اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

چلو دیزی (غذای کاشانی)

 

این غذا یکی از غذاهای محلی ده کویری، به نام " خالدآباد" است که در کاشان قرار دارد.

 

مواد لازم برای شش نفر :

 

برنج4 پیمانه

لوبیای چشم بلبلی 2 پیمانه

گوشت بره ( سردست یا ران) نیم کیلو

پیاز  عدد متوسط

زردچوبه سه قاشق چایخوری

نمک به مقدار لازم

روغن 100 گرم (نصف لیوان معمولی)

(به ازای هر پیمانه برنج یا لوبیا نصف قاشق چایخوری نمک و زردچوبه)

 

طرز تهیه :

* پیازها را خرد کرده و با کمی روغن سرخ می ‌کنیم تا طلایی شود.

 

* سپس زردچوبه را در آن تفت می ‌دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.

 

* گوشت را به قطعات بزرگ تقسیم کرده، آن را به لوبیا ی چشم بلبلی و پیاز داغ اضافه می‌ کنیم و می‌ گذاریم با حرارت ملایم بپزد.

 

* پس از نیم ساعت یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه می ‌کنیم و می‌ گذاریم با حرارت ملایم بپزد تا آب آن کاملا کشیده شود.

 

* پس از پخت کامل گوشت و لوبیا، برنج را شسته و با شش پیمانه آب، نمک و باقی‌ مانده روغن، آن را به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه می‌ کنیم و مانند برنج کته یا دمی، می ‌گذاریم تا روی شعله زیاد بپزد و آب آن بخار شود و بعد آن ‌را با حرارت ملایم دم می ‌کنیم.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٤۱ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧