اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

مواد لازم برای تهیه ی سس الویه (مایونز گیاهی) :
برای 12 – 15 نفر

  • روغن مایع 1 لیوان
  • ارده 5 تا 6 قاشق غذا خوری
  • سرکه ی سیب 5 تا 6 قاشق غذا خوری
  • نخود پخته 6 تا 7 قاشق غذا خوری
  • سیر 1 حبه
  • نمک 1 قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز نصف قاشق چای خوری
  • آب لیمو ترش تازه نصف لیوان
  • کتیرای گل آسیاب شده 1 قاشق چای خوری

طرز تهیه : تمام مواد لازم برای سس الویه را به
طور کانل در مخلوط کن ، مخلوط کنید تا سس نسبتا" سفتی به دست آید. در صورت شل بودن
سس می توانید یک تا دو قاشق غذا خوری نخود و در صورت سفت بودن بیش از حد ، مقداری
روغن و آب لیمو ترش به آن افزوده و سس به دست آمده را به مواد اولویه اضافه نمایید
، به آرامی هم بزنید تا سالاد یکنواخت شود. آن گاه آن را در یک ظرف مناسب ریخته ،
روی آن را صاف کرده ، با سلفون بپوشانید تا هوا به آن نرسد و آن را در یخچال
نگهداری کنید. این سالاد هر چه خنک تر شود ، خوش مزه تر می شود.

سالاد الویه برای رفع یبوست مزاج بسیار مفید است
و می توان آن را به عنوان یک وعده ی غذا نیز مصرف کرد. بهتر است این سالاد را به
همراه سالاد جعفری میل شود.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٥٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۸/٢٩