اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

آشپزی به سبک اردکلویی:آش ترش

مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
بلغور
گندم                       300 گرم
نخود و لوبیا سفید            150
گرم
برگه هلو                         150 گرم
برگه زردآلو 150 گرم
آلو خشک                       200
گرم
چغندر                               1 کیلو
آب قلم
گوساله                  3 لیتر
پیاز داغ                          5 قاشق
غذاخوری
نعنا داغ به میزان دلخواه
سرکه                            به میزان لازم
طرز تهیه:
بلغور
گندم، نخود و لوبیا را جداگانه از شب قبل خیس کنید. موقع پختن آب آنها را دور
بریزید و بشویید تا ایجاد نفخ نکند.
در یک قابلمه بزرگ، هر سه را ریخته و با کمی
آب بگذارید تا بجوشد.
در ظرف را ببندید تا زودتر جوش آید و در ضمن مراقب سررفتن
آن باشید.
آب قلم گوساله را که از قبل، تهیه و صاف کرده اید، به آش اضافه کنید
تا خوشمزه تر شود.
وقتی مواد بالا بعد از یک ساعت پختن، کمی نرم شد، چغندرهای
شسته و خرد شده را به آش اضافه کنید.
یک ساعت بعد می توانید برگه های شسته شده
را اضافه کنید تا نرم شوند.
به دلخواه خود، کمی پیاز داغ و نعنا داغ درون آش
بریزید تا خوشمزه گردد.
در آخر، نمک آش را ریخته و سرکه را به میزان دلخواه به
آن بیفزایید.
آش اکنون آماده است. به سلیقه خود روی آن را تزئین کنید.
نکات
تغذیه ای:
انرژی کل این غذا3000 کیلوکالری است.
برگه ی هلو و زردآلو منبع
خوبی از آهن هستند. همچنین فیبر غذایی دارند و برای حفظ سلامت دستگاه گوارش
مناسبند.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:۳۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۸/٢۱
تگ ها : آش ترش محلی