اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم :

-  مرغ سه تکه (نصف مرغ)

-   رب انار بسیار ترش یک قاشق غذا خوری سر پر (من گاهی کمی بیشترش می کنم)

-  گردو دو پیمانه (قبل از سائیدن)

-  پیاز یک عدد کوچک

-   نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

مرغها رو با یه پیاز کوچک ریز شده و نمک و فلفل و زردچوبه میذاریم جوش بیاد بعد رب رو اضافه کرده و اجازه میدیم مرغها نیم پز بشند.  بعد مرغها رو که رنگ و طعم گرفتن و نیم پزند از آب در میاریم و گردو ساییده رو اضافه می کنیم…خوب هم می زنیم تا حسابی یکدست بشه…بعد دو ساعت با حرارت ملایم می پزیم تا حسابی روغن بیاندازه (میشه گاهی یه ذره آب سرد بهش اضافه کرد تا بیشتر روغن بیاندازه)….رنگ غذا بسته به نوع رب انارش کم رنگ و پر رنگ میشه که تو رشت اونقدر مهم نیست…تو استان گیلان این غذا با مرغابی، خوتکا و اردک هم درست میشه و خیلی هم خوشمزست (اردیک فسنجان و مرغابی فسنجان کلی معروفند.) تو بعضی روستاهای گیلان به مواد فسنجون رب گوجه هم اضافه می کنند که باعث میشه طعمش متفاوت بشه و کمی قرمز تر به نظر بیاد که اصلأ تو دستور اصیل این غذا همچین چیزی وجود نداشته….

قدیمها فسنجون رو با ماهی کولی (نوعی ماهی کوچک به دو رنگ سیاه و سفید است که پوست کنده و سرخ می شود و بسیار لذیذ می باشد.) درست می کردند که بهش می گفتند “کولی غورابیج” به این ترتیب که گردو رب انار و نمک و فلفل رو با آب می پختند بعد کولی های پوست کنده و سرخ شده رو توش میانداختند

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:٠٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱/۱۳