اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو.خورش.ابگوشت.کباب.شامی.شیرینی.بستنی.کوفته.دلمه.برانی.مربا.فالوده.شربت.حلوا.

 

آش کشگینه (ترخینه)

غذای محلی لرستان

مواد لازم برای آش:

 

نخود و لوبیا یک لیوان

عدس سه چهارم لیوان

کشگینه نیم کیلو

پیازداغ نصف لیوان

سبزی آش نیم کیلو

نمک و فلفل و زرد چوبه به میزان لازم

نعنا داغ کمی

 

مواد لازم برای کشگینه:

بلغور گندم یک لیوان

کشک یک لیوان

سبزی کوهی معطر یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه کشگینه:

به جای یک لیوان کشک می توانید از 3 لیوان دوغ استفاده کنید.

بلغور گندم، کشک (یا دوغ) و سبزی کوهی معطر را با هم می جوشانیم تا کشک یا دوغ به خورد بلغور برود و سفت شود.

بعد آن را به شکل کلوچه درآورده و می گذاریم خشک شود.

طرز تهیه آش:

از شب قبل نخود و لوبیا را خیس می کنیم. بعد آب آنها را دور می ریزیم و می پزیم.

عدس و کشگینه را به آن اضافه می کنیم.

وقتی کشگینه ها باز شدند، پیاز داغ و زردچوبه را تفت داده و به همراه نمک و فلفل اضافه می کنیم.

به مدت یک ساعت این پخت باید انجام شود.

سپس سبزی آش را به مواد اضافه کرده و دوباره به مدت یک ساعت می پزیم تا آش جا بیفتد. سپس سطح آن را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.

 
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٤۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٧