اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

گوشت مغز ران 500 گرم

نخود 400
گرم

تخم ‏مرغ 1 عدد

پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری

رب‏ گوجه ‏فرنگی
1 قاشق غذاخوری

سرکه یک دوم لیوان

شیره انگور یک دوم
لیوان

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم


برای داخل کوفته
‏ها:

خرمای‏ هسته گرفته، آلو، کشمش، زرشک، گردو و یک عدد تخم مرغ آب
پز


طرز تهیه:

نخود را به مدت 12 ساعت خیس کنید، سپس آن را با
گوشت دو تا سه بار از چرخ گوشت رد کنید. بعد ادویه و نمک را اضافه کرده، نیمی از
پیاز داغ را نیز به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید. تخم ‏مرغ را نیز اضافه کرده و
حدود 10 دقیقه کاملا ورز دهید.



از مواد به اندازه یک پرتقال برداشته
و کاملا گرد کنید. وسط آن را سوراخی ایجاد کنید و از موادی که برای داخل کوفته ذکر
شده است به همراه یک قاشق چای خوری پیاز داغ داخل آن قرار داده و کوفته را ببندید و
دوباره فرم دایره به آن بدهید.



در یک ظرف بزرگ مقداری پیاز داغ
بریزید و با کمی روغن و رب گوجه ‏فرنگی کمی تفت دهید. 2 لیتر آب را داخل ظرف بریزید
و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید.



سپس کوفته ‏ها را یکی یکی و
آهسته داخل آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا کوفته‏ ها سفت و بسته شوند. حالا شعله
را ملایم نموده تا مغز کوفته ‏ها نیز بپزد.



بعد از 20 دقیقه سرکه و
شیره را با هم ترکیب کنید و به سُس کوفته‏ ها اضافه کنید و 10 دقیقه زمان بدهید تا
کوفته‏ ها طعم سرکه شیره را بگیرند.

انرژی کل: 3000 کیلوکالری

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٠٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٢٥