اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

روش تهیه‌ی خورش پیچاق قیمه؛ غذای اردبیلی

 


خورش بادام اردبیلی یا پیچاق قیمه یکی از چندین غذای سنتی و محلی اردبیلی‌هاست.

 

 

 

مواد لازم:

گوشت ریز خرد شده 500 گرم

خلال بادام150 گرم

پیاز داغ یک پیمانه

آب‌غوره1/2 پیمانه

زرده تخم‌مرغ 3 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم

رب یک قاشق مرباخوری*

* بیشتر، رنگ این غذا توسط زعفران تأمین می‌شود

 

طرز تهیه:

* گوشت را با روغن تفت می‌دهیم، رب را اضافه می‌کنیم و به تفت دادن ادامه می‌دهیم.

* خلال بادام و فلفل و زردچوبه را اضافه می‌کنیم (نمک و زعفران را برای اواخر پخت نگه می‌داریم)

* حدود دو لیوان آب جوش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا بپزد.

* یک ساعت بعد پیاز داغ و آب‌غوره را می‌ریزیم.

* کمی بعد هم نمک و زعفران را اضافه می‌کنیم.

* صبر می‌کنیم تا خورش جا بیفتد.

* 10 دقیقه قبل از سرو (بهتر است غذا را به ماهی‌تابه منتقل کنیم) با قاشق جاهای مختلف خورش جا باز می‌کنیم و زرده‌ها را به صورت درسته درونش قرار می‌دهیم (در اینجا فقط از زرده استفاده شده تا خورش مجلسی‌تر شود) و در ظرف را می‌بندیم تا تخم‌مرغ‌ها بپزد.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٩:٤۱ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧