اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

 

آش ترش از آشهای ویارونه است که برای زن باردار می پزند ......................................مواد لازم:

-          لوبیا سفید دو مشت

-          نخود دو مشت

-          باقالای مازندرانی (این اسمیه که تو رشت باقلای باقلی پلو رو باهاش میشناسند….الان تازش تو بازار هست) ده دوازده تا درسته و با پوست دوم

-          برنج  خورد سه چهارم پیمانه

-          سبزی آش یک بسته

-          پیاز یک عدد کوچک

-          گوجه سبزترش تازه یا اگه ترشی گوجه سبز از پارسال دارید (گوجه تو سرکه و نمک) هفت هشتا

-          آبغوره یا آب نارنج ۲ استکان پر

-          سیر داغ و نعنا داغ به میزان لازم

-          نمک و فلفل و زردچوبه میزان لازم

نخود و لوبیا و برنج رو شب قبل خیس کنید. نخود و لوبیا رو با یه پیاز کوچولو خام و کمی ادویه بذارید خوب بپزه (نخود نباید به دندون بیاد اگه بذارید تو زود پز که عالیه) نمک هم نزنید تا حبوبات خوب بپزند…. بعد تو یه قابلمه شش نفره برنج رو بذارید خوب بپزه و نخود و لوبیا پخته شده رو بهش اضافه کنید و هم بزنید بعد هم کم کم باقلا و گوجه سبز رو اضافه کنید… هر موقع که مواد پختند سبزی آش رو و بعد آبغوره یا آب نارنجو رو اظافه می کنید …بچشید ذائقه ها متفاوته میزان ترشی آش باید طوری باشه که کاملأ حس بشه … بعد که سبزی هم پخت کم کم سیر داغ و نعنا داغ بهش بدید….نیم ساعتی این آشو با حرارت کم هم بزنید تا حسابی جا بیافته … نمکش و اندازه کنید و میل کنید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۱٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱/۱۳
تگ ها : آش ترش