اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مقداری گوشت تازه گوسفند، یک قلم گوسفند که مقداری چربی داشته باشد ، را در قابلمه با آب بریزید و بگذارید که بجوشد، آب خون و کفی که بالا آمده را جمع نموده و دور بریزید.  کمی ادویه (بدون نمک، تا زودتر بپزد) به آن اضافه کرده، و یک پیاز هم در آن خرد کنید. لوبیا قرمز را هم جدا بپزید تا آب آن تمام شود. آنها را هم به گوشت اضافه نموده بگذارید بجوشد. سبزی را که قبلا پاک شده، خرد و خشک شده، بدون سرخ کردن ، به مواد بالا اضافه کنید. لیمو عمانی را پوست و دانه جدا نموده، مغز آنرا هم اضافه نمایید. بگذارید کمی بجوشد سپس شعله را بسیار کم کرده( مانند شعله دم کردن برنج)، تا به آرامی بپزد. وقتی سطح غذا کاملا از روغن پر شد، عطر غذا فضای اتاق را پر می‎کند و غذا آماده است. 5 دقیقه آخر نمک را به آن اضافه نمایید. این غذا 5/1 ساعته آماده می‎شود. اگر گوشت چربی نداشت، یکی دو قاشق روغن زیتون به آن اضافه نمایید. آب غذا نباید زیاد باشد. اگر لوبیا را به همراه گوشت بپزید ، غذا بوی بدی به خود می‎گیرد.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٤٠ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥