اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم :

انبه:۸ عدد

شکر:دو قاشق غذا خوری

سرکه :دولیوان

فلفل قرمز هندی :۷-۸ عدد

تخم گشنیز آسیاب شده :دو قاشق غذا خوری

گلپر آسیاب شده :یک قاشق غذا خوری

سیاه دونه :مقداری

زردچوبه ونم :به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا عکس این میوه خوشمزه راببنید .

 

میوه را پوست می کنیم

 

وبعد چهار قسمت می کنیم هسته انبه را خارج می کنیم

 

بعد مثل سیب زمینی خلال می کنیم.

 

.کمی زرد چوبه ونمک روی آن میریزیم وخوب با دست مخلوط می کنیم تا خلال ها زرد رنگ بشه وبعد می گذاریم حدود ۲۴ ساعت در آفتاب تا کمی خشک بشه .

 

سرکه را با شکر ویک قاشق چای خوری زرد چوبه روی گاز می جوشانیم ومی گذاریم کمی خنک بشه.

سیر را هم رنده ویا ریز خورد می کنیم .

بعد ابتدا یک ردیف انبه می چنیم وکمی گلپر وسیاه دونه وتخم گشنیز آسیاب شده ویکی دوتا فلفل قرمزهندی ومقداری سیر رنده شده را روی آن می ریزیم ومجددآ انبه وبقیه مواد را لایه لایه میریزم تا شیشه پر شود .

 

 

 در نهایت سرکه را روی مواد می ریزیم ودرب شیشه را محکم می بندیم ومی گذاریم یک هفته ای کمی نرم بشه ودر نهایت در خچال از اون نگهداری می کنیم .

یک روش دیگه که اهل جنوب خیلی از اون استفاده یمی کنند اینه که انبه ها را با پوست چهار قاش می کنیم البته به صورتی که تکه های اتبه به هم وصل باشه وهسته هم در وسطش باشه و روی اون نمک می پاشند و حدود یک روز در آفتاب می گذارن وبا حبه های سیر درست وسرکه وکمی ادویه ترشی را درست می کنند .این ترشی به سبزی می زنه . تلخی هسته بعد از مدتی از بین میره وقابل خوردن هست

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٤۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٩