اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

پوست ماهی را کنده، چشمها و شکمش را خالی کنید. ماهی را تمیز شسته و بگذارید آب آن گرفته شود. کمی نمک به همه جای آن بمالید. دوحبه سیر را رنده نموده و به همه جای آن بمالید. ادویه ماهی را به همه جای ماهی بزنید. یک پیاز درشت را خلال نموده و کف ماهی تابه‎ای که درب دار است، بریزید. سپس ماهی را روی پیازها گذاشته، درب تابه را بسته و نیم ساعت در یخچال بگذارید. پس از نیم ساعت بیرون آورده، 3 قاشق غذاخوری آب و 2 قاشق غذاخوری روغن مایع به نحوی که روی ماهی نریزد، در تابه بریزید. تابه را روی شعله خیلی کم گذاشته، آرام آرام بپزد. بعد از 20 دقیقه، آب تمام شده و به روغن می‎رسد که در این موقع ماهی آماده است. به همراه ماهی، حتما پودر چهار مغز یا خرما، یا پودر گردو، یا نارگیل، یا شکلات صبحانه بخورید. از لیمو ترش و زیتون هم درکنار ماهی استفاده نمایید.به همراه ماهی شوید باقلا پلو و بصورت کته بخورید و آبکش نکنید.

 

- ادویه ماهی: زعفران 1 مثقال، زنجبیل 2 مثقال، دارچین 10 مثقال، هل 5 مثقال، میخک نیم مثقال، زردچوبه10 مثقال، زیره سیاه 5 مثقال و فلفل سیاه 1 مثقال. همه مواد را آسیاب نموده و مخلوط کرده و در شیشه‎ای بریزید.

 

- سعی کنید از ماهی جنوب استفاده کنید ، ماهی شمال آلودگی بیشتری دارد.

 

- پوست ماهی را نخورید.

 

- درگوشت ماهی در قسمت پهلوها، یکسری گوشتهای تیره‎ای وجود دارد که مملو از روی است ، روی باعث فعالیتهای مغزی می‎گردد.

 

- میگو را هم به روش ماهی بپزید. از میگو صورتی رنگ استفاده نمایید ، میگو های سفید پرورشی هستند.

 

- به علت انرژی موجود در نوک انگشتان، غذا را با دست و بصورت سه انگشت بخورید. دستها را شسته ولی با حوله خشک نکنید.

 

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٤۱ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥