اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

خورش هویج (تبریز)

 

مواد لازم:

پیاز 1 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مقداری

رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپ خوری

گوشت ماهیچه یا ران مرغ 500 گرم

آلوی خورشتی 200 گرم

هویج 500 گرم

زعفران دم کرده 2 قاشق سوپ خوری

آب لیموترش تازه یک سوم پیمانه

گوجه فرنگی 3 تا 4 عدد

 

روش تهیه:

پیاز را نگینی خرد و با مقداری روغن سرخ کنید.

فلفل، ادویه و زردچوبه را بیفزایید. کمی که تفت خورد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.

آن گاه مرغ یا گوشت را بیفزایید و حدود یک لیتر آب روی آن بریزید.

پس از آن که آب جوش آمد، اگر از مرغ استفاده می کنید، مقداری نمک افزوده، شعله را ملایم نمایید تا مرغ نیم پز شود.

حالا آلوها را که از قبل خیس خورده اند، در ظرف مرغ بریزید تا بپزند.

در این فاصله هویج را به صورت کبریتی بسیار نازک خرد و یا با استفاده از رنده مخصوص خلال کنید.

سپس آن را با مقداری نمک و روغن روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا هویج کاملا سرخ شود.

دقت کنید که در ظرف بسته باشد تا هویج کاملا بپزد.

بعد، زعفران دم کرده را به هویج بیفزایید. آن گاه هویج را در خورش بریزید تا چند جوش بزند.

در پایان، آب لیمو ترش را نیز اضافه نمایید.

اکنون خورش را در ظرف بریزید و با چند عدد گوجه فرنگی سرخ شده تزیین کنید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:٤٦ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧