اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

آش جو مخصوص (غلات و حبوبات وسبزیجات و ادویه جات ) مواد لازم – برای 12 تا 15
نفر

  • جوی پوست کنده 2 پیمان
  • گندم با پوست 1 پیمانه
  • نخود نصف پیمانه
  • عدس نصف پیمانه
  • لوبیا چیتی نصف پیمانه
  • ماش نصف پیمانه
  • لوبیا سفید نصف پیمانه
  • لوبیا قرمز نصف پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • پونه ی کوهی 1 قاشق سوپ خوری
  • سبزی آش 1 کیلو
  • گردو ی چرخ کرده 200 گرم
  • کشک سائیده شده ی محلی 1 کیلو
  • ادویه جات (نمک ، فلفل ، زرد چوبه ، دارچین ، زنجبیل ،
    زیره و آویشن ) به مقدار لازم
  • روغن مایع 8 تا 10 قاشق غذا خوری
  • سیر درشت 4 حبه

طرز تهیه : حبوبات را که از شب قبل خیس کرده اید
، روی حرارت قرار دهید تا به آرامی بجوشد ، بعد پیاز خرد شده را به همراه ادویه جات
به آن اضافه کرده ، اجازه دهید تا با حرارت ملایم بپزد. سپس سبزیجات را خرد کرده ،
به آش اضافه کنید. در این حالت هر چند دقیقه یک بار غذا را خوب هم بزنید تا ته
نگیرد. در انتها ، سیر رنده شده را به همراه پونه و نمک به غذا افزوده ، به آرامی
هم بزنید تا غذا جا بیفتد و آماده شود حال کشک سائیده را همراه با یک حبه ی سیر و
یک قاشق مربا خوری پونه در داخل مخلوط کن مخلوط کنید. پس از آماده شدن کشک ، غذا را
در بشقاب کشیده ، به ترتیب ، روی آن 2 قاشق غذا خوری روغن مایع ، مقداری کشک و 2
قاشق غذا خوری گردوی چرخ کرده ریخته ، میل نمایید. بهتر است پس از صرف این آش
مقداری خرما میل شود. این غذا برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:٠٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۸/٢٩