اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

فطیر دامغانی ؛ نان محلی

 

 

مواد اولیه

خمیر نان بربری یک چانه

زردچوبه یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه و روغن مایع به میزان لازم

سیب‌زمینی آب‌پز و رنده شده نصف چانه خمیر

کنجد بو داده و پیاز داغ از هر کدام یک پیمانه

زعفران آب‌شده یک قاشق غذاخوری

زرده تخم‌مرغ دو عدد

 

طرز تهیه

* ابتدا سیب‌زمینی‌ها را در روغن مایع با پیازداغ تفت داده سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کنجد را اضافه کرده و مجدداً تفت می‌دهیم.

* روی سطح میز کار را آرد پاشیده و یک گلوله ( به اندازه پرتقال درشت) از خمیر نان بربری و یک گلوله ( به اندازه نارنگی) از خمیر سیب‌زمینی در کنار هم جداگانه مانند نان باگت رول می‌کنیم و در هم می‌تابانیم و از طول آن‌ها را در هم فشرده می‌کنیم و با وردنه به صورت گرد به قطر حدود یک سانتی‌متر پهن می‌کنیم.

* زرده‌ی تخم‌مرغ و زعفران آب‌شده را مخلوط کرده روی خمیرها می‌مالیم.

* سپس سینی فر را چرب کرده و خمیرها را در سینی می‌چینیم و به مدت 20 الی 30 دقیقه در فر با حرارت 150 درجه سانتی‌گراد می‌گذاریم.

* در هنگام پخت نان یک کاسه آب در فر می‌گذاریم تا نان خشک نشده و رطوبت آن حفظ شود.

 

نکتــه

خمیر نان باید حتماً حاوی خمیر مایه باشد تا نان ترد و پوک شود.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٢٢ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧