اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

 
 
 
 

مواد لازم برای 5 تا 6 نفر:
 

روغن: یک پیمانه
پیاز: یک عدد، درشت خرد شده
سیر: 4 پر، کوبیده
ادویه ی خورشی: یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز: یک قاشق چایخوری
گوشت: 500 گرم، خرد شده
لیمو عمانی: 4 عدد
گشنیز ساطوری: یک کیلوگرم
گرد لیمو عمانی: یک قاشق سوپخوری
سیب زمینی: 3 عدد، خرد شده
نمک: یک و نیم قاشق چایخوری
محلول زعفران: یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه:
 

مقداری از روغن را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز را به آن اضافه کرده، اجازه دهید تا طلایی رنگ شود. سیر، ادویه ها و گوشت را اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه ی دیگر هم بزنید تا گوشت خرمایی رنگ شود. 3 پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد. لیمو عمانی ها را سوراخ کرده و در یک پیمانه آب خیس کنید و پس از آن که گوشت کمی پخت به خورش بیفزایید، گشنیز را هم در مقداری روغن خوب سرخ کنید و در اواخر طبخ، گرد لیمو عمانی و گشنیز را به همراه سیب زمینی به خورش بیفزایید و به مدت 45 دقیقه ی دیگر خورش را بپزید تا قوام آمده و به روغن بیفتد. در آخر نمک و محلول زعفران را اضافه و خورش را بعد از یکی دو جوش از حرارت بردارید.

نکته:
 

1ـ این دستور 100 گرم کربوهیدرات، 120 گرم پروتئین، 260 گرم چربی و 3220 کیلوکالری انرژی دارد.
2ـ در این خورش منظور از آلو، سیب زمینی است. چون مردم جنوب تا یکی دو نسل پیش سیب زمینی را که از هندوستان آمده بود مانند هندی ها (آلو زمینی) می نامیدند.
3ـ این غذا متعلق به جنوب ایران می باشد.
 
 
 
 
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٩:٤۱ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٩/٢