اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم

– آرد سفید حدوداً‌ 4 پیمانه
– روغن آبکرده 1 پیمانه سرخالی
– ماست یک دوم پیمانه
– نمک 1 ق چ
– خمیر مایه 1 ق سوپخوری سر پر
– آب 4/1 پیمانه
– شکر 1 ق مرباخوری
– زرده تخم مرغ 1 عدد + یک زرده و مقداری خلال پسته (جهت تزئین)

طرز تهیه

ابتدا آب را 43 درجه فارنهایت گرم می کنیم. یک قاشق مرباخوری شکر را در آن ریخته و پودر خمیر مایه را روی آن بریزید و در آن را گذاشته به مدت 5 دقیقه تا پف کند.جوش شیرین و نمک را داخل ماست حل کنید.
آرد، روغن و ماست را در ظرفی ریخته و خمیر مایه را روی آن مواد اضافه و خمیر کنید. خوب ورز داده و روی آن را بپوشانید و در محل گرمی به مدت 1 ساعت بگذارید تا بماند تا حجم دو برابر گردد. سینی فر را چرب کنید از خمیر گلوله هایی به اندازه یک نارنگی یا پرتقال برداشته به فاصله روی سینی گذاشته و حدود یک ربع الی 20 دقیقه در صورت عجله نداشتن بگذارید بماند. (با روی پوشیده در محل گرم) ولی در صورت عجله داشتن می توانید پس از آنکه زرده تخم مرغ رویشان مالیدید بپزید.
فر را با 170 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت یا 4 ایرانی که قبلاً گرم کرده اید سینی را در طبقه اول فر به مدت 20 دقیقه بگذارید تا نانها برشته شود و پس از پخت کامل نان حدود 10 دقیقه هم روی نانها را بگذارید طلائی شوند.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۸:٤٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱/٢۳