اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

رشته پلو قیصی (آذربایجان)

 

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

برنج 1 پیمانه

رشته پلویی 1 پیمانه

برگه زرد آلو 010 گرم

قیصی 100 گرم

کره 100 گرم

زعفران دم کرده 1 قاشق غذا خوری

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

پیازداغ 2 قاشق غذا خوری

دارچین1 قاشق چای خوری

شکر  قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه:

برنج را که از 3 ساعت قبل با نمک خیس کرده‏ اید، در آب جوش بریزید؛ در حد آبکش شدن که رسید، رشته پلویی را اضافه کنید. چند جوش که زد آن را آبکش نمایید.

برگه زرد‏آلو و قیصی را حدود نیم ساعت در آب گرم خیس کنید بعد آن را شسته و با کره داغ شده در ظرفی بریزید.

روی آن را پیاز داغ، شکر، زردچوبه و فلفل بریزید و کمی تفت دهید. زعفران را نیز اضافه کنید.

کف قابلمه را از مواد ته دیگ مورد علاقه ‏تان قرار دهید، کمی برنج آبکش شده روی آن بریزید و سپس از مواد لا به لای برنج بریزید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.

برنج را در ظرف مناسب ریخته روی آن را با برگه‏ های قیصی، کمی دارچین، خلال پسته و در صورت دلخواه، فیله مرغ سُرخ شده تزیین کنید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٢٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧