اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

موارد لازم برای ۶ نفر:

فیله مرغ ۶۰۰ گرم
زعفران بمیزان لازم
زنجبیل کمی
کشمش ۴/۱ پیمانه
کمی خلال پسته و بادام
خلال هویج نیم کیلو
خلال پوست پرتقال یک پیمانه
شکر به اندازه تمایل
پیاز داغ ۲۰۰ گرم
کره کمی

دستور پخت
در یک قابلمه مرغ را با کمی نمک و آب و فلفل سبز و پیاز داغ و کمی زنجبیل و دم کرده زعفرون میذاریم بپزه .خلال پرتقال رو چند بار با کمی آب میجوشانیم و آبش رو عوض میکنیم تا تلخیش بره . بعد با کمی شکر ( به قدر تمایل ) و مقدار کمی آب میجوشانیم . غلظت این شربت نباید زیاد باشد . من معمولا برای این مقدار پوست پرتقال از نصف پیمانه شکر و نصف پیمانه آب استفاده میکنم . کمی که جوشید و آبش کم شد . آماده استفاده است . خلال هویج رو با کمی روغن تفت بدین و با کمی آب بذارین بپزه .خلال هویج خیلی زود می پزه …لازم نیست له بشه . بعد با کمی کشکش و خلال پسته و بادام داخل ترکیب پوست پرتقال بریزین . چند جوش بزنه . کمی زعفرون دم کرده و کمی کره هم بهش اضافه کنین .خیلی آبدار نباشه . حدود نصف پیمانه آب داشته باشه کافیه .حالا مرغ تون که پخت – آبش کم باشه مثلا حدود نصف پیمانه . این مرغ رو با آب مرغ داخل ترکیب پوست پرتقال و هویج و … بریزین و حدود ۶ – ۷ دقیقه آروم بجوشه و جا بیافته . اگه دوست دارین بیشتر شیرین بشه میتونین شکرش رو خودتون تنظیم کنین .آب نارنج هم بعنوان چاشنی اون مناسبه .. از کمی زرشک هم هنگام سرو برای تزیین روی خورش میتونین استفاده کنین …

نکات مربوط به تهیه خورش هویج و پوست پرتقال با مرغ

-اگه از طعم و بوی گلاب و هل خوشتون میاد میتونین در انتها کمی بهش اضافه کنین
.اگه زودتر بریزین عطرش میره
- میتوان این ترکیب رو برای مهمانی یا استفاده از یکهفته قبل توی یخچال آماده کرد ونگهداشت . هم به درد مرصع پلو میخوره و هم برای این خورش هویج و پرتقال … و هم برای تزیین انواع دسرها و بستنی و …. حتی میتونین خلال بادام و پسته رو هم از قبل بهش اضافه کنین … با آماده کردن این مواد از قبل کار تدارک خورش های مهمونی تون خیلی راحت تر میشه .

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٥٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱/۱۳