اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

حلیم

مواد لازم:

300گرم گندم خورد شده یا گندم معمولی

300 گرم گوشت سردست (بعضی بوقلمون هم استفاده می‌کنند)

1 عدد پیاز

نیم قاشق چای خوری زردچوبه

1 قاشق چای خوری نمک

روغن یا کره به مقدار نیاز

تقریبا 1.5 لیتر آب سرد

شکر، دارچین و روغن به اندازه دلخواه

توضیح:

گندم را معمولا باید گندم پوست کنده استفاده کنید. اگر مثل  گندم
بدون پوست در دسترس نداشتید می‌توانید گندم پوست دار استفاده کنید. اگر گندم پوست
کنده نبود باید بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم آنرا از یک توری فلزی یک چیزی مثل
آبکش رد کنید تا پوست‌های آن را بگیرید،اگر گندم پوست دار استفاده می‌کنید کمی
بیشتر گندم مصرف کنید چون پوست آن دور ریز می‌شود (تقریبا 350 گرم)
اگر گندم
خورد شده گیر نیاوردید می‌توانید گندم درسته بخرید و آنرا قبل از مصرف در ماشین
آشپزخانه خورد کنید، باز هم به طریق بالا باید پوست آنرا جدا کنید.

ظروف و وسایل لازم:

دو عدد قابلمه یکی تقریبا 4 یا 5 لیتری و دیگری 6 تا 7

طرز تهیه:

اول قبل از شروع گندم را پنج شش ساعت در آب خیس کنید. بگذارید تا
خوب آب جذب کند به این صورت مدت طبخ را هم کاهش می‌دهید.
گوشت را همراه با 2
لیوان آب داخل قابلمه کوچکتر قرار دهید، پیاز را پوست بکنید و به چهار قسمت تقسیم
کنید و داخل گوشت بریزید، زردچوبه را هم بیفزاید و شعله اجاق را روی درجه متوسط
قرار بدهید بگذارید گوشت خوب بپزد.
گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دوم بریزید
روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم بپزید تا نرم شود و دانه آن له شود. دقت کنید ته
قابلمه نگیرد هر از چند دقیقه‌ای آنرا هم بزنید تا ته قابلمه نسوزد، اگر قبل از نرم
شدن گندم، آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید.
وقتی گوشت پخت
آنرا از مایع خارج کنید و با ماشین آشپزخانه خورد کنید.
دقت کنید گندم باید خوب
نرم شده باشد و دانه آن رفته باشد (یعنی دانه‌ها نباید کامل باشد، بصورت خمیر در
آمده باشد). اگر گندم با پوست مصرف کرده‌اید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش
جدا کنید.
حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفت در آمده را با گوشت
کوبیده مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ
شود (قوام بیاید). دقت کنید در این مرحله حتما باید حلیم را زیر نظر داشته باشید تا
ته قابلمه نگیرد حلیم نباید مثل گوشت کوبیده زیاد سفت و یا مثل آب گوشت زیاد شل و
روان باشد.
هنگام مصرف حلیم، می‌توانیم روی آن را دارچین پاشیده و با روغن
حیوانی یا کره داغ و شکر نوش جان کنید. نان سنگک را من ترجیح می‌دهم ولی حلیم را
می‌توانید با نان‌های دیگر هم سرو کنید.
من معمولا وقتی حلیم درست می‌کنم مقدار
زیادی درست می‌کنم و آنرا در بسته بندی‌های کوچک می‌ریزم و توی فریزر نگهداری
می‌کنم و هر زمان خواستم از فریزر خارج می‌کنم و بعد از گرم کردن مصرف می‌کنم.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:۳٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۸/٢۱
تگ ها : حلیم