اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

نان لتیر روغنی  ..مواد لازم: از  این مواد پنج تا نون درست می شه.

آرد :دو لیوان

آب :یک ونیم لیوان

نمک :یک قاشق چایخوری سر پر

پیاز متوسط :یک عدد

زیره و پودر شوید وخشک و کنجد و سیاه دونه :مقداری

روغن به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا آرد وآب ونمک را با هم مخلوط می کنیم و  کمی ورز می دهیم تاخمیر نرمی به دست بیاد .اگه خمی ربه دست می چسبه ارد اضافه نمی کنیم برعکس دستمون را خیس می کنیم و آن را ورز می دهیم .

 

پیاز ر ا ریز خرد می کنیم .و با خمیر مخلوط می کنیم در یک ماهیتابه تفلون  (ماهیتابه باید نچسب باشه ..قدیمیها در ماهیتابه مسی درست می کردند که کاملا نچسب بود و از روغن حیوانی هم استفاده می کردند ) ودر ان روغن مایع می ریزیم و وقتی گرم شد به اندازه یک مشت کوچک از خمیر را در روغن قرار می دهیم وبا سر انگشتان خیس خمیر را در روغن باز می کنیم .و روی آن کنجد ویا از بقیه مواد روی آن می پوشانیم .و کمی هم فشار می دهیم تا به خمیر بچسبه .

 

در یک ماهتابه بزرگ می تونیم چند تا نون کنار هم باز کنیم و روی ان از موادی که دوست داریم می ریزیم .حتی می تونیم زیره و سیاه دونه وکنجد را مخلوط کنیم و روی نون ها بریزید .

 

وقتی نون ها خودش را گرفت .حرارت را ملایم می کنیم .آنها را زیر ورو می کنیم تا سمت دیگه هم خوب پخته بشه .چون خمیر ور نیومده هست زیاد روغن جذب نمی کنه .

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:۳٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٩