اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم برای پخت یه سیر قلیه خوشمزه برای سه نفر: 

 - مرغ سه تکه درشت

 -  برگ سیر نیم کیلو (البته وقتی برگ سیر در دسترس نیست، از تره که خیلی شبیه برگ سیره فقط کمی نازکتر و لطیفتره هم میشه استفاده کرد که در اینصورت باید همراه تره از نصف یه بوته سیر که رنده و سرخ شده استفاده کرد.)

 -   تخم مرغ یک عدد

 - روغن و آبغوره به میزان لازم

 -  نمک، فلفل و زردچوبه  به میزان لازم

 ابتدا تکه های مرغ را درون قابلمه در روغن تفت می دهیم و نمک و زردچوبه و فلفل اضافه می کنیم تا هم طعم بگیرد و هم روی مرغها طلایی شود. بعد مقداری آبغوره به مرغها اضافه می کنیم (بنا به تجربه من برای هر تکه مرغ دو قاشق غذا خوری آبغوره لازمه…این غذا نباید خیلی ترش باشه ولی باید خوش طعم بشه…آبغوره مرغ رو خیلی خوشمزه می کنه.)

 بعد از این مرحله یک تا دو لیوان آب جوش به مرغ اضافه میکنیم و با حرارت ملایم میپزیم…دقت کنید آب این غذا باید کم باشه و فقط باید موقع پختن  کل آب بخار نشه و کمی باقی بمونه…حالا دیگه بنا به اندازه تکه های مرغ، آب رو خودتون اندازه کنید.

 در فاصله ای که مرغها می پزند برگ سیر ریز خرد شده (و یا تره و سیر به شرح بالا) را در کمی روغن و نمک و زرد چوبه تفت می دهیم…پس از چند دقیقه که برگ سیر ها نرم شدند و در آستانه تیره شدن بودند تخم مرغ را مثل املت روی سیرها ریخته و دیگه هم نمیزنیم تا ببندد.

 حالا سیر و تخم مرغ را به مرغ در حال پختن اضافه می کنیم و می گذاریم تا مرغها با سیر کاملآ بپزد.

 این خورش بسیار خوشمزه و کم آب با برنج سرو می شود و جالب اینکه بعد از خوردن آن بوی سیر در دهانتان باقی نمی ماند. پس با خیال راحت امتحان کنید. نوش جانتان!

  مخلوط سیر و تخم مرغ به تنهایی “سیر واویج” یا “سیرابیج” نامیده می شود که  خود نیز به عنوان خورشی ساده با برنج سرو شده و بسیار خوشمزه است

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:٠۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱/۱۳
تگ ها : سیر قلیه