اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

روش تهیه‌ی شوید خولی؛ غذای گیلانی

 

 

مواد اولیه:

پیاز متوسط دو عدد

مرغ یک عدد

شوید250 گرم

گشنیز و جعفری خرد شده دو قاشق سوپ‌خوری

تخم‌مرغ سه عدد

آلوچه خشک 100 گرم

روغن به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه:

* ابتدا گوشت مرغ را با یک عدد پیاز که خلالی خرد کرده‌ایم سرخ کرده و وقتی که پیاز طلایی شد سبزی خرد شده را نیز در تابه ریخته و با مواد تفت می‌دهیم.

* پس از این که سبزی کاملاً نرم شد، تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف به حدی می‌زنیم تا سفیده و زرده با هم مخلوط و یک رنگ شوند.

* سپس تخم‌مرغ‌ها را روی مواد در حال سرخ شدن ریخته و وقتی که تخم‌مرغ‌ها کمی بسته شدند آلوچه خشک شسته را (بدون این که از قبل خیسانده باشیم) در مخلوط ریخته و با بقیه مواد سرخ می‌کنیم.

* پس از پنج دقیقه مواد را به همراه دو لیوان آب جوش در قابلمه ریخته و زمانی که مرغ پخته شد نمک، فلفل و زردچوبه را به غذا اضافه می‌کنیم.

 

نکتـه:

* می‌توانیم به جای گوشت مرغ از گوشت اردک در این غذا استفاده کنیم.

* همیشه تخم‌مرغ‌ها را قبل از مصرف به صورت جداگانه در ظرفی شکسته وقتی که از سلامت آن‌ها مطمئن شدیم از آن استفاده می‌کنیم.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٠٢ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧