اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

روش تهیه‌ی شله ماش (ماش‌لِه شله)؛ غذای بجنوردی

 

این غذا را معمولاً خیلی تند می‌کنند. ماش‌لِه شله ترکی است که فارسی آن شله ماش می‌شود. امتحان کنید حتماً خوشتان می‌آید.

 

مواد لازم:

ماش 200 گرم

برنج 150 گرم

گوشت قورمه شده 250 گرم

پیاز داغ سه قاشق غذاخوری

زیره سیاه یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه:

* ابتدا ماش و پیاز داغ را در ظرف ریخته و کمی آب روی آن می‌ریزیم و نمک و زردچوبه و فلفل به آن اضافه کرده و می‌گذاریم بپزد.

* بعد از نیم ساعت برنج را شسته و در داخل آن می‌ریزیم و گوشت قورمه راهم به آن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم بپزد.

* برنج آن باید کاملاً له شود مانند شله. هر از گاهی آن‌را هم می‌زنیم تا ته نگیرد و اگر آب آن کم بود کمی آب جوش به آن اضافه می‌کنیم. این غذا آبدار نیست و مانند شله زرد سفت می‌شود.

 

نکته:

در این غذا از گوشت قورمه شده استفاده می‌شود. بدون گوشت هم می‌توانید درست کنید.

طریقه قورمه کردن گوشت هم به این صورت است:

گوشت بدون استخوان را خرد کرده با کمی آب می‌گذاریم بپزد وقتی گوشت پخت و آب آن خشک شد گوشت به روغن می‌آید با چربی خود گوشت آن‌ را سرخ می‌کنیم. کمی هم نمک به آن می‌زنیم. اگر گوشت چرب نبود همان ابتدا کمی دنبه هم در آن خرد می‌کنیم. این گوشت را مدت طولانی می‌توانید در یخچال نگه‌دارید و جهت مصرف غذاهای مختلف استفاده کنید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٠٩ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧