خورشت باقلا قاتق شمالی - اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

خورشت باقلا قاتق شمالی

موارد لازم:

یک پیمانه باقلا
تخم مرغ به تعداد نفرات
شوید خشک یک قاشق غ
زردچوبه کمی
سیر چند حبه
روغن مقداری

دستور پخت

سیر رو با دستگاه خرد کنین و توی ماهیتابه با کمی روغن تفت بدین و قبل ازتغییر رنگ – بلافاصله باقلا رو اضافه کنین و مجددا چند دقیقه تفت بدین … تا رنگشون عوض بشه و بعد شوید خشک رو اضافه کنین و مخلوط کنین و بعد به اندازه ای که روی باقلا ها رو آب بگیره , آب بریزین و بپزین . حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه خواهد پخت . اگه غفلت کنین و زیاد بپزن – له میشن … وقتی مغز لوبیا ها پخته بود و فقط به اندازه ای که روی لوبیا کمی آب داشت تخم مرغ ها رو ( یکی یکی و جداگانه توی یک لیوان ) بشکنین و یکی یکی توی خورش بندازین و بعد درب ماهیتابه رو بذارین تا زرده ها کاملا ببنده . نمک و فلفل خورش رو اندازه کنین . هم با نون میشه نوش جان کرد و هم با پلو . من روی خورش رو با کمی زرشک تزیین کردم ..مقدار آب خورش نباید زیاد باشه .

نکات مربوط به تهیه خورش باقلا قاتق ( شمالی)

* -این خورش رو با دو جور باقلا ( لوبیا ) درست میکنن . پاچه باقلای رشتی – اگه خواستین باقلا بخرین …فصل پاچ باقلا میتونین تازه شو بخرین .ولی اگه سر رشته ندارین یا فصلش نیست بهتره بجاش باقلا کشاورزی بخرین که تازه و کهنه اش زود میپزه .پاچ باقلا اگه تازه نباشه دیر میپزه .* – فرق ایندو از نظر ظاهری اینه که پاچ باقلا مثل لوبیا چیتی میمونه و روش آلا پلنگیه ! ولی باقلا کشاورزی ساده است و مثل لوبیا قرمز کمرنگ میمونه.پس باقلا کشاورزی همون کمرنگهای ساده است که کهنه یا تازه – زود میپزه . معمولا باقلا رو خیس میکنن و پوست روش رو جدا میکنن و سفید میشه و قابل استفاده برای خورش باقلا قاتق شمالی . * – برای پیشگیری از بیماری سالمونلا که از خوردن مرغ و تحم مرغ نپخته سرایت میکنه – از خوردن زرده شل خودداری کنین . * – با یکی یکی شکستن تخم مرغ ها در لیوان – اگه یکیشون فاسد بود همه تخم مرغ ها آلوده نخواهند شد . شیرینی بیش از حد غذا را با کمی نمک یا یک قاشق سرکه میتوان زدود

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٥۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱/۱۳