اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم :

سبزی پاک نکرده :یک کیلو ونیم (نصف اون اسفناج ونصف بقیه شوید وتره وجعفری وچند شاخه شنبلیله ) 

چغندر یا لبو:دوعدد بزرگ

پیاز :سه عدد

نعنا خشک :دو قاشق غذا خوری

آرد :یک لیوان ونیم

عدس:یک لیوان

روغن :به میزان لازم برای پیاز ونعناع داغ

نمک : به میزان لازم

زرد چوبه :دو قاشق مربا خوری

سرکه :به میزان دلخواه

طرز تهیه :

ابتدا چغندر راپوست می کنیم وبه صورت خلالی برش می دهیم . وبا مقداری اب می گذاریم روی شعله تا نیم پز بشه .

 

بعد از نیم پز شدن چغندر ،عدس وسبزی خورده شده را به آن اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا کاملا بپزه .

 

در این فاصله نعنا داغ وپیاز داغ را درست می کنیم .ودر آخر به پیاز داغ  زردچوبه را اضافه می کنیم .

آرد را با حدود ۴-۵ لیوان آب مخلوط می کنیم وکاملا با دست آرد را با آب مخلوط می کنیم .

 

وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را  را به قابلمه اضافه می کنیم ومی گذاریم چند قل بخورد .

 

بعد از اون ابتدا حدود ۴ لیوان آب جوش به آش اضافه می کنیم وسپس  آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه می کنیم وهمزمان هم خوب به هم می زنیم تا آرد گلوله نشه .

 

 اگه خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه می کنیم .وبعد اونرا خوب به هم می زنیم تا غلظت اون شبیه سوپ بشه .حالا نمک وفلفل آش را اندازه می کنیم .

در آخر نعنا داغ وبقیه پیاز داغ وسرکه را اضافه می کنیم(کمی از آن را برای تزیین نگه می داریم ) . ومی گذاریم تا چند قل بزنه تا بوی تند سرکه کم بشه و اگه دوست نداشتید می تونید آش را با رب انار میل کنید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:۳٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٩
تگ ها : آش شولی