اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

آش دوغ :

مواد لازم جهت 4 نفر :

* نیم کیلو گوشت گوسفند با استخوان

* یک یا دو عدد قلم گوسفند

* ۲ عدد پیاز

* ۵۰ گرم دمبه

* ۱۰۰ گرم نخود

* ۵۰ گرم نان خشک

* ۲ لیوان دوغ محلی

* زرد چوبه و نمک به مقدار کافی

 

ظروف لازم :

یک عدد قابلمه ...............طرز تهیه :

 

ابتدا قابلمه را تا نصفه آب کرده و صبر کنید تا آب به جوش بیاید سپس نخود -  گوشت  و قلم  را داخل قابلمه انداخته  و صبر کنید تا  با حرارت ملا ئم به مدت ۳ تا ۴  ساعت بجوشد . توجه داشته باشید در صورتی که نخود ها زودتر از گوشت پخته شدند انها را از قابلمه خارج کنید تا له نشوند و در نهایت مجددا اضافه کنید .

بعد از پخته شدن گوشت و نخود دمبه و پیاز را همرا با هم چرخ کرده و به محتویات قابلمه اضافه کنید و مدت نیم ساعت صبر کنید تا جوش بخورد بعد از این مرحله گوشت را از داخل قابلمه در آورده و نان خشک را که قبلا داخل دوغ گذاشته اید و کاملا خیس خورده و  و به حالت له شده درامده (لعاب ) همراه با زردچوبه و نمک  به قابلمه اضافه کنید . (سعی کنید نان و دوغ خیس خورده را از یک آبکش رد کنید تا کاملا له شوند) .در این مرحله شعله  را کم کرده و بگذارید تا با حرارت ملایم جا بیافتد .

گوشت پخته شده را که قبلا از  قابلمه بیرون آورده اید تکه تکه کرده و همراه با نخود پخته شده به محتویات قابلمه اضافه کنید .  کمی نعنا داغ آماده کرده و جهت تزئین غذا از آن استفاده کنید . هرچه حرارت طبخ غذا ملائم تر باشد و زمان پخت آن بیشتر طول بکشد آش خوشمزه تر می شود .

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:٢۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۸/٢۱
تگ ها : آش دوغ