اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

آش بادمجان (ملایر)

 

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

کشک0 20 گرم

بادمجان 1 کیلو گرم

لوبیا‏ سفید 100 گرم

لوبیا چیتی 100 گرم

لوبیا قرمز 100 گرم

نخود 80 گرم

بلغور گندم 250 گرم

گوشت گوسفندی 300 گرم

نمک، فلفل ‏سیاه، ‏زرد چوبه به میزان لازم

آب 2 لیتر

روغن 100 گرم

نعنا داغ 1 قاشق سوپ‏ خوری

سیر داغ 1 قاشق غذاخوری

پیاز داغ 4 قاشق غذاخوری(3عدد)

 

طرز تهیه:

گوشت را با یک عدد پیاز خام و یک لیتر آب و فلفل روی حرارت می‏ گذاریم تا کاملاً پخته شود.

سپس گوشت را خارج نموده و ریش ریش می‏ کنیم.

حبوبات (نخود و لوبیا) را که از شب قبل خیس کرده‏ ایم با مقداری نمک به آب گوشت اضافه می‏ کنیم تا مغز پخت شوند، بعد بلغور گندم را اضافه می ‏کنیم تا لعاب بدهد.

بادمجان‏ ها را پوست گرفته و خرد می ‏کنیم و با مقداری روغن، سرخ کرده، کمی زردچوبه به آن افزوده و بعد به حبوبات اضافه می ‏کنیم.

بعد از چند جوش نیمی از پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ را به همراه گوشت ریش شده به آش می ‏افزائیم.

وقتی آش‏ جا افتاده و لعاب دار شد، کشک را اضافه نموده هم زده و شعله را خاموش می ‏کنیم.

آش را داخل ظرف کشیده و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و کشک تزیین می ‏کنیم

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:٢۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧