اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

طرز تـهــــــیه شله زرد:

مواد لازم:

برنج خوب 1 کیلوگرم
شکر 2 کیلوگرم
روغن ذوب شده 1
پیمانه
زعفران ساییده شده 1.5 مثقال
گلاب 1 پیمانه
خلال بادام 150
گرم
خلال پسته 50 گرم
دارچین برای تزیین 2 قاشق سوپخوری

برنج را پیمانه میکنیم و میشوییم و 6 تا 7 برابر آن ٬ آب در نظر
میگیریم(مقدار آب شله زرد به نوع برنج مربوط میشود چون بعضی برنجها برای پختن به آب
بیشتر نیاز دارند و بعضی کمتر) آب را روی برنج ریخته و میگذاریم روی آتش تا جوش
بیاید و مرتبآ کف روی آب را جمع اوری میکنیم. وقتی مغز برنج نرم شد شکر را اضافه
کرده و بهم میزنیم تا شله زرد کاملا جا بیفتد.در صورتیکه که سفت شده بود یک تا دو
پیمانه آب ولرم اضافه میکنیم تا به قوام مورد نظر برسد.بعد زعفران را در آب جوش حل
مینماییم و داخل شله زرد میریزیم.سپس روغن را داغ و صاف کرده به شله زرد اضافه
میکنیم. کمی از
بادام را برای تزیین کنار گذاشته و بقیه بادامها را شسته و داخل
شله زرد میریزیم و گلاب را نیز اضافه میکنیم و شله زرد را بهم میزنیم تا مواد خوب
با هم مخلوط شوند.بعد درب ظرف را میبندیم و اگر بخواهیم شله زرد کاملا جابیفتد
آنرابمدت نیم ساعت در کف فر با حرارت ملایم قرار میدهیم.پس از اینمدت ظرف را خارج
کرده خوب بهم میزنیم و در ظرف میکشیم و روی آنرا با خلال بادام و پسته ودارچین روی
آنرا با دارچین و خلال پسته و تزیین میکنیم.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٤۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۸/٢۱
تگ ها :