اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

   
 

  

آخوزلوا âxuzelva (= حلوای گردو) حلوایی است که در آن مغز گردو ریخته باشند. دونه هلوا dune helvâ (= حلوای برنج) حلوایی است که با برنج کوبیده درست می‌شود. هلورده helvarde حلوا ارده است و از بیرون به ماها آورده می‌شود. تهلا tahlâ آرد سرخ کرده‌ای است که به آن شیر و شکر یا شیره افزوده شده است.کله kaleشیرواره» (نوبت شیر) است و آن چنان است که هر چند خانوار با یکدیگر قرار می‌گذارند که شیر روزانه دام‌های خود را به نسبت مقدار شیر، هر چند  روز یک بار به یک خانواده از میان خود بدهند و بدین روش هر خانواده هر چندگاه یک بار یا چند روز شیر فراوان خواهد داشت و این یک یا چند روز «کله» او شمرده می‌ شود.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٥٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٠/۱
تگ ها :