اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد اولیه :
گوشت مغزران 250 گرم
لپه 2/3 پیمانه
پیاز یک عدد
سیر یک حبه
نمک و روغن به میزان لازم
لیموعمانی چهار تا پنج عدد
زعفران دم‌کرده دو قاشق غذاخوری
پودر هل نصف قاشق چایخوری
پودر دارچین یا چوب دارچین نصف قاشق چایخوری یا تکه 10 سانتی‌متری
پودر فلفل‌سیاه نصف قاشق چایخوری
زردچوبه یک قاشق چایخوری



طرز تهیه:
لپه را از قبل خیس می‌کنیم. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود. سیر نگینی شده را به همراه گوشت اضافه می‌کنیم و در روغن تفت می‌دهیم. زمانی که آب‌گوشت تبخیر شد زردچوبه، فلفل‌سیاه و پودر تخم‌گشنیز را اضافه می‌کنیم بعد از یک دقیقه تفت دادن لپه و رب را می‌افزاییم و با حرارت ملایم آن قدر تفت می‌دهیم تا رب سرخ شود. آن وقت آب مورد نیاز را اضافه می‌کنیم و با حرارت ملایم می‌گذاریم تا گوشت و لپه نیم‌پز شود در آن هنگام چوب دارچین را در خورش انداخته و بعد از نیم ساعت لیموعمانی را اضافه می‌کنیم، وقتی گوشت پخته شد حرارت را کم کرده و می‌گذاریم تا خورش جا بیفتد. پودرهل و زعفران را بیست دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت اضافه می‌کنیم پس از آن سیب‌زمینی‌ها را خلالی کرده و در روغن داغ به همراه کمی نمک و زردچوبه سرخ می‌کنیم و برای تزئین کنار خورش استفاده می‌کنیم

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۸:٤٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱/٢۳