اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم:

بامیه                               یک کیلو

موسیر تازه                      3 عدد      

سیر                               3 تا 4 حبه

جعفری و ترخون تازه       50 گرم 

نعناخشک                     1 تا 2 قاشق غذاخوری

سرکه سفید                   به میزان لازم

 

طرز تهیه:

بامیه ها را بشویید و ساقه شان را کوتاه کنید(خیلی کم کوتاه کنید تا مایع لزجی که درون آن ها است خارج نشود و ترشی حالت لیز پیدا نکند).

بامیه ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و صبر کنید تا آب آن ها خشک شود.

بامیه ها را به صورت لایه به لایه با سیر، موسیر، جعفری و ترخون تازه و نعناع جعفری و ترخون تازه و نعناع خشک، داخل یک ظرف شیشه ای تمیز و خشک بریزید.

داخل شیشه سرکه بریزید ‌تا حدی که روی مواد را بگیرد.

درب ظرف را محکم بندید. در صورت دلخواه می توانید یک عدد کیسه فریزر روی سر شیشه بگذارید و سپس درب آن را ببندید تا هوا نکشد.

20 روز بعد ترشی قابل مصرف است.

 

نکات:

* اگر تردی بامیه را دوست ندارید، می توانید قبل از ریختن در شیشه، آن را کمی در آب بجوشانید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن برود و بعد از سرد شدن داخل شیشه بریزید. حتما موقع پاک کردن، بامیه های زده دار و نصفه را جدا کنید.

 بعضی ها طعم تند سرکه را دوست ندارند و به سرکه، آب هم اضافه می کنند. یادتان باشد برای این ترشی، از آب جوشیده و نمک کمتری استفاده کنید (حدود یک هشتم شیشه).

 می توانید موسیر و سیر و سبزی ها را اضافه نکنید، ولی پیشنهاد می کنم نعنا خشک را به هیچ وجه حذف نکنید.

* اگر ترشی لیز شد، می توانید آب آن را کاملا دور بریزید و یک بار دیگر با سرکه پُر کنید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٤۱ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/۸/٢۳
تگ ها : ترشی بامیه