اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

روش تهیه خورش آلو گشنیز

 

 

مواد لازم برای 5 تا 6 نفر

روغن یک پیمانه

پیاز یک عدد، درشت خرد شده

سیر 4 پر، کوبیده

ادویه‌ی خورشی یک قاشق چای‌خوری

فلفل قرمز یک قاشق چای‌خوری

گوشت 500 گرم، خرد شده

لیمو عمانی 4 عدد

گشنیز ساطوری یک کیلوگرم

گرد لیمو عمانی یک قاشق سوپ‌خوری

سیب زمینی 3 عدد، خرد شده

نمک یک و نیم قاشق چای‌خوری

محلول زعفران یک قاشق سوپ‌خوری

 

طرز تهیه

* مقداری از روغن را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

* سپس پیاز را به آن اضافه کرده، اجازه دهید تا طلایی رنگ شود.

* سیر، ادویه‌ها و گوشت را اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه‌ی دیگر هم بزنید تا گوشت خرمایی رنگ شود.

* 3 پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.

* لیمو عمانی‌ها را سوراخ کرده و در یک پیمانه آب خیس کنید و پس از آن که گوشت کمی پخت به خورش بیفزایید.

* گشنیز را هم در مقداری روغن خوب سرخ کنید و در اواخر طبخ، گرد لیمو عمانی و گشنیز را به همراه سیب زمینی به خورش بیفزایید و به مدت 45 دقیقه‌ی دیگر خورش را بپزید تا قوام آمده و به روغن بیفتد.

* در آخر نمک و محلول زعفران را اضافه و خورش را بعد از یکی دو جوش از حرارت بردارید.

 

نکته

1- این دستور 100 گرم کربوهیدرات، 120 گرم پروتئین، 260 گرم چربی و 3220 کیلوکالری انرژی دارد.

2- در این خورش منظور از آلو، سیب زمینی است. چون مردم جنوب تا یکی دو نسل پیش سیب زمینی را که از هندوستان آمده بود مانند هندی‌ها (آلو زمینی) می‌نامیدند.

3- این غذا متعلق به جنوب ایران می‌باشد.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٢٠ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧