اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

طریقه ی طبخ ماهی بخارپز

برای طبخ ماهی بهتر است از ماهی های جنوب ، مثل
ماهی شوریده ، ماهی حلوای سفید ، ماهی حلوای سیاه ، ماهی سرخو ، ماهی حلوای بندری ،
ماهی شیر و... استفاده کنید. روشی که توصیه می شود ، بخارپز کردن غذاست که هم بسیار
ساده است و هم در مدت زمان کمتری نیز آماده میشود. با این روش ، ارزش غذایی مواد
حفظ و با اضافه نمودن ادویه جات مفید و خوش طعم ، غذا بسیار خوشمزه ، لذیذ ، خوش
رنگ و خوش عطر می شود. در واقع ، هنر این گونه آشپزی است که انسان با حداقل هزینه
بتواند غذاهای متنوع را که حاوی انواع مواد غذایی مفید است ، تهیه کند و در عین حال
، سلامتی خود را نیز کاملا" حفظ نماید.

طرز آماده کردن انواع ماهی : ابتدا ماهی را تمیز
شسته و پوست آنرا بکنید ، پس از آن ، آبشش ها و چشم آنرا جدا کنید و در آخر ،
محتوای شکم ماهی را در آورید و آنرا خوب بشویید. سپس در صافی قرار داده تا آب آن
کشیده شود. بعد مقداری نمک و یک تا دو حبه سیر را رنده کنید و به بدن و شکم ماهی
بمالید.

- ادویه ی مخصوص ماهی : مواد لازم.

· دارچین 50 گرم

· زنجبیل 15 گرم

· زردچوبه 25 گرم

· هل سبز 25 گرم

· زغفران 5 گرم

· زیره ی سیاه 25 گرم

· فلفل سیاه 5 گرم

· میخک 5 عدد

همه ی این ادویه جات را ساییده و خوب با هم مخلوط
نمایید و در نمکدانی که دارای سوراخ های گشاد است ، بریزید و سپس از آن استفاده
نمایید.

طریقه ی طبخ ماهی :

ابتدا یک عدد پیاز متوسط را خلال ریز کنید و در
کف ماهی تابه ی درب دار بریزید. پس از آن ، علاوه بر نمک و سیری که قبلا" به ماهی
افزوده اید ، ادویه جاتی را که از قبل آماده کرده اید ، بر روی آن بپاشید به طوری
که همه جای ماهی را بپوشاند. آن گاه ماهی را به آرامی در ماهی تابه و بر روی خلال
پیاز قرار دهید. سپس پنج قاشق غذا خوری روغن مایع در ماهی تابه ریخته و درب آنرا
ببندید و روی اجاق قرار دهید و شعله ی آنرا کاملا" کم کنید تا آب موجود در بدن ماهی
به مرور بخار شود. حدود 25 تا 30 دقیقه بعد غذا آماده است. در این حالت ، آب ماهی
بخار می شود و فقط روغن در ته ظرف می ماند. ماهی را در دیس چینی بگذارید و آنرا با
جعفری ، لیمو ترش تازه و زیتون تزئین کنید و مقداری پودر گردو نیز به آن اضافه
نمایید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٥٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۸/٢٩