اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم برای 4 نفر            کوکو سیب زمینی شکم پر

نیم کیلو سیب زمینی پخته و رنده شده
4 قاشق آرد سیب زمینی یا آرد سفید
تخم مرغ یکعدد

نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه کمی

250 گرم گوشت چرخ کرده
پیاز


در صورت تمایل قارچ و یا تخم مرغ آبپز رنده شده – هویج رنده شده – جعفری و فلفل دلمه ای خردشده

روغن سرخ کردنی
کمی آرد سوخاری برای آغشته کردن کوکو ها پس از فرم دادن

طرز تهیه :
پیازرا تفت بدین و بعد گوشت چرخ شده رو توش اضافه کنین و سرخش کنین ورب گوجه رو اضافه کنین . با کمی آب بپزین . در انتها قارچ ( خرد شده ) و هویج رو اضافه کنین . یک جوش بزنه کافیه . این مایه نباید آبدار باشه . پس بذارین خوب آبش به خوردش بره .

سیب زمینی و آرد و تخم مرغ و نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه رو ورز بدین و


از این مایع میتونین انواع کروکت های ساده ( گرد و استوانه ای ) رو برای تزیین غذاهای گوشتی یا (برای سرو کنار سبزیجات )تهیه کنین .




به اندازه یک نارنگی بردارین و وسطش رو گود کنین ...




و میونش مایه گوشت چرخ کرده بذارین و


توی دست صافش کنین و



به آرد سوخاری آغشته کنین و


بعد یا نوک چنگال دو طرف رو چند سوراخ تعبیه کنین که روغن داغ داخلش جریان پیدا کنه .




بعد توی روغن فراوون سرخش کنین ... و پس از سرخ شدن روی حوله کاغذی آشپزخونه بذارین تا روغن اضافی جذب بشه ..


این تقریبا همون کوکو سیب زمینی خودمونه ولی مجلسی تره ... با انواع سس و دیپ های متنوع سرد و گرم میشه استفاده کرد ... اگه خواستین سرد سرو کنین فقط کافیه کمی بیرون از یخچال باشه تا به دمای اتاق برسه ...

تزیینش هم با خودتون ... اینهم برای نادره خانوم عزیز که میگه مایه سیب زمینی اش وا میره ... اگه تناسب بین مواد رو رعایت کنی اصلا وا نمی ره ...
نوش جون

سس یا دیپ .
رب گوجه فرنگی یک پیمانه ( البته زیاد غلیط نباشد ... اگه غلیظه بهتره مقدارش رو کمتر کنین تا مزه رب گوجه نده )
سرکه سیب نصف پیمانه
آب نصف پیمانه یا بیشتر (میزان غلظت سس به تمایل شما بستگی دارد و میتوان از آب بیشتر برای رقیق تر کردن سس استفاده کرد )
نمک کمی فلفل سیاه یا قرمز (به دلخواه)
شکر یک الی 2 قاشق غذاخوری برای از بین بردن تیزی سرکه
پیاز کوچک رنده شده یکعدد
سیر رنده شده 3 حبه ( اگه زیاد سیر دوست ندارین – کمتر بریزین یا حذف کنین )
پودرآویشن یا ارگانو 1 الی 2 ق چ
فلفل دلمه یکعدد رنده شده
در صورت تمایل میتونین کمی روغن زیتون یا کنجد بهش اضافه کنین .
بجای رنده میتوان از دستگاه گوشکوب برقی برای ریز کردن این مواد استفاده کرد . همه را با هم مخلوط کنید و روی شعله ملایم گاز 15 دقیقه بجوشانید . حالا آماده است .
میتوان از این سس برای چیپس و انواع ساندویچ های گرم و پیراشکی و ماکارونی و انواع اسپاگتی و خوراک ها و غذاهای گوشتی مثل مرغ و ماهی و یا انواع فست فودها مثل مرغ سوخاری و کوکو ها و .............. استفاده کرد .

من خودم این سس رو تا بحال بیش از 2 روز نگهداری نکردم .ولی چون این سس در حین آماده شدن جوشیده فکر نمیکنم نگهداری اون غیر بهداشتی باشه . در هر صورت مواد نگهدارنده نداره . به نظر من اگر برنامه و یا مهمانی دارین و میخواهین کارتون راحت بشه میتونین از یک روز قبل اونو تهیه و در ظرف در دار داخل یخچال نگهداری کنین و پودر آویشن اونو موقع استفاده بهش اضافه کنین . ولی در مواقع غیر ضروری بهتره که تازه به تازه اونو درست کنین .
* - سس ها و چاشنی ها معمولا برای خوشمزه تر شدن غذاها بکار میروند و تمامی حسن آنها « عطر و بو و مزه تازه » آنهاست . خصوصا که پودر آویشن و سیر و پیاز داره و سیر و پیاز مانده هم لطف زیادی نداره .
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٤٠ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱/٢٥
تگ ها : انواع کوکو