اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

دال عدس طالقانی‌

 

 

 

 

 

طالقانی‌ها شیرینی خانگی به نام «اردک» دارند که برای تهیه آن مقداری آرد گندم را با شیر و شکر، خمیر و روغن حیوانی، تخم‌مرغ، زردچوبه، زنجبیل، هل و دارچین هم به آن اضافه می‌کنند و می‌گذارند تا خمیر وربیاید. بعد آن را به اشکال مختلفی درمی‌آورند و در ماهیتابه با روغن سرخ می‌کنند. وقتی شیرینی‌ها آماده شد روی آن‌ها خاک قند می‌پاشند.

 

 

 

 

مـواد لازم (برای4 نفر)

 

عدس قرمز 2 لیوان 480 کیلوکالری

سیر 5 حبه 10 کیلوکالری

زنجبیل تازه 1/3 لیوان 10 کیلوکالری

گوجه‌فرنگی  لیوان 75 کیلوکالری

 

گشنیز تازه 1 لیوان 25 کیلوکالری

 

روغن ذرت 2 قاشق غذا خوری 180 کیلوکالری

نمک، فلفل قرمز، زیره و زردچوبه به میزان دلخواه 0 کیلو کالری

 

 

 

طـرز تـهـیـه

ابتدا سیر را ساطوری کنید و در روغن تفت دهید.

 

زنجبیل، گوجه‌فرنگی و ادویه‌ها را اضافه کنید.

بعد از چند دقیقه تفت دادن، عدس را همراه یک لیوان آب بیفزایید و اجازه دهید که با حرارت ملایم بپزند.

در لحظات پایانی، گشنیزهای خردشده را نیز اضافه کنید.

این غذا را می‌توان با برنج سرو کرد.

 

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:۳٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧