اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

موارد لازم برای ۶ نفر:

۸۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۲۵۰ الی ۴۰۰ گرم مغزگردو
رب انار حدود ۳ قاشق مربا خوری
رب گوجه فرنگی دو قاشق غ سر خالی
شکر کمی
پیاز بک عدد درشت

دستور پخت
ابتدا گوشت چرخ کرده رو با یکعدد پیاز کوچک و کمی نمک و فلفل و ادویه مخلوط کرده و قلقلی درست کنین و کمی تو روغن سرخ کنین و کنار بذارین . یکعدد پیاز درشت رو چرخ کنین .پیاز رو توی ظرف با مقدار خیلی کمی روغن تفت بدین و بعد گردو رو اضافه کنین . و تفت بدین .حتما باید با قاشق چوبی مدام هم بزنین . تا گردو ها سیاه نشن و روغن پس بدن و با پیاز ترکیب بشن . کم کم رنگ گردوها بر میگرده . و کمی تیره میشه . مثل آردی که حلوا درست میکنن . نباید بذارین زیاد تیره بشه . در صورت تمایل زعفرون دم کرده هم بهش اضافه کنین . کم کم رب انار رو هم بهش اضافه کنین و هم بزنین و کمی تفت بدین و بذارین به جوش بیاد و شعله رو کم کنین وآبش رو اندازه کنین ( تقریبا دو لیوان آب روش بریزین ) بذارین بپزه . پس از حدود نیمساعت که آرام آرام جوشید کوفته ها رو بهش اضافه کنین . حالا کمی هم رب گوجه به غذا اضافه کنین . اگه شیرین می پسندین کمی شکر و اگه ترش دوست دارین کمی چاشنی ترش مثل اب نارنج یا غوره و…. بهش بزنین . آروم آروم بذارین بپزه و تو روغن بیافته .

نکات مربوط به تهیه خورش فسنجان

بعضی رب انار ها شیرین هستن و مزه شیرینی غذا به ذائقه شما و به طعم رب انار بستگی داره . اگه انار شما خیلی غلیظه کمتر بریزین .
برای درسته بیرون آوردن گردو از پوست ، یک شب آن را در آب و نمک خیس کنید .

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٥٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱/۱۳