اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

کوفته نخودی (تویسرکان)

 

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

گوشت مغز ران 500 گرم

نخود 400 گرم

تخم ‏مرغ 1 عدد

پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری

رب‏ گوجه ‏فرنگی 1 قاشق غذاخوری

سرکه یک دوم لیوان

شیره انگور یک دوم لیوان

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

 

برای داخل کوفته ‏ها:

خرما‏ هسته گرفته، آلو، کشمش، زرشک گردو و یک عدد تخم مرغ آب پز

 

طرز تهیه:

نخود را به مدت 12 ساعت خیس کنید، سپس آن را با گوشت دو تا سه بار از چرخ گوشت رد کنید. بعد ادویه و نمک را اضافه کرده، نیمی از پیاز داغ را نیز به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید. تخم ‏مرغ را نیز اضافه کرده و حدود 10 دقیقه کاملا ورز دهید.

 

از مواد به اندازه یک پرتقال برداشته و کاملا گرد کنید. وسط آن را سوراخی ایجاد کنید و از موادی که برای داخل کوفته ذکر شده است به همراه یک قاشق چای خوری پیاز داغ داخل آن قرار داده و کوفته را ببندید و دوباره فرم دایره به آن بدهید.

 

در یک ظرف بزرگ مقداری پیاز داغ بریزید و با کمی روغن و رب گوجه ‏فرنگی کمی تفت دهید. 2 لیتر آب را داخل ظرف بریزید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید.

 

سپس کوفته ‏ها را یکی یکی و آهسته داخل آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا کوفته‏ ها سفت و بسته شوند. حالا شعله را ملایم نموده تا مغز کوفته ‏ها نیز بپزد.

 

بعد از 20 دقیقه سرکه و شیره را با هم ترکیب کنید و به سُس کوفته‏ ها اضافه کنید و 10 دقیقه زمان بدهید تا کوفته‏ ها طعم سرکه شیره را بگیرند.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:٠٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧