اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

 

مواد لازم :برای ۸ نفر

گوشت گوسفند (بهتره گوشت سردست باشه که چربی آن کمی بیشتره ):۵۰۰ گرم

گندم پوست گرفته :۵۰۰ گرم

نمک :یک قاشق غذا خوری

دارچین :یک قاشق چای خوری

روغن حیوانی یا کره :حدود ۵۰ گرم

کره یا روغن حیوانی ،شکر ،دارچین وکنجد،خلال پسته وبادام  برای تزیین :به میزان لازم

طرز تهیه :

گندم را از شب قبل خیس می کنیم .

حدود دو قاشق روغن کف قابلمه می ریزم وگوشت ها را کمی تفت می دهیم.

 

سپس گندم را به آن اضافه می کنیم وحدود ۸ لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم .

 

بعد ابتدا شعله را زیاد می کنیم تا به جوش بیاد .سپس حرارت را خیلی خیلی کم می کنیم ودر قابلمه را می گذاریم تا حدود ۵ ساعت گوش وگندم بپزه .در این مدت اصلا محتویات دیگ را هم نمی زنیم .گاهی هم به آن سر می زنیم تا اگه اب آن کم شده باشه کمی آب جوش به ان اضافه کنیم .گندم وقتی خوب پخته می شه به اصطلاح می شکفه که در تصویر هم مشاهده می کنید

 

 از نمای نزدیک تر

 

گوشت ها را از قابلمه خارج می کنیم .ومی گذاریم کمی حرارت آن کم بشه واز داغی در بیاد .

گوشت ها را ریش ریش می کنیم وگندم ها  را با گوشت کوب برقی یا غذا ساز کاملا نرم می کنیم .در موقع ریختن در غذا ساز اگه گندم ها خیلی سفت بود کمی آب جوش به آن اضافه می کنیم تا خوب له بشه .

 

حالا گندم وگوشت هارا (کمی از آن را برای تزیین کنار می گذاریم ) را با هم مخلوط می کنیم وحدود نیم ساعت روی حرارت به هم می زنیم .

 

دراین فاصله دارچین وروغن یا کره ونمک را هم اضافه می کنیم (اگه گوشت خیلی چرب بود از ۵۰ گرم کمتر می ریزیم ).وقتی حالت کشدار پیدا کرد حلیم ما حاضره .

روی آن را بهتره  روغن حیوانی بریزیم وبعد با کنجد ،خلال پسته ،خلال بادام ودر صورت تمایل شکر ودارچین تزیین کنیم

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٤٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٩
تگ ها : حلیم