اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

آش گوشواره (آذربایجان – قفقاز)

 

مواد لازم برای خمیر

تخم مرغ 1 عدد

نمک نصف قاشق چایخوری

آب یک دوم پیمانه

آرد 3 پیمانه

 

مواد لازم برای مواد میانی (کوفته سرگنجشکی)

گوشت چرخ کرده 200 گرم

پیاز رنده شده 1 عدد

زرد چوبه مقداری

نمک و فلفل به‏ میزان لازم

 

مواد لازم برای آش

رب‏ گوجه‏فرنگی2 قاشق‏غذاخوری

کره 50 گرم

آب 4 لیوان

نخود 1 پیمانه

جعفری و گشنیز برای تزیین

نعناخشک 1 قاشق‏ غذاخوری

سرکه یک چهارم پیمانه

پیاز نگینی 1 عدد

 

طرز تهیه:

طرزتهیه خمیر:

تخم‏مرغ، نمک و آب را مخلوط کرده و آرد را کم‏کم به آن بیفزایید. آرد را تا حدی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. خمیر را به مدت نیم ساعت داخل کیسه به آن استراحت دهید.

 

طرز تهیه مواد میانی:

گوشت را با پیاز رنده شده، نمک و فلفل مخلوط کنید و کمی ورز دهید. از گوشت کوفته ریزه‏هایی به اندازه یک فندق درست کرده و تفت دهید. در صورت تمایل می ‏توان به گوشت زردچوبه نیز اضافه کرد.

 

طرز تهیه گوشواره:

خمیر را به چهار قسمت تقسیم کنید با کمک وردنه آنرا به قطر 2 میلی‏متر باز کنید. با چاقو مربع‏های 2 در 2 سانتی‏ ببرید روی هر مربع گوشت به اندازه یک نخود قرار دهید. و هر مربع را جدا جدا ببندید.

 

طرز تهیه آش گوشواره:

رب گوجه‏فرنگی، پیاز،کره و نعنا خشک را تفت می ‏دهیم و آب اضافه می‏ کنیم تا جوش بیاید بعد گوشواره‏ها را ریخته، هم زده و بعد نخود پخته را اضافه می ‏کنیم بعد از چند جوش سرکه را نیز اضافه نموده و آش را در ظرف می ‏کشیم روی آنرا با جعفری تزیین می ‏کنیم. (مدت پخت نیم ساعت)

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٢۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧