌توانید استفاده کنید.

طرز تهیه:

1 – کالباس‌ها را جدا جدا روی بشقاب چیده و به مدت 2 دقیقه با قدرت 100درصد داخل مایکروفر قرار دهید تا کالباس‌ها بر اثر حرارت، حالت خشک‌شده پیدا کنند.
2 – روغن، سیر و پیاز را در ظرف توگود مخصوص مایکروفر ریخته و بی‌آنکه در آن را بگذارید، به مدت 4 دقیقه با قدرت 100 درصد در مایکروفر قرار دهید و آن را روشن کنید.
در طول این مدت، یک‌بار در مایکروفر را باز کنید و مواد را هم بزنید تا پیاز و سیر در روغن تفت داده شوند.
3 – گوجه فرنگی‌های خرد و له‌شده را همراه آب جوشیده و ماکارونی پیچ به مخلوط سیر و پیاز سرخ‌شده اضافه کنید و بدون در، با حداکثر قدرت یا قدرت 100 درصد، به مدت 15 دقیقه حرارت دهید تا ماکارونی، خوب بپزد. در طول این مدت 2‌ بار مواد را هم بزنید.
نکته: درصورتی که پخت سوپ و به‌خصوص ماکارونی با این مدت کامل نشد، 5 تا 10 دقیقه دیگر آن را اضافه کنید.
4 – حالا ریحان یا جعفری خردشده را به سوپ اضافه کرده و مدت یک دقیقه دیگر حرارت دهید. در پایان سوپ را داخل ظرف موردنظر بریزید و با چند برگ ریحان و کالباس خردشده تزئین کنید.
نکته: برای اینکه پوست گوجه‌فرنگی‌ها راحت‌تر از گوشت آنها جدا شود، قابلمه‌ای را تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید و بگذارید بجوشد، سپس گوجه‌فرنگی‌ها را به مدت یک دقیقه در آب درحال جوش بیندازید و سپس در سبدی در زیر آب سرد آبکشی کنید. با این کار به راحتی می‌توانید  پوست گوجه‌فرنگی‌ها را بکنید.


ماکارونی با تن‌ماهی | اسپاگتی و ماکارونی



ماکارونی معمولا از جمله غذاهایی است که سریع درست می‌شود؛ به‌خصوص‌که به روش ایتالیایی، دم‌کردنی هم نباشد؛
بنابراین بیشترین زمان لازم برای پخت آن، صرف سرخ کردن گوشت چرخ کرده و درواقع آماده‌سازی سس می‌شود؛ که در این غذا به جای گوشت چرخ کرده، از تن ماهی استفاده شده است. فقط نیاز به چند نوع سبزی معطر است که به احتمال قوی در یخچال خانه شما کدبانوی خانه این 3-2 قلم سبزی  پیدا می‌شود. درصورت آماده‌بودن مواد لازم در مدت 35دقیقه ماکارونی شما آماده خواهد شد.

  مواد لازم برای 6 نفر:

- یک عدد پیاز متوسط (ریز خرد شود)
- یک ساقه کرفس (ریز خرد شود)
- یک عدد فلفل دلمه‌ای قرمز یا سبز (نگینی خرد شود)
- یک حبه سیر (له شود)
- دو سوم پیمانه آب
- نصف قرص عصاره مرغ یا سبزیجات
- 400 گرم گوجه‌فرنگی (خرد شود)
- یک قاشق سوپ‌خوری رب گوجه‌فرنگی
- 2قاشق چای‌خوری شکر
- یک قاشق سوپ‌خوری ریحان تازه
- یک قاشق سوپ‌خوری جعفری تازه
- 450 گرم ماکارونی صدفی
- یک عدد کنسرو تن ماهی
- فلفل سیاه به مقدار لازم

  طرز تهیه:

1 ‌- پیاز، کرفس، فلفل دلمه‌ای و سیر را در قابلمه نچسبی ریخته و آب و عصاره مرغ را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آمده و همزمان با بخار شدن آب، مواد نیز کمی بپزد. برای این منظور، 5دقیقه زمان کافی است.
2 -گوجه‌فرنگی خردشده، رب گوجه‌فرنگی، پودر قند و سبزیجات خردشده (شامل ریحان و جعفری) را به آن اضافه کرده و با پودر فلفل سیاه کمی طعم‌دار کنید؛ سپس آن را به مدت 30 دقیقه حرارت دهید تا سس غلیظ شود. در این مدت مواد را مرتب هم بزنید.
3 - در این فاصله، آب را به جوش آورده و پاستاها را به مدت 15 دقیقه در آب جوش – که با کمی نمک طعم‌دار شده است – بپزید؛ سپس آبکشی کرده و کنار بگذارید.
4 - بعد از اینکه سس آماده شد، تن‌ماهی را همراه روغن آن، داخل سس ریخته و با قاشق خوب هم بزنید تا ماهی‌ها از هم جدا شده و به سس آغشته شود. سپس به‌مدت یک الی 2 دقیقه مخلوط سس را حرارت دهید.
5 - در پایان پاستا (ماکارونی) را داخل ظرف موردنظر کشیده و سس را روی آن بریزید.
نکته: پیش از اضافه کردن تن‌ماهی، آن را به مدت 20 دقیقه در آب‌جوش بجوشانید.


 ماکارونی قارچ و میگو | اسپاگتی و ماکارونی



مواد لازم برای 6 نفر:

یک بسته    ماکارونی
1 کیلو       گوجه فرنگی
یک قاشق سوپخوری      رب گوجه فرنگی
نیم کیلو     میگو
100 گرم     کره
یک تا دو قاشق سوپخوری     پیاز سرخ کرده
یک تا دو بوته     سیر
250 گرم     قارچ
به مقدار لازم     نمک و فلفل

طرز تهیه:

ظرفی را آب می کنیم و می گذاریم جوش بیاید. میگوها را در آب جوش می اندازیم و یکی دو جوش می دهیم. ماکارونی را در ظرف دیگری جداگانه طبخ و آماه می کنیم. برای تهیه سس، قارچ را خرد می کنیم و می شوییم و با 50 گرم کره سرخ می کنیم و همراه با پیاز و سیر سرخ شده در ظرفی می ریزیم و روی آتش می گذاریم. رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و میگو را در داخل این سس می ریزیم و کمی به هم می زنیم. پوست گوجه فرنگی را گرفته، آن را قطعه قطعه کرده و داخل مایه قارچ و میگو می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند. کمی فلفل و نمک هم می ریزیم.
ماکارونی را با سایر مواد مخلوط می کنیم و در دیس می کشیم و با کمی جعفری خرد شده تزئین می نماییم.

 نکات تغذیه ای :
میگو یکی از لذیذترین غذاهای دریایی است. از نظر مقایسه ای نسبت به سایر غذاهایی که پروتئین زیادی دارند، نظیر گوشت ماهی و گروه ماکیان ، میگو کالری کمتری دارد. پروتئین موجوددر میگو کیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسیدآمینه های لازم جهت رشد می باشد. پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایی به دلیل نداشتن بافت همبند به راحتی هضم می شود. برای گروههایی از مردم نظیر افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند، غذای حاوی میگو گزینه مناسبی برای تأمین پروتئین روزانه آنها است. میگوها در کل دارای چربی کمی می باشند. اسیدهای چرب امگا-3 که از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع بوده و برای سلامتی مفید هستند، در میگوها به وفور یافت می شوند. این دسته از اسیدهای چرب می توانند در کاهش خطر بیماریهای قلبی مؤثر واقع شوند.

ماکارونی با سس قارچ | اسپاگتی و ماکارونی



مواد لازم :

400 گرم     ماکارونی
400 گرم      قارچ
100 گرم     کره
نصف قاشق چایخوری     نمک
به مقدار دلخواه     فلفل
1 عدد     پیاز
500 گرم     گوجه‌فرنگی
2 قاشق سوپ‌خوری     جعفری خرد شده
100 گرم     پنیر رنده شده
1 عدد     لیمو ترش

طرز تهیه :

قابلمه‌ی پر از آبی را روی اجاق گاز بگذارید. نمک به آن اضافه کنید. بعد از جوش آمدن آب، ماکارونی را داخل آن بریزید. سپس ماکارونی را آبکش کرده و دم کنید.
برای تهیه سس قارچ ، ابتدا قارچ ها را شسته و خرد کرده و داخل ماهیتابه ای که حاوی کمی کره است، تفت دهید. وقتی آب قارچ تبخیر شد، نمک و فلفل بزنید. پیاز خرد شده را به قارچ افزوده و کمی تفت دهید. گوجه‌فرنگی‌ها را خرد کرده و به مخلوط بیافزایید. بگذارید به مدت 15 دقیقه مواد آرام آرام بجوشد. جعفری را اضافه کرده و پنیر را به مواد بیافزایید. حال سس قارچ آماده است.
ماکارونی را در یک دیس بکشید و از سس قارچ روی آن بریزید و سرو نمایید. در صورت دلخواه می توانید آب لیمو ترش نیز روی غذای خود بریزید.

منبع : ماهنامه تغذیه و سلامتی



 ماکارونی قالبی | اسپاگتی و ماکارونی



مواد لازم برای 6 نفر:

ماکارونی  1 بسته
گوشت چرخ کرده  750 گرم
تخم مرغ  5-4 عدد
جعفری خرد شده  3-2 قاشق سوپخوری
کره یا روغن آبکرده  3-2 قاشق سوپخوری
سس گوجه فرنگی  1 پیمانه
پیاز سرخ کرده  4-3 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی  2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

ماکارونی را با آب و کمی نمک می پزیم و آماده می کنیم. بعد گوشت را با پیاز کمی سرخ می کنیم. رب گوجه فرنگی را در یک لیوان آب حل می کنیم و داخل گوشت می ریزیم. کمی نمک و فلفل به گوشت می زنیم و می گذاریم آب گوشت کمی تبخیر شود.
تخم مرغ را در ظرفی می شکنیم و با کمی نمک و فلفل بهم می زنیم. ماکارونی آماده شده را با تخم مرغ مخلوط می کنیم.
ته ظرف نسوزی 3-2 قاشق روغن یا کره آب کرده می ریزیم و یک سوم از ماکارونی را در این ظرف می ریزیم و نصفی از گوشت و کمی جعفری را روی آن می ریزیم. دوباره نیمی از بقیه ماکارونی را روی گوشت می ریزیم و بقیه گوشت را روی آن می ریزیم. روی گوشت را با بقیه ماکارونی می پوشانیم و در ظرف را می گذاریم. ظرف را در فر با درجه حرارت 350 درجه برای مدت نیم ساعت تا سه ربع قرار می دهیم.
بعد ظرف را از فر بیرون می آوریم و ماکارونی را در ظرف برمی گردانیم و کمی از سس گوجه فرنگی را روی ماکارونی می ریزیم. اطراف ماکارونی را با جعفری تزئین می کنیم.
جعفری خرد شده را با بقیه سس مخلوط می کنیم و در سس خوری می ریزیم.



 ماکارونی با تن‌ماهی | ماهی میگو و غذاهای دریا



ماکارونی معمولا از جمله غذاهایی است که سریع درست می‌شود؛ به‌خصوص‌که به روش ایتالیایی، دم‌کردنی هم نباشد.
بنابراین بیشترین زمان لازم برای پخت آن، صرف سرخ کردن گوشت چرخ کرده و درواقع آماده‌سازی سس می‌شود؛ که در این غذا به جای گوشت چرخ کرده، از تن ماهی استفاده شده است. فقط نیاز به چند نوع سبزی معطر است که به احتمال قوی در یخچال خانه شما کدبانوی خانه این 3-2 قلم سبزی  پیدا می‌شود. درصورت آماده‌بودن مواد لازم در مدت 35 دقیقه ماکارونی شما آماده خواهد شد.

مواد لازم برای 6 نفر:

- یک عدد پیاز متوسط (ریز خرد شود)
- یک ساقه کرفس (ریز خرد شود)
- یک عدد فلفل دلمه‌ای قرمز یا سبز(نگینی خرد شود)
- یک حبه سیر(له شود)
- دو سوم پیمانه آب
- نصف قرص عصاره مرغ یا سبزیجات
- 400 گرم گوجه‌فرنگی (خرد شود)
- یک قاشق سوپ‌خوری رب گوجه‌فرنگی
- 2قاشق چای‌خوری شکر
- یک قاشق سوپ‌خوری ریحان تازه
- یک قاشق سوپ‌خوری جعفری تازه
- 450 گرم ماکارونی صدفی
- یک عدد کنسرو تن ماهی
- فلفل سیاه به مقدار لازم

  طرز تهیه:

1 ‌- پیاز، کرفس، فلفل دلمه‌ای و سیر را در قابلمه نچسبی ریخته و آب و عصاره مرغ را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آمده و همزمان با بخار شدن آب، مواد نیز کمی بپزد. برای این منظور، 5دقیقه زمان کافی است.
2- گوجه‌فرنگی خردشده، رب گوجه‌فرنگی، پودر قند و سبزیجات خردشده(شامل ریحان و جعفری) را به آن اضافه کرده و با پودر فلفل سیاه کمی طعم‌دار کنید. سپس آن را به مدت 30 دقیقه حرارت دهید تا سس غلیظ شود. در این مدت مواد را مرتب هم بزنید.
3- در این فاصله، آب را به جوش آورده و پاستاها را به مدت 15 دقیقه در آب جوش – که با کمی نمک طعم‌دار شده است – بپزید. سپس آبکشی کرده و کنار بگذارید.
4- بعد از اینکه سس آماده شد، تن‌ماهی را همراه روغن آن، داخل سس ریخته و با قاشق خوب هم بزنید تا ماهی‌ها از هم جدا شده و به سس آغشته شود. سپس به‌مدت یک الی 2 دقیقه مخلوط سس را حرارت دهید.
5- در پایان پاستا(ماکارونی) را داخل ظرف مورد نظر کشیده و سس را روی آن بریزید.

نکته: پیش از اضافه کردن تن‌ماهی، آن را به مدت 20 دقیقه در آب‌جوش بجوشانید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٢٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱/۱٦