اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

ماهی تنوری صُبور

غذای سنتی خوزستان


مواد لازم‌:

ماهی‌ صُبور 2 عدد
سبزی‌ پلویی ‌ 300 گرم‌
سبزی ماهی گشنیز و شنبلیله کمی
پیاز متوسط 2 عدد
سیر 1 حبه‌
آب‌ تمر هندی ‌ نصف‌ لیوان‌
نمک‌ و فلفل‌ سیاه به مقدار لازم
رب‌ گوجه‌فرنگی‌ یک‌ قاشق‌ غذا خوری‌
طرز تهیه‌:

ابتدا داخل‌ شکم‌ ماهی‌ را تمیز می کنیم و می شوییم. فلس‌ ماهی‌ را لازم نیست جدا کنیم. بهتر است مقداری شیره خرما بر پوست ماهی بمالیم (ولی حتمی نیست) تا از سوختن آن به هنگام کباب کردن روی آتش، جلوگیری شود، چون پوست سوخته ی آن باعث ایجاد مزه تلخ می شود.
شکم ماهی را کاملا باز کرده و صاف می کنیم (مانند تصویر پایین).
‌مقداری‌ آب‌ تمرهندی‌ روی‌ شکم‌ ماهی‌می‌ریزیم‌ تا جذب‌ ماهی‌ شود.
بهتر است مقدار شنبلیه خیلی کم باشد تا مزه ی سبزی ماهی تلخ نشود. سپس‌ سبزی‌ ماهی و سبزی پلویی راشسته‌ و خرد می‌کنیم‌.
پیاز و سیر را نیز خرد می کنیم.
سیر و پیاز خرد شده را سرخ می کنیم. سپس با سبزی ماهی، سبزی پلویی و مقداری تمرهندی سفت مخلوط می کنیم.

در مرحله‌ بعد فلفل‌، نمک‌ و بقیه‌ آب‌تمرهندی‌ را به‌ همراه‌ رب‌گوجه‌ فرنگی‌ به‌ بقیه مواد اضافه‌ کرده‌ و هم‌ می‌زنیم‌ و روی شکم‌ ماهی‌ می مالیم.
مخلوط به دست آمده را که روی شکم ماهی می گذارند، به زبان محلی " حشو " می گویند.
هدف از این کار، خوشمزه شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت آن است.
سپس‌ ماهی‌ها را مانند تصویر به پشت (یعنی شکم باز شده ی آن رو به بالا باشد) داخل‌ توری‌ ‌قرار داده‌ و آن‌ را روی زغال کباب‌ می‌کنیم‌، و یا می‌توانیم‌ آنها را درون‌ فر گذاشته‌ و کباب کنیم.
بهترین نوع ماهی صُبور، متعلق به بهمنشیر آبادان است.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:۳٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱/٢٤