اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

آش بادمجان (ملایر) مواد لازم برای 4 تا 6 نفر: 200 گرم بادمجان 1 کیلو گرم لوبیا‏ سفید 100 گرم لوبیا چیتی 100 گرم لوبیا قرمز 100 گرم 80 گرم بلغور گندم 250 گرم 300 گرم ، فلفل ‏سیاه، ‏زرد چوبه به میزان لازم آب 2 لیتر 100 گرم داغ 1 قاشق سوپ‏ خوری داغ 1 قاشق غذاخوری داغ 4 قاشق غذاخوری(3عدد) طرز تهیه: گوشت را با یک عدد پیاز خام و یک لیتر آب و روی حرارت می‏ گذاریم تا کاملاً پخته شود. سپس گوشت را خارج نموده و ریش ریش می‏ کنیم. حبوبات (نخود و لوبیا) را که از شب قبل خیس کرده‏ ایم با مقداری نمک به آب گوشت اضافه می‏ کنیم تا مغز پخت شوند، بعد بلغور گندم را اضافه می ‏کنیم تا لعاب بدهد. بادمجان‏ ها را پوست گرفته و خرد می ‏کنیم و با مقداری روغن، سرخ کرده، کمی [ به آن افزوده و بعد به حبوبات اضافه می ‏کنیم. بعد از چند جوش نیمی از پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ را به همراه گوشت ریش شده به آش می ‏افزائیم. وقتی آش‏ جا افتاده و لعاب دار شد، کشک را اضافه نموده هم زده و شعله را خاموش می ‏کنیم. آش را داخل ظرف کشیده و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و کشک تزیین می ‏کنیم. انرژی کل: 4300 کیلو کالری   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:٠۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/٧