اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم رشته آشی 1 بسته سبزی آش 2 کیلو گرم ( تره – شبد – اسفناج – جعفری – گشنیز و برگ چغندر ) حبوبات 1 کیلو گرم ( عدس – نخود – لوبیا سفید و چیتی از هر کدام 250 گرم ) کشک بیرجندی یا سفید 300 گرم گیاهان داروئی محلی 2 قاشق ( زیره – کرابیه – بادیان – تخم گل پونه – شوت ) پیاز داغ و نعنا داغ( از هر کدام 4 قاشق) آب قلم یا گوشت 400 گرم یا 2 لیوان روغن 200 گرم چگونگی تهیه را پس از پاک کردن 2 الی 3 ساعت خیس کرده تا هم ( زودتر پخته شود و هم برای جلوگیری از نفخ ) و می پزیم ، سبزیجات را خوب خرد کرده در صورتیکه از سبزی خشک خواستیم استفاده کنیم هر 100 گرم سبزی خشک برابریک کیلو سبزی تازه می باشد 0 فقط کافی است یکی دو ساعت خیس کرده و بعد کمی تفت داده سپس آب را جوش آورده سبزیجات را در آن ریخته بدون اینکه درب آن را ببندیم تا سبز بودن خود را حفظ کند سپس حبوبات پخته شده را اضافه کرده تا جوش بخورد0 روغن را هم اضافه کرده سپس رشته ها را ریخته در این فاصله آب قلم و گیاهان محلی ( کرابیه – زیره – بادیان – شوت – تخم گل پونه ) را اضافه کرده سپس با حرارت ملایم قرار داده تا رشته ها نرم شود و آش غلیظ گردد و سپس در پایان مقداری از کشک بیرجندی را اضافه کرده در ظرف دلخواه کشیده و رویش را با پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ و کشک تزئین می کنیم   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:۳٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٦